Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 bin 504 engelli ve 3 bin 274 genç memur adayının atamalarının bugün yapılacağını açıkladı.

23.12.2018 16:24  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2 bin 504 engellimizin ve devlet korumasında yetişen 3 bin 274 gencimizin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi.

Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı

BAKAN SELÇUK MÜJDEYİ VERDİ: ATAMALAR YARIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bugün saat 14.00'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 'Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Atama Töreni'nin düzenleneceğini duyurdu. Atamalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Selçuk, "Geçtiğimiz günlerde 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacağını duyurmuştuk. Engelli memur adaylarımız başvurularını 29 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında yaptı. Başvuru yapan hak sahiplerinin kura ile atamalarını gerçekleştireceğiz. Bu yerleştirmede ilk defa devlet korumasından yararlanmış gençlerimiz, öğretmen, mühendis, hemşire gibi unvanlı kadrolara atanacak" dedi.

Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı

"ATAMALAR DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLDİ"

Bakan Selçuk, kurumların talepleri doğrultusunda; ilkokul düzeyinden 198, ortaokul düzeyinden 534, ön lisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplam 2 bin 504 kişilik kadronun atama yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na bildirildiğini kaydetti.

"GENÇLERİN HEYECANINA ORTAK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Devlet korumasında yetişen 3 bin 274 gencin de kamuda istihdam edileceğini açıklayan Bakan Selçuk, "Engelli kardeşlerimizi ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizi kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, heyecanlarına ortak olmaya devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek programda yerleştirme işlemleri, noter huzurunda yapılacak. Etkinlik kapsamında işitme engelliler, işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyleyecek, engelli mehteran takımı gösteri sunacak ve müzik dinletisi yapılacak.

Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Selçuk, 5 Bin 778 Kişinin Atamasının Yapılacağını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement