Bakan Şahin, Yeni Yıla Hastanede Girdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin, Yeni Yıla Hastanede Girdi

Bakan Şahin, Yeni Yıla Hastanede Girdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, yılbaşında Denizli Huzurevi ve Denizli Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

01.01.2013 10:11  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yılbaşında Denizli Huzurevi ve Denizli Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti, yılın ilk dakikalarında doğan bebeğe altın taktı.

Bakan Şahin, Denizli programı çerçevesinde eşi İzzet Şahin ile Denizli Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Ziyarette yaşlılar ve huzurevi yanındaki yuvadan gelen çocuklarla yakından ilgilenen Şahin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

2012 yılının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı açısından çok verimli geçtiğini ifade eden Şahin, çok genç bir bakanlık olarak bütçelerini yüzde 67 oranında artırdıklarını, insan odaklı büyüme, sosyal hizmetleri güçlendirme, sosyal yardımları etkin, adil bir şekilde yerine ulaştırma konusunda önemli mesafeler katettiklerini belirtti.

2012'de, bebeği olmayan ve sosyal güvencesi olmadığı için bebek yaptıramayan aileler için önemli bir proje hayata geçirdiklerini belirten Şahin, "İnşallah 2013 yılında 2 bin 400 ailenin bebek sahibi olmasını sağlayacağız. Bunlar bizim açımızdan çok önemliydi" dedi.

2013 yılında engellilerin istihdamı konusundaki talepleri yerine getireceklerini ifade eden Şahin, "Engellilik konusunda şehirlerimizin haritasını çıkardık. Bu konuda hiç kimse bir çalışma yapmazken Denizli'de erişebilirlikte çok önemli çalışmalar yapıldı. Biz de bakanlık olarak standartlarımızı oluşturduk. 2013 yılının ortasında engellilerle ilgili yasal süreç tamamlanıyor" diye konuştu.

Bakan Şahin, 2013 yılının dünya için bir barış yılı olmasını umut ettiğini belirterek, "Ülkemizde de terörün bittiği, barışın konuşulduğu, barışın bütün iklime hakim olduğu bir yıl istiyoruz ve diliyoruz. Bunun için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Şahin, yaşlı ve çocuklarla yeni yıl pastası kesti.

-Elif Ecem'e altın taktı-

Bakan Şahin daha sonra Denizli Devlet Hastanesi'ne geçerek saat 00.02'de dünyaya gelen ve "Elif Ecem" ismi verilen bebeğe altın taktı.

Mehmet-Ümran Oranca çiftinin ikinci bebekleri olan Elif Ecem'i kucağına alarak fotoğraf çektiren Bakan Şahin, anneye geçmiş olsun dileklerini iletti, bebeğe uzun ömür diledi.

Muhabir: İbrahim Süzer - Mustafa Dermencioğlu/ Tolga Albay

Yayıncı: Erdem Gültekin - DENİZLi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin, Yeni Yıla Hastanede Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement