Bakan Pakdemirli: "OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak" - Son Dakika
Politika

Bakan Pakdemirli: "OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak"

Bakan Pakdemirli: "OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak" "Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade etmeye başladık" "Aralık sonu itibarıyla diğer süreçlerin hepsi bitmiş olacak" "Herkese eşit kanaat puanı verilecek" Bakan Pakdemirli,...

23.10.2019 17:24  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Pakdemirli: "OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak"

"Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade etmeye başladık"

"Aralık sonu itibarıyla diğer süreçlerin hepsi bitmiş olacak"

"Herkese eşit kanaat puanı verilecek"

Bakan Pakdemirli, orman mühendisleri için hazırlanan uygulamalı sınav alanlarında incelemelerde bulundu

ANKARA - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğüne alınacak personellerle yerli ürün kullanımını artırarak, ithalatı azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Pakdemirli, yayımlanan Ağaçlandırma Yönetmeliği ile artık tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade ettiklerini de belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Behiçbey Orman İşletme Fidanlığı'nda orman mühendisleri için hazırlanan uygulamalı sınav alanlarını inceledi. Uygulama alanında ağaç damgalama işlemi yapan Pakdemirli, süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı. Orman Genel Müdürlüğüne yapılacak orman mühendisi alımına ilişkin Bakan Pakdemirli, "Bin 146 sözleşmeli personel KPSS ile sorunsuz bir şekilde işe alındı. Orman muhafaza memurlarının 2 bin 700 tanesini alıyoruz. 5 bin 123 başvuru olmuş tarafımıza. Orman mühendisleri aynı zamanda 3 bin 44 başvurudan bin 150 tanesini alıyoruz. Daha önceden söylediğim gibi burada kanaat notu dediğimiz genel kültür

notunun herkese aynı verilmesi talimatını verdim. Böylelikle herkes KPSS puanı ve uygulama sınavı sonucunun aritmetiğine göre değerlendirilecek. Komisyonlarımız adil ve şeffaf bir şekilde çalışıyor, kameraların gözetimi altında. Meslek odaları gözlemcileri eşliğinde çalışmalar devam ediyor. 2018'de aynı süreçleri izleyerek 46 orman mühendisi almıştık. Tarafımıza hiçbir şikayet ve serzeniş gelmemiştir. Aynı usulle devam ederek orman mühendisi ve orman muhafaza memurlarımızı inşallah alacağız. Hak eden arkadaşlarımız teşkilatımızın arasına katılmış olacak. Uygulama sınavlarında şu var; yangınla mücadele, yangına müdahale, orman yönetim planları var, harita okuma var. Bir orman mühendisi aldınız, harita okumayı bilmiyorsa çok anlamı yok. Orman zararları ile mücadele ve fidan dikimi var. Uygulamalı olarak fidan diktiriyoruz. Ağaçların kesilmesi ve odun dışı ürünlerle ilgili uygulama ve sorularımız var. Ormanı önümüzdeki 40 yıl yönetecek bu arkadaşlarımızın gereken bilgiye sahip olmaları gerekiyor" dedi.

"Orman ürünleri ile ilgili cari açığımızı azaltacak şekilde bir planlama yapacağız"

Orman Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere alınacak personel ile ithalatı azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Pakdemirli, "Orman memurlarımızda sayı yeterli olmadığı için hızlı damgalama yapamıyoruz. Bunların bakımını da yapamıyoruz. Buralarda eksiklerimiz vardı. Her yıl büyüyen ağaçları kesmeniz gerekiyor. Bu ormanların sağlığı ve artışı için gerekli. Biz burada eksik kalıyorduk. Hem ormanların sağlığını koruma hem de kullanma dengesi içerisinde bazı orman ürünlerinde ithalatımızı minimuma düşürecek bir netice alacağız. Orman ürünleri ile ilgili cari açığımızı azaltacak şekilde bir planlama yapacağız" diye konuştu.

"Memurlar 10 tane il seçecek"

Personel alımı ile ilgili süreçlerin Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Pakdemirli, "Komisyonlarımız var 5 kişilik. Adil ve şeffaf olabilsinler diye günde 25 kişiye bakıyor, toplam 100 kişi ile sınav yapılmış olacak. Aralık sonu gibi tüm süreçler bitmiş olacak. Mülakat süreçleri devam edecek. Aralık sonu itibarıyla diğer süreçlerin hepsi bitmiş olacak. Güvenlik soruşturmalarının akabinde kazanan adayların işe alım prosedürleri yerine getirilmiş olacak. Memurlar 10 tane il seçecek. Sıralamaya göre KPSS artı uygulama sınav aritmetiğine göre seçtikleri illerin önem sırasına göre sıralanacaklar" dedi.

"Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade etmeye başladık"

Resmi Gazete'de yayımlanan Ağaçlandırma Yönetmeliği'ne ilişkin açıklamada bulunan Pakdemirli, "Geçmiş ile bugün arasındaki önemli değişiklik, sakız ağacında biz istisna getirdik. Sakız ağacı çok değerli bir bitki. 2 bin metre ile ilgili bir istisna getirdik. Çünkü denize 2 bin metreden daha yakında olması gerekiyor sakız ağacının. Hak sahipliği sistemi yerine kura ile bir başvuru sistemi getirdik. Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine yönetmeliğimiz daha evvelden müsaade etmiyordu. Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade etmeye başladık. Yetiştirilen ürünlerin korunması, bakımı ve devamlılığı için tesislerin yapımına müsaade ediyoruz. Buradaki ana amaç şu; bozuk olan orman alanlarımızı sadece devlet eliyle değil, vatandaşın da eliyle düzeltmek, tamir etmek ve onları sahiplendirmek. Bu açıdan atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sözleşmeli orman mühendisi adaylarının sözlü ve uygulama sınavları 22 Ekim-26 Aralık tarihleri arasında, orman muhafaza memurlarının sözlü ve uygulamalı sınavları ise 22 Ekim ile 5 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Bakan Pakdemirli: "OGM\'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Pakdemirli: 'OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement