Bakan Özlü: Endüstri 4.0 Denen Hadisede Asla Geride Değiliz - Son Dakika
Politika

Bakan Özlü: Endüstri 4.0 Denen Hadisede Asla Geride Değiliz

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi olarak da bilinen Endüstri 4.0 alanında geride kalmadığını belirterek, "Antartika'ya bilim üssü kuruyoruz.

25.04.2018 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi olarak da bilinen Endüstri 4.0 alanında geride kalmadığını belirterek, "Antartika'ya bilim üssü kuruyoruz. Buradaki maksadımız Türkiye'yi Antarktika'nın geleceği üzerinde söz sahibi ülkelerden birisi yapmaktır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen 'Siyaset Akademisi' programına katıldı. Bakan Özlü burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin Antarktika'da bilim üssünü kurmak için çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Bakan Özlü, "Hepimizin bildiği gibi Afrin'de bir operasyon düzenliyoruz. Afrin'de Türkiye Cumhuriyet Devleti bir operasyon düzenliyor. Nedir bu; Türkiye'nin güvenliği için. Türkiye'nin dış güvenliğini sağlamak için. Bir yanda Afrin'de güvenlik operasyonu yürütülürken hiç kimsenin farkında olmadan Türkiye Cumhuriyeti bir operasyon da Antarktika'da yürütüyor. Antarktika'ya bilim üssü kuruyoruz. Son 1,5 aydır Antarktika'da 30'a yakın bilim adamı, bizim gönderdiğimiz bilim adamı, Antarktika'da Türkiye'nin kuracağı üsttün yerini belirleme çalışması yapıyor. Fizibilite çalışması yapıyor. Sadece Afrin'de değil Antarktika'da da operasyon yürütüyoruz. Buradaki maksadımız Türkiye'yi Antarktika'nın geleceği üzerinde söz sahibi ülkelerden birisi yapmaktır. Bakın Antarktika anlaşması 1959'de imzalandı. 29 ülke var araştırmada söz sahibi. Türkiye inşallah 30'uncu ülke olacak. Bütün şartlarını tek tek yerine getiriyoruz. İnşallah gelecek yıl Türkiye'de üssümüzü inşa edip Antarktika'ya getirip bilim üssümüzü kuracağız. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye küresel bir oyuncudur. Bölgesel bir güçtür. Türkiye'nin bölgesindeki hadiseler Türkiyesiz çözülemez. Türkiye olmadan bu bölge şekillendirilemez. Türkiye olmadan dünya siyasetindeki gelişmeler doğru değerlendirilemez" dedi.

"ENDÜSTRİ 4.0'DA GERİDE DEĞİLİZ"

Türkiye'nin 4'üncü Sanayi Devrimi konusunda geç kalmadığını söyleyen Bakan Özlü, "Türkiye'nin 4. sanayi devrimine 1,5 yıldır çalışıyoruz. Dördüncü sanayi devrimini Türkiye'nin ıskalamaması için, Türkiye'nin geri kalamaması için, hatta Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi'ni gerçekleştiren öncü ülkelerden birisi olması için 1,5 yıldır çalışıyoruz ve çok güzel bir yol haritası çıkardık. Altı bileşenden oluşan bir yol haritası çıkardık. Yapay zeka teknolojileri, otonom robotlar, endüstriyel bulut platformu, endüstriyel siber güvenlik, eklemeli imalat yöntemleri ve teknolojileri, akıllı sensor teknolojileri gibi bir çok teknolojide Türkiye'nin öncü olması için çalışıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye birinci ve ikinci sanayi devrimlerini 100 yıl geriden takip etti. Birinci sanayi devrimi olduktan 100 yıl sonra birinci sanayi devrimini yakalayabildik. Keza ikincisi de öyle. Üçüncü sanayi devrimini 30 yıl geriden takip ettik. Bakın arkadaşlar, dördüncü sanayi devrim, Endüstri 4.0 denen hadisede asla geride değiliz. Şu anda başa baş gidiyoruz. Arada fark varsa belli ülkelerde, Almanya, Amerika gibi 3,5 yıl filan. 4 yılı bulmaz. Arada çok ciddi bir fark yok. Biz yine dördüncü sanayi devrimini gerçekleştiren öncü ülkelerden birisi olacağız" diye konuştu.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimlere de değinen Bakan Özlü, "Değerli arkadaşlar önümüzde bir seçim var. 24 Haziran, yaklaşık 60 gün var. 24 Haziran seçimleri aslındaki Türkiye'deki sistem değişikliğinin başlangıcı olacak. Artık yeni bir sisteme geçiyoruz. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiyoruz. Yeni sistemin paydaşları, dinamikleri eskisinden farklı. Yeni sistemde kararları hızlı alacağız, süreçleri kısaltacağız. Dolayısıyla Türkiye'nin sıçrama, hamle yapması yönetim modeli açısından daha kolay olacak" dedi.

Bakan Özlü'ye AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile İl Başkan Vekili Ali Rıza Alkış tarafından tablo hediye edildi.

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Özlü: Endüstri 4.0 Denen Hadisede Asla Geride Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement