Bakan Şahin: Anaların Duasıyla Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük (3) - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin: Anaların Duasıyla Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük (3)

Bakan Şahin: Anaların Duasıyla Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük (3)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki temasları kapsamında Empati İlkokulu'nun açılışına katıldı.

26.10.2013 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan FATMA ŞAHİN, AÇILIŞLARA KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki temasları kapsamında Empati İlkokulu'nun açılışına katıldı. Açılışın ardından Bilim Sanat Merkezi ve Gaziantep Üniversitesi Uygulama İlkokulu'nun protokolünü imzalayan Bakan Şahin, "Fatih projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz" dedi.

Bakan Şahin, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin yaptırdığı Empati İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Allah'ın insanları sosyal bir varlık olarak yarattığını belirterek, şunları söyledi:

"Çevremizle, şehrimizle, ülkemizle, insanlığın gelişimiyle bir bütünüz, onlardan bağımsız değiliz. Hele şu an küreselleşmeyi yaşıyoruz. Büyük bir rekabet var. Bu rekabeti nasıl yöneteceğiz? Nitelikli insan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım. Çocuklarımızı okulla, en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım. Fırsat eşitliği vermemiz lazım. Tohum aynı. Tohumunu iyi bir şekilde sulayıp güneşleyip, bu memleket için, vatan millet için hayırlı evlatlara dönüştürmemiz lazım. Kendimiz için arkamızda salih evlatlar yetiştirmemiz lazım."

Başarı için ailenin, çevrenin, öğretmenin işbirliği ve teknolojik altyapının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Şahin, "Bakın Fatih projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz. Teknoloji grupları oluşturuyoruz. En fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. En fazla mali desteği eğitime veriyoruz" dedi.

Çocukların dinamik bir şekilde geleceğe hazırlanması gerektiğine değinen Bakan Fatma Şahin, şunları kaydetti:

"Aslında en çok da ihtiyacımız olan şey bu derneğin adı. Bugün baktığınız zaman yaşadığımız bütün sorunların temelinde ön yargıların, hoşgörüsüzlüğün, karşılıklı anlayışsızlığın olduğunu görüyoruz. Kendini onun yerine koyup 'ben ne yapabilirim' anlayışını koyduğunuz zaman, aşılamayacak hiçbir sorun, başarılamayacak hiçbir hedef yoktur diye düşünüyorum."

Vali Erdal Ata ise, Gaziantep'te 9 bin 300 dersliğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayırseverlerin katkısını beklediklerini söyledi.

Okulun açılış kurdelesini diğer protokol üyeleriyle kesen Bakan Şahin, sınıfları da gezerek öğrencilere kitap hediye etti.

Bakan Şahin ve beraberindekiler, daha sonra Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Anneler Parkı'nın açılışını da yaparak, vatandaşlarla sohbet etti.

Anneler Parkı'nın açılışının ardından Bakan Fatma Şahin, beraberindekiler ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Narlıtepe Mahallesi'ndeki Hilal-Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Bakan Şahin ve Ergün ile Gaziantep Valisi Erdal Ata, Karataş Mahallesi'nde yapılması planlanan Bilim Sanat Merkezi'nin protokolünü imzaladı. İmza töreninin ardından okulu gezen 2 bakan, Ankara'ya gitmek üzere Havalimanı'na geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin: Anaların Duasıyla Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement