Bakan Pakdemirli'den Bir Müjde de Besiciye: "Küspeyi 90 Liradan 60 Liraya İndirdik" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Pakdemirli'den Bir Müjde de Besiciye: "Küspeyi 90 Liradan 60 Liraya İndirdik"

Bakan Pakdemirli'den bir müjde de besiciye: "Küspeyi 90 liradan 60 liraya indirdik"ELAZIĞ - Elazığ'dan besicilere müjde veren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, " Küspemizi 90 liradan 60 liraya indirdik.

14.10.2018 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Pakdemirli'den bir müjde de besiciye: "Küspeyi 90 liradan 60 liraya indirdik"

ELAZIĞ - Elazığ'dan besicilere müjde veren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, " Küspemizi 90 liradan 60 liraya indirdik. Besicilerimiz yem alanında bir nefes alsınlar. Enflasyonla mücadele kapsamında da böyle bir destek vermeyi uygun bulduk" dedi.

Programları kapsamında Elazığ'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şeker fabrikasını ziyaret etti. Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, "1956 yılında kurulan şeker fabrikasındayız. Ülkenin endüstriyelleşmesi döneminde yapılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Adnan Menderes'i bu vesile ile rahmetle anıyorum. Bu fabrikamızda 220 bin ton kapasite var. Ama 150 bin tonu kullanılabiliyor. Bunun da sebebi sulu tarımla ilgili Elazığ'da eksikliklerimiz olmasıdır. Sulu tarımın geliştirilmesi ve su projelerimizin bir an evvel bitirilmesinin öneminin anlaşılması anlamında bu ziyarette önemli diye düşüyorum. Bu ziyaretten sonra sulama ile ilgili projelerimize daha fazla önem göstermemiz gerektiğini kendim ve bakanlık olarak daha iyi anladık. Burada 27 bin şeker kotamız olmasına rağmen ancak 7 kiloda bir şeker üretildiğini düşünürsek, 20 bin ton civarında bir üretimimiz olabiliyor. Aslında bu fabrikanın da sürekli kullanılması için daha fazla pancar ve şeker üretilmelidir. Besicilere iyi bir haberim var. Besicilere yan destek kapsamında buradaki çıkan küspemizi 90 liradan 60 liraya indirdik. Besicilerimize özellikle bir yem alanında bir nefes alsınlar. Enflasyonla mücadele kapsamında da böyle bir destek vermeyi uygun bulduk" diye konuştu.

Bakan Pakdemirli\'den Bir Müjde de Besiciye: "Küspeyi 90 Liradan 60 Liraya İndirdik"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Pakdemirli'den Bir Müjde de Besiciye: 'Küspeyi 90 Liradan 60 Liraya İndirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement