24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi - Son Dakika
Güncel

24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 23 bölgede dün başlayan yangınlardan sadece İzmir'in Karabağlar ilçesindeki yangının kontrol altına alınamadığını belirterek, "Henüz ne yazık ki iyi haberi sizlerle paylaşamıyorum" açıklamasında bulundu.

19.08.2019 20:01  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de dünden bu yana devam eden orman yangını hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kısmi olarak bir köyün tahliye edildiğini belirterek, "Henüz ne yazık ki iyi haberi sizlerle paylaşamıyorum. Şartlar sürekli aleyhimizde. Nem, ısı, rüzgar sürekli değişkenlik gösteriyor. Tek bir yerde tek bir yangınla değil, yüzlerce hatta binlerce ufak ufak yangınla mücadele etmek durumundayız" dedi.

Bakan Pakdemirli ayrıca, ilk kez koordinasyon amacıyla yönetim helikopteri ile gece uçuşu yapacaklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte dün Karabağlar Tırazlı Mahallesinde başlayıp Seferihisar ilçesine kadar yayılan orman yangını hakkında bilgi verdi. Bakan Pakdemirli tedbir amaçlı Kuyucak köyünde kısmi tahliye yaptıklarını, rüzgarın şiddeti nedeniyle şartların aleyhlerinde işlediğini ve henüz iyi haberi paylaşamadığını söyledi. Öte yandan bu gece ilk defa yangını koordine etme amacıyla gece uçuşu gerçekleşecek. Yönetim helikopterinde Bakan Pakdemirli de bulunacak.

24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi

KUYUCAK'TA KISMİ TAHLİYE

Dün itibariyle çıkan yangınların dördünün bu sabah saatlerinde aktif olarak devam ettiğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün 15 orman, sekiz de kırsal olmak üzere 23 yangınımız çıktı. Bu yangınların dördü, aktif olarak bugün de yanmaya devam etti. İkisi Muğla ilimizde, ikisi de İzmir'deydi. Bugün itibariyle İzmir'deki yangınlara Aliağa ve Buca'daki yangınlar da eklendi. Bu saat itibariyle 23 yangın ve daha sonra çıkan iki yangın arasında kontrol altına alamadığımız tek yangın, İzmir Karabağlar'da çıkan yangın oldu.

24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi

23 YANGINDAN SADECE KARABAĞLAR SÖNDÜRÜLEMEDİ

Dün 15 orman, 8 de kırsal olmak üzere 23 yangınımız çıktı. Bunların 4'ü aktif olarak bugün devam etti. İkisi Muğla ikisi İzmir'de. Bugün İzmir'de eklenen yangınlarımız da oldu, Aliağa ve Buca'da. Bu saat itibarıyla kontrol altına alamadığımız sadece buradaki (Karabağlar) yangımız var.

Meteorolojik şartların kontrolü güçleştirdiği bir ortamdayız. Rüzgarın yönü sürekli değişiyor. Bugün itibariyle aslında Efemçukuru, Çatalca ve Gödence köylerini koruyalım derken diğer tarafta artık risk grubundan çıkarmış olduğumuz Kuyucak, Orhanlı, Yeniköy ve Beyler köyleri tekrar risk altına girdi. Rüzgarın değişmesinden dolayı bu bölgelerimiz risk altında. Önemli bir risk yok ancak sadece Kuyucak'ta kısmi tahliye yaptık. Diğer köylerde bir tahliye yapmadık ama rüzgarın değişmesinden dolayı bu köylerimizin üzerinde de duman tabakası var. Önemli bir risk barındırmıyor. Bu köylerin etrafını dozer ve iş makineleri ile çevirdik. Herhangi bir risk görürsek kolluk kuvvetlerimiz ve Valimiz vasıtasıyla bu köylerde tahliyeye başlarız. Yerleşim yerleri ile ilgili bir sıkıntımız yok."

İLK DEFA KOORDİNASYON AMACIYLA GECE UÇUŞU YAPILACAK

Orman Genel Müdürü ile gün boyu helikopterle uçarak koordinasyon sağladıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli, "Hava araçlarının gün boyu uçması bizim için çok önemliydi. Sabahın erken saatlerinde pervaneyi çevirmemiz son derece önemliydi. Sivil havacılık kuralları gereği gün doğumu ve gün batımı arası uçuş oluyor. Biz hem gün doğumundan hem de gün batımından bir miktar zaman kazanıyoruz. Bugün gün batımı saat 20.08'dir. 20.20'de helikopterlerin kışlalarına dönme talimatını verdim. Bugün gece görüş dürbünleri ile sadece yönetim helikopterimizin kara ekiplerini yönlendirmek üzere bir uçuşu olacak. Bugün o uçuşta ben de refakat edeceğim. Dünyada yangınlarla mücadelede gece uçuşu yok. Sadece Kalifornia'da bir defa denendikten sonra kırıma sebebiyet verdiği için gece uçuşuna müsaade edilmemiş. Ama biz bir ağacımız daha yanmasın diye bu ve bunun gibi projeleri mutlaka deniyoruz. Bu akşam ilk defa bir gece uçuşu ile birlikte yangın söndürme maksatlı değil ama koordinasyonu sağlama maksatlı olarak yönetim helikopteri ile bu gece yangını koordine ediyor olacağız" ifadelerine yer verdi.

24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi

"BİNLERCE UFAK UFAK YANGIN VAR"

Muğla'daki yangınların rahatlamasından sonra bölgeye helikopter takviyesi yapıldığı bilgisini veren Bakan Pakdemirli şöyle devam etti: "Şu an havada 19 helikopter, 240 arazöz, 25 dozer ve bin 150 personelle yangına müdahale ediyoruz. Henüz ne yazık ki iyi haberi sizlerle paylaşamıyorum. Tamamen kontrol altına almadan, söndürme ve soğutma çalışmalarına başlamadan da bu iyi haberi paylaşmayacağım. Rüzgar dönüp duruyor. Kabaca 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü varsaydık. Mümkün mertebe, alanın büyümemesi, alanın çevrilmesi, önce kısmi sonra da tamamen kontrol altına almak için çabalarımız sürüyor. Şartlar sürekli aleyhimizde. Nem, ısı, rüzgar sürekli değişkenlik gösteriyor. Değişkenliğin gösterdiği durumlarda yangın sürekli atlamalar yapıyor. Tek bir yerde tek bir yangınla değil, yüzlerce hatta binlerce ufak ufak yangınla mücadele etmek durumundayız. Bu yüzden beklediğimizden daha fazla sürüyor. İnşallah bu yangının üstesinden geleceğiz." Bakan Pakdemirli, meteorolojik gelişmelerle ilgili de şu bilgiye verdi: "Şu anki meteorolojik şartlar, meteorolojinin bize verdiğinden daha iyi gidiyor ama bulunduğumuz ortamda kuvvetli ve değişken bir rüzgar var. Gece saatlerinde rüzgarın biraz daha yavaşlamasını bekliyoruz. Böylece kara ekiplerimiz yangına biraz daha yaklaşabilecek."

KUŞLAR YANGINDAN KAÇTI

Dün öğlen saatlerinde İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı Mahallesinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle Seferihisar sınırlarına kadar sıçradı. Ekipler, dünden bu yana yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 500 hektarlık bir alanı etkilediği bildirilen yangın nedeniyle bazı hayvanlar da zarar gördü. Aralarında yırtıcıların da bulunduğu kuşların yangından kaçtığı ve elektrik tellerine sığındığı görüldü.

24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar\'daki yangın için Bakan Pakdemirli\'den açıklama geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 saattir kontrol altına alınamayan İzmir Karabağlar'daki yangın için Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor
    22:34 New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor

    New York yönetimi, sürücüsüz taksi uygulamasını resmi olarak devreye sokacaklarını duyurdu. Ancak uygulama ilk etapta test aşamasında olacak ve araçlarda güvenlik için gerçek bir sürücü bulundurulması zorunlu olacak. Bu haber, birçok teknoloji firmasını harekete geçirdi ve yakın zamanda New York sokaklarında otonom araçlar görülebileceği belirtiliyor. Ancak bazı kişiler, bu sistemin tehlikeler yaratabileceğini iddia ediyor. Şehir yönetimi, sürücüsüz araçları yoğun bir incelemeden geçirecek ve yolcu güvenliğini ön planda tutacaklarını vurguladı. Sürücüsüz taksilerin Amerikan Motorlu Araçlar Kurumu'nun güvenlik testinden geçeceği belirtilirken, ücretlendirme konusu ise merak konusu oldu. New York halkı heyecanla bu gelişmeleri beklerken, bazı aktivist grupların protestolar yapabileceği öne sürülüyor.

  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor
    22:34 Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor

    Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı Türkiye'nin ilk akıllı şehirlerinden biri haline getirmek için fiber altyapı, IP telefonlar ve dijital bilgiye dayalı belediyecilik gibi birçok yenilikçi projeye imza atıyor. Ayrıca, Teknopark Merkezi (Tekmer) gibi girişimcilere destek veren ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Yazıcı, Tuzla'yı inovasyon merkezi ve karbon nötr bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olan Yazıcı, gençlere ve bilime olan güvenini vurgulayarak Tuzla'nın geleceği için destek istiyor.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!
    22:34 Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!

    Xiaomi'nin yıllık etkinliği olan Xiaomi Fan Festivali, 6 Nisan'da başlayacak ve 23 Nisan'a kadar sürecek. Festival kapsamında mi.com.tr ve mi Store uygulamasında birçok indirim ve kampanya sunulacak. Redmi Note 11 Pro+ 5G, Redmi Note 12, POCO F5 Pro ve Redmi Pad SE gibi popüler cihazlar cazip fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca festivalde özel sürüm Redmi Note 13 Pro+ 5G modeli de tanıtılacak. Xiaomi Fanları ayrıca Xiaomi Global Kampüsü'nü ziyaret etme fırsatı da bulacak.

  • Beyoğlu'nda Mobbing Mağduru Zanlı Eski Patronunu Silahla Vurarak Öldürdü
    22:33 Beyoğlu'nda Mobbing Mağduru Zanlı Eski Patronunu Silahla Vurarak Öldürdü

    Beyoğlu'nda kendisine mobbing yaptığı gerekçesiyle eski patronunu silahla vurarak öldüren zanlı tutuklandı. Olay, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi Kurdela Sokağı'ndaki halk pazarında meydana geldi. Zanlı, bir gün sonra çalıştığı iş yerinde yakalandı ve evinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca ile 100 fişek ele geçirildi. Cinayet anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Intel, yapay zeka alanında Copilot entegrasyonuyla yeniliklerini tanıttı
    22:33 Intel, yapay zeka alanında Copilot entegrasyonuyla yeniliklerini tanıttı

    Intel, Taipei'de düzenlediği etkinlikte yapay zeka alanındaki yeniliklerini tanıttı. Microsoft'un sohbet asistanı Copilot ile entegrasyonu sağlayan Intel, yapay zekalı işlemcileri sayesinde birçok bilgisayarda kullanılabilecek. Bu gelişme, Silikon Vadisi'nde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olabilir ve Intel hisselerinde sıçrama yaşanabilir. Intel Core Ultra işlemcilerinin yeni kabiliyetleri ve AMD'ye karşı üstünlüğü de etkinlikte vurgulandı. Intel yönetimi, Copilot desteği üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ve Microsoft ile gelecekte yeni iş birlikleri için umut verdiğini belirtti.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.


Advertisement