Bakan Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4'ncü kısmını inceledi - Son Dakika
Güncel

Bakan Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4'ncü kısmını inceledi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4. kısmında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

30.09.2021 18:42  Güncelleme: 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4. kısmında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Pakdemirli, incelemeleri öncesi proje alanında yaptığı açıklamada, İmamoğlu Sulama Projesi'nin Adana çiftçisi ve üreticisi için son derece önemli olduğunu söyledi.

Proje sayesinde 110 bin hektarlık alanın sulanacağını belirten Pakdemirli, şöyle devam etti:

"İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerini ilgilendiren bu projemizin su kaynağı Yedigöze Barajı. Seyhan Nehri üzerinde olan bu projemiz, toplam 110 bin hektar alanı kapsayacak. Şu ana kadar 25 bin hektarını bitirdik, 26 bin hektarında şu an inşaat devam ediyor, 19 bin hektarla ilgili de çok kısa bir süre içinde ihaleye çıkıyoruz. Önümüzde daha 40 bin hektarlık proje alanı var."

Pakdemirli, proje kapsamında 110 bin kişinin istihdam edileceğini düşündüklerini dile getirdi.

Projenin toplam maliyetinin 4 milyar lira olduğunu, bu tutarın üçte biri kadar harcama yapıldığını ifade eden Pakdemirli, kalan kısım için de ödenek ayırdıklarını ve en kısa sürede projeyi bitireceklerini söyledi.

İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4'üncü kısmının yaklaşık 27 bin hektarlık bir alan olduğunu belirten Pakdemirli, "Yani aşağı yukarı dörtte birini kapsıyor. 2021 öncesi bunun dörtte biri yani 6 bin 200 hektarlık bir alan sulamaya hazır hale getirildi. 2021 yılında da yine 10 bin hektar daha alanı sulamaya açmayı hedefliyoruz. Bu ay itibarıyla da yine 4 bin 800 hektar daha alan sulamaya hazır. Burada da en az 300 milyon lira zirai gelir artışı ve 26 bin kişiye ek istihdam olacak bu proje, Bakanlığımız, Devlet Su İşleri için takip ettiğimiz çok önemli projelerden bir tanesi. Burası da bu yılın maliyetleriyle 535 milyon liraya mal olacak bir proje." dedi.

Pakdemirli, inşaat maliyeti yaklaşık 11 milyar lira olan Aşağı Seyhan Ovası sulama projelerinin rehabilitasyonuna da değinerek, "Seyhan Barajı'ndan sulanmakta olan tarım arazilerinin basınçlı boru şebekesine çevrilmesi işinin planlanması çalışmaları tamamlanarak 2021 yılı içinde, yani bu yıl aralık ayı bitmeden bu işin de proje ihalesine çıkacağımızı tekrar duyurmak istiyorum." diye konuştu.

Açıklamasının ardından sahada incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Pakdemirli, iş makinesine binerek sulama borusunu kazılan alana yerleştirdi. Bakan Pakdemirli, işçilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Pakdemirli'ye ziyaretinde Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy eşlik etti.

Bakan Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi\'nin 4\'ncü kısmını inceledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Pakdemirli, İmamoğlu Sulama Projesi'nin 4'ncü kısmını inceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Görünmezlik Kalkanı 2.0: Kişisel Görünmezlik Artık Mümkün
    20:33 Görünmezlik Kalkanı 2.0: Kişisel Görünmezlik Artık Mümkün

    Tüketicilere yönelik bir 'kişisel görünmezlik kalkanı' uygun fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Londra merkezli Invisibility Shield Co tarafından üretilen Görünmezlik Kalkanı 2.0, Mini, Tam ve Megashield boyutlarında sunuluyor. Kullanıcının arkasında durduğu yüksek dereceli polikarbonattan yapılmış eğimli bir sayfadan oluşan kalkan, lensler aracılığıyla kullanıcının vücudundan ve arka plandan gelen ışığı dağıtarak görünmezlik etkisi yaratıyor. Kalkanın kullanım alanları arasında tanışma programlarında yarışmacıları saklamak, paintball oynarken görünmez kalmak, sahne sihirbazlığı yapmak ve vahşi hayatı gözlemlemek bulunuyor.

  • Amazon, Anthrophic'e dev yatırım yaptı
    20:33 Amazon, Anthrophic'e dev yatırım yaptı

    Dünyanın en değerli şirketlerinden Amazon, yapay zeka girişimi Anthrophic'e 2.75 milyar dolarlık bir yatırım yaptı. Bu yatırım, teknoloji sektöründe dengelerin değişmesine neden olabilir. Anthrophic, Amazon'un bulut bilişim teknolojilerini kullanarak kendi yapay zeka algoritmalarını eğitecek ve yeni kabiliyetler kazanacak. Ayrıca, girişim Amazon müşterilerine yeni hizmetler sunacak ve özel Amazon çiplerinden faydalanacak. Amazon ve Anthrophic gibi şirketler, yapay zeka alanındaki varlıklarını sürdürmek için iş birliklerine gitmek zorunda kaldı. Bu gelişmelerin sonucunda kullanıcıların yararlanması hedefleniyor.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.


Advertisement