Bakan Özlü 'Teknokent Bilişim Kümelenmesi' Kokteyline Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Özlü 'Teknokent Bilişim Kümelenmesi' Kokteyline Katıldı

Bakan Özlü \'Teknokent Bilişim Kümelenmesi\' Kokteyline Katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ‘Teknokent Bilişim Kümelenmesi’ kokteyline katıldı.

07.04.2017 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Teknokent Bilişim Kümelenmesi' kokteyline katıldı. Bakan Özlü, " Türkiye'nin teknoloji açığı var" dedi.

Sakarya Teknokent tarafından düzenlenen 'Sakarya Teknokent Bilişim Kümelenmesi' projesinin açılış kokteyli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti. Programa ayrıca Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

"Türkiye'nin teknoloji açığı var"

Türkiye'de teknoloji açığının olduğunu belirten Bakan Özlü, "Hükümet yasa çıkartıyor, yönetmelik yayınlıyor, yönerge yayınlıyor bunlardan istifade etmemiz gerekiyor. Bu teknoloji geliştirme bölgeleri bizim bakanlığımızı doğrudan sorumluluk alanına giren konular bunlar. 2002 yılında sadece iki tane teknopark vardı, bugün 64 teknopark var ve bunların 52 tanesi aktif. Bu teknoparklarda 41 binden fazla çalışan var. Bu tam zamanlı eşdeğer Ar-Ge personel sayısı 122 bin'e ulaştı. Amacımız 2023'te 300 bin'i bulmak. Biz bakanlık olarak teknolojik faaliyetleri destekliyoruz. Büyük önem veriyoruz. Teşvikler, destekler veriyoruz. Bilim'in, sanayi ile, teknoloji ile entengre olmasını arzu ediyoruz. Yüksek katma değerli ürünlerden bahsedilir. Yüksek katma değerli ürün dediğiniz şey doğrudan yüksek teknolojidir. Bu yüzden Türkiye'nin teknoloji açığı var. Türkiye'nin cari açığı değil, Türkiye'nin dış ticaret açığı değil Türkiye'nin teknoloji açığı var diyoruz. Ne zamanki teknolojik açığı kapatırsa Türkiye o zaman cari açığını otomatikman kapatmış olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Özlü ve protokol projeleri gezdi. Program ödül alanlara plaketlerinin takdim edilmesiyle son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Özlü 'Teknokent Bilişim Kümelenmesi' Kokteyline Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement