Bakan Soylu: " Avrupa, günün birinde PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden... - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu: " Avrupa, günün birinde PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden...

- Bakan Soylu: " Avrupa, günün birinde PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden yapacaktır" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: " Her yakalanan bir gram uyuşturucu PKK'ya vurulan darbedir"İSTANBUL - Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması Ödülleri ve Motosiklet...

13.06.2019 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bakan Soylu: " Avrupa, günün birinde PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden yapacaktır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: " Her yakalanan bir gram uyuşturucu PKK'ya vurulan darbedir"

İSTANBUL - Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması Ödülleri ve Motosiklet Teslim Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa'daki uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 90'ını da PKK'nın organize ettiğini herkes biliyor. Avrupa günün birinde ciddi ciddi PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, bilin ki, uyuşturucu yüzünden yapacaktır. Terör örgütü PKK'nın en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi uyuşturucudur. ve her yakaladığımız uyuşturucu, her yakaladığımız ton, kilo, gram, PKK'ya vurulan bir darbedir" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması Ödülleri ve Motosiklet Teslim Törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Narkotik Suçlarla Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda polis memuru katıldı.

"Öyle günler yaşadık ki, 18 Avrupa ülkesinden fazla esrarı bir günde yakaladık"

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temel adımlarımızdan birisi saha baskılarını artırmak oldu. Narkotimleri 81 ilde faaliyete geçirdik. Yıllık operasyon sayımızı sürekli olarak artırdık. 2017'de 118 bin operasyon yapıldı, geçen yıl bu sayı 147 binlere çıktı. Bu yılda şuanda 57 bin operasyon gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu yılın ilk beş ayı içerisinde en güncel rakamla uyuşturucudan tutuklu sayısı 10 bin 919 kişidir. Gözaltı sayısı da 81 bin 258 kişi olmuştur. Mesele sadece operasyon ve gözaltı sayısında değil mesele ne yakalandığıyla ilgilidir. Öyle günler yaşadık ki, 18 Avrupa ülkesinden fazla esrarı bir günde yakaladık. Sadece bu yıl skank dahil 33 buçuk ton esrar yakalandı. Bunun yanı sıra bin 62 kilo kokain, 5 milyon adet extacy ele geçirilmiştir. Yılbaşından bu yana yaklaşık 10 ton eroin yakalanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'daki uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 90'ını PKK'nın organize ettiğini herkes biliyor"

Avrupa ülkelerinin günün birinde PKK'ya yaptırım uygulama sebebinin uyuşturucu olacağını vurgulayan Bakan Soylu," Uyuşturucu ticaretinin lojistik ve üretim imkanları arttığında maalesef sevkiyatlarında büyüklüğü artmaktadır. Eskiden gramla yakalanan ve haber olan uyuşturucu miktarları artık tonlarla ifade edilen miktarlarla gerçekleşiyor. Bu ticaret terörün doğrudan finansmanında kullanılıyor. PKK'nın ana gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğu, Avrupa'daki uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 90'ını da PKK'nın organize ettiğini herkes biliyor. Avrupa günün birinde ciddi ciddi PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, o günleri görürsek, bilin ki, uyuşturucu yüzünden yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Her yakaladığımız ton, kilo, gram, PKK'ya vurulan bir darbedir"

Yakalanan gram uyuşturucunun PKK'ya vurulan bir darbe olduğunun altını çizen Bakan Soylu," Geçen yıl PKK terör örgütüne 136 kişi katıldı. Biz 5 bin 506 kişinin katıldığı 2014 yılını da biliyoruz. Bunun büyük bölümü büyükşehirlerden. Bu başka bir tehlikenin kapısını açmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sahayı tam anlamıyla kontrol etmeye çalışırken, kendine fırsat bulamayanlar özellikle gençlerimizi, büyükşehirlerin kalabalıklığını ve yoğunluğunu dikkate alarak etkilemeye kandırmaya çalışmaktadır. Bu iklimi ve bu fırsatı oluşturmamak lazım geldiğini ifade etmek istiyorum. Bir taraftan bu fırsat ve bu iklim oluşturulurken, diğer taraftan da güvenlik kuvvetlerimizden cansiperane bir mücadele beklemek her halde biraz manidar olur. Bu toplumumuzun tamamının sorumluluğudur. Her birimizin sorumluluğudur. Terör örgütü PKK'nın en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi uyuşturucudur. ve her yakaladığımız uyuşturucu, her yakaladığımız ton, kilo, gram, PKK'ya vurulan bir darbedir" dedi.

İstanbul'da karakollarda güven masası oluşturarak 3 bin kadın polise görev vereceklerini aktaran Bakan Soylu," Bakan Soylu, "Yepyeni adımlar atıyoruz. İstanbul'a Allah nasip ederse 30 tane daha polis merkezi amirliği, karakol, 2'de jandarma, toplam 32 tane daha artırıyoruz. Attığımız bir önemli adım daha var. O da Güven Masası. Karakollarımızda bir Güven Masası oluşturacağız. Buraya tüm Türkiye'ye yönelik 3 bin kadın polisimizi alacağız. Onları da iyi eğiteceğiz. ve vatandaşımızı karakolumuza girdiği andan itibaren kadın polislerimizle ve onların yönlendirmeleriyle karşı karşıya kalacaklar. Onun için daha geçen gün mezun olan 2 bin 500 evladımızın 2 binini İstanbul'a verdik. Önümüzdeki günlerde Ağustos sonunda yaklaşık 3 bin ile bin 500 arası daha vereceğiz. Bu 3 bin kadın polisimizden, İstanbul'daki karakollarımıza vereceğiz. 1200 bekçi daha İstanbul'a vereceğiz. 55 bin rakamının üzerine çıkacağız inşallah" diyerek çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren Emrullah Özcan - Şefika Özcan, Ahmet Kazancı ve Harun Yaşar'a ödülleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi. Ödül töreninin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü kullanımına tahsis edilen 197 adet motosikletin teslimi gerçekleştirildi.

Bakan Soylu: " Avrupa, günün birinde PKK\'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Soylu: ' Avrupa, günün birinde PKK'ya bir şeyler yapmaya kalkışırsa, uyuşturucu yüzünden... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?
    01:29 Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına cevap vererek, İstanbul'un 7 milyar dolarlık kaynağının nerede olduğunu sordu. Kurum, İstanbul'un kaynaklarının yeterli olduğunu belirterek, bütçenin yatırıma ayrılması halinde vaatlerin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesinin öncelikleri arasında olmadığını ve İstanbul Belediyesi'nin rant olarak görülmeyeceğini vurguladı. Kurum, su sorununu çözeceklerini, taksi yönetimini tek merkezden sağlayacaklarını, sokak hayvanlarına bakım merkezleri ve yaşam alanları oluşturacaklarını, dijital beyaz masa ile sorunların çözümünü takip edeceklerini ve ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.


Advertisement