Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı - Son Dakika
Güncel

Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Köpekleri salın ben kedi sesi çıkarayım" sözleriyle İzmir depreminin simgesi olan Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı. Gün içerisinde Buse'yi hastanede ziyaret ettiğini belirten Pakdemirli, "Arama kurtarma ekiplerimizin büyük gayretleriyle kızımıza ulaşıldı. Şimdi İkinci hayatını yaşıyor" dedi.

01.11.2020 21:29  Güncelleme: 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda depremzedeler için kurulan çadır kentte bulunan vatandaşları ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, depremde yıkılan binalardan birinin enkazı altında kalan Buse'yle yaptığı telefon görüşmesini ve Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı.

"İÇERİDE ÜZERİNE AĞIRLIK DÜŞMÜŞ, KIPIRDAYAMAYAN BİR KIZIMIZ VAR"

Bakan Pakdemirli o anları şu sözlerle anlattı:

"Çok büyük bir afet, her yer toz duman. Kendimi bir anda enkazın üzerinde buldum. O sırada Kızılay'dan görevli bir kızımız görevini çok iyi şekilde yapmaya çalışıyordu. İçeride üzerine ağırlık düşmüş, kıpırdayamayan bir kızımız var. O psikolojideki bir insan moral verici bir şeylere ihtiyacı var. Tarım ve Orman Bakanı olarak telefonu ben elime aldım. 'Sadece senden sakin olmanı istiyorum, sadece bana tarif et' dedim. Binayı bilen bir arkadaşla birlikte nerede olabileceğini tahmin ettik. Hemen anladık ki giriş katında bir yerde Buse. Aşağı indik. Aldığımız bilgileri görevlilere tarif ettikten sonra arama çalışmaları hemen başladı. 3-4 saat sonra ancak ulaşabildik Buse'ye. Her 15 dakikada bir 3 dakika konuştuk. Buse'ye ulaştık. Cep telefonunun pili bitti, annesinin cep telefonuna ulaştı. Başlangıçta 'Hiçbir yeri göremiyorum' diyen kızımız annesinin telefonuna ulaştı.

Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

"ŞİMDİ İKİNCİ HAYATINI YAŞIYOR"

AFAD ekiplerimizin, arama kurtarma ekiplerimizin büyük gayretleriyle kızımıza ulaşıldı. İkinci hayatını yaşıyor. Bugün de konuştum Buse'yle. Hastanede de ziyaret ettim. Hala travmayı atlatabilmiş değil tam olarak. Ama kendisine ikinci bir hayat bahşedildiğinin farkında, bunun da değerini biliyor. Annesini kaybettiği için bir yandan çok üzgün, bir yandan da kendisini uzun ve sağlıklı bir ömür bekliyor.

Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı
Buse Hasyılmaz

"NİKAH ŞAHİTLERİ OLMAK İSTİYORUM"

Yakında da nikahları olacak. Beni de nikah şahidi olarak görmek istediklerini söylediler. Ben de iki elim darda da olsa nikah şahitleri olmak istiyorum."

Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse\'nin kurtarılma sürecini anlattı

Son Dakika Güncel Bakan Pakdemirli, İzmir depreminin simgesi Buse'nin kurtarılma sürecini anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • DEİST.: ÇORBADA TUZU BİLE OLMAYANLARIN ÇIKIP OLAYI SAHİPLENMESİ EN AZ ANITKABİR ÖNÜNE 29 EKİMDE YERLEŞTİRİLEN ŞAKŞAKCILAR KADAR AŞAĞLIK BİR HAREKET. 0 0 Yanıtla
  • Hacı Ali: Telefon görevlinin elindeydi. Canlı yayın ekibi de oradaydı. Koştum hemen telefonu kaptım. bundan iyi reklam olmaz dedim. Tarım bakanı olduğum söyleniyor ama reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşündüm Ve şovumu yaptım. 0 0 Yanıtla
  • medet arayan insanlar: Neden bu hukumet hemen reklam yapmayor.neyi anlatacak neden o yaraliyi pisikolok yerine bu kisiyle konusturuyorlar.ondan sonrada reklam yapiyorlar. 0 0 Yanıtla
  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.


Advertisement