Bakan Selçuk, Ödül Törenine Alçı Ayakkabısı ve Bastonla Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Selçuk, Ödül Törenine Alçı Ayakkabısı ve Bastonla Katıldı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Türkiye 24'üncü Zeka Oyunları Yarışması Ödül Töreni'ne alçı ayakkabısı ve bastonla katıldı.

11.05.2019 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Türkiye 24'üncü Zeka Oyunları Yarışması Ödül Töreni'ne alçı ayakkabısı ve bastonla katıldı. Bakan Selçuk'un, sol ayağında burkulma sonucu incinme meydana geldiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Zeka Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenen '24'üncü Zeka Oyunları Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Selçuk, törenin yapıldığı salona, sol ayağında alçı ayakkabı ve bastonla geldi. Bastonun üzerinde 'M.E.B. Ziya Selçuk' yazdığı görüldü.

'YETENEĞİN TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR'

Türkiye Zeka Vakfı'nın çalışmasını çok önemsediklerini belirten Bakan Selçuk, "Bu tür çalışmaların bütün topluma yaygınlaştırılması ve sonuçta Türkiye'deki bütün değerlerimizin açığa çıkarılması, bu değerlerimiz için eğitim ortamları ve fırsatları oluşturulmasını Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte de zekanın, yeteneğin tespit edilmesi, bu konularla ilgili araç gereç geliştirilmesi, eğitim merkezlerinin oluşturulması ve öğretmen eğitimlerinin yaygınlaştırılması gibi birçok parametrede hazırlıklarımız var" diye konuştu.

Selçuk, bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade ederken, Türkiye Zeka Oyunları Yarışması'na destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

'GÖRÜNMEZLİĞİ İCAT ETMEYE ÇALIŞACAĞIM'

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı da, düşünen, bilgiye, akla ve zekaya önem veren insanların çoğalmasını amaçladıklarını dile getirerek, "Hedefimiz bütün insanlar, her yaştaki insanlar. O yüzden 5 kategoride yarışmayı düzenliyoruz; ama odak alanımız çocuklarımız, gençlerimiz. Çünkü onlar bizim yarınlarımız, onlarla ilgili çok önemli önlemler almamız lazım" ifadelerini kullandı. 2023 Eğitim Vizyonu'nun son derece umut verici olduğunu kaydeden Halıcı, çocukların ilgi, yetenek ve zekalarının mümkün olduğunca erken keşfedilmesinin önemine işaret etti. Konuşmaların ardından yarışmada ilk üç dereceye girenlere plaketlerini Ziya Selçuk ve Emrehan Halıcı takdim etti.

Minikler kategorisinde birincilik elde eden Eyüp Ensar Altuntaş, çok mutlu olduğunu belirtirken, aynı kategoride üçüncü olan 9 yaşındaki Noyan Önder, "Büyüyünce bilim insanı ya da futbolcu olacağım. Bilim insanı olursam eğer görünmezliği icat etmeye çalışacağım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Selçuk, Ödül Törenine Alçı Ayakkabısı ve Bastonla Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement