Bakan Şahin, Odü'nün Akademik Yıl Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin, Odü'nün Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Bakan Şahin, Odü\'nün Akademik Yıl Açılışına Katıldı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Üniversitesi (ODÜ) 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı.

03.10.2012 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Üniversitesi (ODÜ) 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin başta olmak üzere, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Yemen Bayrak, Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ordu Üniversitesi dekanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, törende yaptığı konuşmada, "Eğitimde ve bilimde ileri bir seviyeye ulaşmadıkça bilgi toplumu haline gelmenin mümkün olmadığını kabul etmemiz gerekmektedir" dedi.

Bakan Şahin, Türkiye'de 20 milyon öğrencinin olduğunu hatırlatarak, bazı ülkelerin toplam nüfusundan fazla Türkiye'de öğrenci olduğunu belirtti. "21'inci yüzyılı yaşıyoruz. Bu yılın öne çıkan özelliği bilgi çağı oluşudur" diyen Bakan İdris Naim Şahin, şöyle konuştu:

"Bu çağda bilginin gücünü anlamak, kabul etmek, sorunların çözümünde bilimin yol göstericiliğini kullanmak büyük önem taşımaktadır. Eğitimde ve bilimde ileri bir seviyeye ulaşmadıkça bilgi toplumu haline gelmenin mümkün olmadığını kabul etmemiz gerekmektedir. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında bilginin çok kıymetli, bir hazine olduğunu unutmamız gerekmektedir. Milletlerin kaderlerini belirleyecek olanlar sadece bilgiyi elinde bulunduranlar olacaktır. Bu nedenle biz bilgi çağında dünyanın gelişmiş devletlerinden geri kalmamak adına bilgiyi en doğru en kolay şekilde elde etmek ve bu hazineyi bu değeri ülkemizin geleceği için en rasyonel en nitelikli şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. Bir ülkenin kalkınmasında ve ilerlemesinde eğitimin payı da en az bilgi kadar büyük bir değer taşımaktadır. Biliyoruz ki ülkemiz 75 milyon nüfusa sahiptir. Bu nüfusun yarını 30 yaşın altındaki gençler oluşturmaktadır. Bu genç nüfusun üniversiteye gidenleri dahil 20 milyonu öğrencidir. Bu bazı ülkelerin toplam nüfusundan daha da fazladır. Bu kadar genç ve dinamik nüfusa sahip olmak, bir ülke için önemli bir servettir. Şayet biz gençlerimize iyi bir eğitim verebilirsek onları en iyi şekilde yetiştirebilirsek maddi ve manevi bakımdan güçlü huzurlu ve ileri bir toplum haline dönüşmemiz kısa sürede gerçekleşebilir. Devletimizin geleceği de böylelikle emin ellere teslim edilmiş olur. Bu anlamda gerek üniversitelerimize gerekse sahip olduğumuz genç nüfusumuza büyük görevler düşmektedir."

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Bakan Şahin'e bir tablo hediye etti. Tören, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, doçentlere biniş (cübbe) giydirmesiyle sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin, Odü'nün Akademik Yıl Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement