Bakan Özlü: Van'ın Potansiyelini Keşfetmemiz Lazım - Son Dakika
Güncel

Bakan Özlü: Van'ın Potansiyelini Keşfetmemiz Lazım

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Van'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

25.10.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Van'da ziyaret ve incelemelerde bulundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni (YYÜ) de ziyaret eden Bakan Özlü, Türkiye'nin her ilinin bir marka olduğunu belirterek, "Herşey keşfetmekle başlar. Van'ın potansiyelini keşfetmek durumundayız" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü; AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte ilk olarak YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti. YYÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Özlü, 1982 yılında kurulan üniversitenin Van'a ve Türkiye'ye büyük değerler kazandırdığını, Van'la bütünleşerek her geçen yıl daha da büyüdüğünü söyledi. YYÜ'nün 14 fakülte, 4 enstitü, 11 meslek yüksekokulu ve 19 uygulama ve araştırma merkezi ile önemli bir bilim merkezi olduğunu ve çok önemli gördükleri teknokenti de bünyesinde barındırdığını ifade eden Özlü, "Van, teknoloji geliştirme bölgesinde yaklaşık 30 firma faaliyet gösteriyor. Üniversite ile bilimi buluşturan bu bölgeler, Türk sanayisinin geliştirilmesinde çok önemli bir misyonu yerine getiriyorlar. Teknoloji geliştirme bölgelerimiz sayesinde, teknolojik ürün ihracatımızın katlanarak artacağına olan inancımız tamdır" diye konuştu.

Türkiye'nin yüksek teknoloji ile büyüyebildiğine dikkat çeken Bakan Özlü, "Yüksek teknolojili ürünleri geliştirmeye yönelik atılacak her adım, bizim için son derece önemlidir. Özellikle KOBİ'lerimizin Ar-Ge ve inovasyon konularındaki açığını kapatmak durumundayız. Teknoloji geliştirme bölgeleri, KOBİ'lerin bu açığını kapatmak için önemli görevler üstleniyorlar. Hükümetimizin ve bakanlığımızın ürettiği bütün projeler, teşvikler ve uygulamalar topyekün kalkınma hedefimize yöneliktir. Bu nedenle büyümenin lokomotifi olarak gördüğümüz sanayinin her ilimizde gelişmesi gerekmektedir. Sanayi ve teknoloji ile desteklenmeyen sektörlerin büyümesi mümkün değildir" dedi.

Türkiye'nin her ilinin bir marka olduğunu vurgulayan Bakan Faruk Özlü, "Bu markaları katma değere dönüştürmek için çabalıyoruz. Bu vesileyle tüm yatırımcılara, girişimcilere sesleniyorum. Van'daki girişim ruhuna destek olunuz. Her şey keşfetmekle başlar. Van'ın potansiyelini keşfetmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise bölge için önemli hizmetler üreten bir üniversite olduklarını söyledi. Prof. Dr. Battal, "Önemli bilimsel araştırma ve inceleme açısından Türkiye'deki üniversiteler arasında iyi bir yerdeyiz. Ayrıca yurt dışında da açılan bir üniversiteyiz. Yaklaşık 25 ülkeden öğrencilerimiz var. Üniversitemizde sanayi ile ilgilenen ekibimiz var. Bizler kampüse hapsolmuş bir üniversite değiliz. Kurum ve kuruluşlarla, STK'larla, OSB ve vatandaşla çok iyi ilişkiler kurmuş durumdayız" dedi. YYÜ Teknokenti'nin artık uluslararası bir ölçek haline geldiğini de anlatan Rektör Battal, bilim merkezinin açılması konusunda destek aldıklarını, Teknokent'in alt yapı ve çevre düzenlemesi için de destek beklediklerini söyledi.

Daha sonra beraberindekilerle önce Teknokent'i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada yapılan çalışmalar hakkında Rektör Peyami Battal ve Teknokent Müdürü Necat Görentaş'tan brifing aldı. Ardından Van OSB'de faaliyet gösteren bir mermer fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Özlü, burada da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Özlü: Van'ın Potansiyelini Keşfetmemiz Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.


Advertisement