Bakan Selçuk: Yüksek Teknolojiye Dair Yeni Bir Hikaye Oluşturmamız Gerek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Selçuk: Yüksek Teknolojiye Dair Yeni Bir Hikaye Oluşturmamız Gerek

Bakan Selçuk: Yüksek Teknolojiye Dair Yeni Bir Hikaye Oluşturmamız Gerek

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimde taleplere yetişemediklerini belirterek, "'İş garantili meslek liseleri açmak istiyoruz' gibi çok fazla talep var. Bizim yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturmamız gerekiyor, bu hikayeyi hep birlikte yazacağız" dedi.

07.02.2019 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimde taleplere yetişemediklerini belirterek, "'İş garantili meslek liseleri açmak istiyoruz' gibi çok fazla talep var. Bizim yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturmamız gerekiyor, bu hikayeyi hep birlikte yazacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa'ya geldi. İlk olarak Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Selçuk, burada Vali Yakup Canbolat ile görüştü. Ziyarette konuşan Bakan Selçuk, "Bursa'nın eğitim kalitesinin yükselmesi, Bursa'nın uluslararası rekabete daha çok açılması için ekip arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz, mevcut problemleri nasıl çözebiliriz, daha iyiye nasıl gidebiliriz şeklinde bazı istişarelerde bulunmak üzere buradayız" dedi.

'EĞİTİMDE SÜREKLİ BİR OLUMSUZ BAKIŞ AÇISI DOĞRU DEĞİL'

Bakan Selçuk daha sonra Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne geçti. Burada Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD), Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), ERMETAL Otomotiv ve Eşya Sanayi Tic. A.Ş., Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve Peryön Güney Marmara Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği arasında 'Mesleki Eğitim İş Birliği' protokolünü imzalayan Bakan Selçuk, katılımcılara seslendi.

Eğitimde sürekli bir olumsuz bakış açısının doğru olmadığını düşündüğünü kaydeden Bakan Selçuk, "'Türkiye'nin eğitim sistemi sıfır noktasında, hiçbir şey yapılmıyor', bu eleştirilerin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye birçok iş yaptı, sadece Türkiye'nin kendi içerisinde memnun olması bizim için yeterli olmuyor. Biz Türkiye'nin küresel rekabete hazır olup olmadığını temel ölçüt olarak almak istiyoruz. Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde, yeni bir mantalite ile bakmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

'MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ'

Yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturulması gerektiğini belirten Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir adım attığımızda, akademik dünya ve iş adamları, meslektaşlarımız koşar adım bize geliyor, mesleki ve teknik eğitimde taleplere yetişemiyoruz. İş garantili meslek liseleri açmak istiyoruz gibi çok fazla talep var. Bizim yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturmamız gerekiyor, bu hikayeyi hep birlikte yazacağız. Bu çatının sadece teknik bir çatı olduğunu düşünmüyorum, buranın manevi biraz hazzı var. Burada emek var, insanların onlarca 100 yıldır, 150 yıldır bir ülkenin kalkınmasına nasıl yardımcı olduğunun hikayesi var. Dolayısıyla bu çatının tüm Türkiye'deki var olan motivasyonu yükseltmede önemli olacağını düşünüyorum. Burada bugün yapacağımız işlerle, Türkiye'nin diğer şehirlerine de örnek olmamız söz konusu. Bursa üretim, ihracat ve mesleki teknik eğitim konusunda en önde gelen şehirlerden. Dolayısıyla buradan bizim güneş yaymamız lazım. Şehrin üretim kapasitesini, şehrin üretim gücünü büyüterek, artırarak dünyaya model hale getirin, biz buna hazırız. Biz bunu yapabiliriz, bunu sımsıkı tutarak devam ediyoruz."

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Selçuk: Yüksek Teknolojiye Dair Yeni Bir Hikaye Oluşturmamız Gerek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.


Advertisement