Bakan Soylu: 15 Temmuz bir milletin ayağa kalkışıdır - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: 15 Temmuz bir milletin ayağa kalkışıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz ruhtur, bir milletin ayağa kalkışıdır" dedi.

14.07.2019 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz ruhtur, bir milletin ayağa kalkışıdır" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık bahçesinde 15 Temmuz şehitlerinin çocukları ve eşleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Programda, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'da hazır bulundu.
Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye'nin huzur içerisinde yaşamasının 15 Temmuz'da verilen şehitlerin sayesinde olduğunu söyleyerek, "Bizim evlatlarımız, inancımız gereği neyse ihtiyaç halinde onu yapmıştır. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sarıkamış'taki fidanlarda ve 15 Temmuz'da sizin canlarınız bizim mesai arkadaşlarımız da onu yapmıştır. Allah bir daha bize öyle geceler yaşatmasın. 15 Temmuz ruhtur, sadece bir darbe girişimi değil, bir milletin ayağa kalkışıdır. Umudumuz o kıyamın devam etmesidir ve devam edecektir. Bu milleti diğer milletlerden ayıran en büyük üstünlükte işte budur" dedi.
'ŞEHİTLERİMİZ BAĞIMSIZLIĞIN DEVAM EDECEĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR'
Bakan Soylu, milletin evlatlarının sağlam yetiştiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Şehitlerimiz dünyaya şu şekilde mesaj verdi; Bizi teslim alıp ellerimizi ve zihinlerimizi kelepçelemeye karşı, bizi tutsak yapmaya çalışanlara karşı, özgür bir Türkiye, bağımsız bir Türkiye, hür bir Türkiye bırakmalarıdır. Fırat Kalkanı Harekatından Zeytin Dalı Harekatına kadar, milli ve yerli olarak bu milletin ürettiği ATAK helikopterinden, toplarına, mühimmatlarına kadar özgürlük ve bağımsızlığın devam edeceğini ortaya koymuşlardır."
Bakan Soylu, kahvaltı sonrası bir süre şehit çocuklarıyla birlikte langırt oynadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Bakan Soylu'nun açıklaması
-Detay

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera:  Haluk KARAASLAN/ANKARA, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: 15 Temmuz bir milletin ayağa kalkışıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement