Bakan Soylu: Bu Coğrafyayı Birbirine Kırdırtmaya Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: Bu Coğrafyayı Birbirine Kırdırtmaya Çalışıyorlar

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bu coğrafyada güçlü olmak zorunda olduğumuzu belirtip, "Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafyayla yüzleşemiyorlar.

23.06.2017 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bu coğrafyada güçlü olmak zorunda olduğumuzu belirtip, "Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafyayla yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı kırmaya, birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar" dedi.

Akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleri ve gazilerle bir otelde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftara Vali Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile binin üzerinde şehit ailesi ve gazi katıldı. Programda, şehit aileleri ve gazilere gül ve Kuran hediye edildi.

EVLATLARIMIZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR

Yemeğin ardından konuşan Bakan Soylu, savunulması zor bir coğrafyada yaşadığımızı belirterek, "Her türlü musibetin başa bela edilmek istendiği yerdeyiz. O kadar bereketli ve o kadar güzel de bir coğrafyadayız. Bunu da biliyoruz. Şimdi gelirken biz burada oruçlarımızı açıyoruz ama bizim evlatlarımız Siirt'te Pervari'de 5 teröristi etkisiz hale getirdiklerini bana söylediler. Özellikle burada bulunan ailelerin kendi duyguları içerisinde yarına rahat adım atabilmelerini temin edebilmek için evlatlarımız büyük bir mücadele veriyorlar" dedi.

'EZİLİYORUM, NOKTA OLUYORUM'

Hayatının en zor anının şehit ailelerine taziye haberi verme anı olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Bu memleket özgürlüğü, bağımsızlığı, hürriyeti için, bu memleket dünyada söyleyeceği sözün hüküm olabilmesi için, her bedeli bu topraklarda ödemiş ve her bedeli ödemeye hazır bir memleket, aziz bir millet ve asil bir millettir. Bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum; hayatımda en çok zorlandığım anlar, bir şehit babası ve annesi ile telefonda, yüz yüze ya da o şahadet gerçekleştikten sonra telefonda ona taziye yapma anıdır. Eziliyorum, nokta oluyorum o büyük anlayış karşısında. Onların söyledikleri her söz beni kişisel olarak nokta haline getiriyor" diye konuştu.

'GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ'

Türk milletinin büyük ve asil bir millet olduğunu kaydeden Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz büyük ve asil bir milletiniz bu asaletimizi her noktada gösteriyoruz. Teşrifleriniz için minnettarız. Birileri gibi kötülükler için değil, insanlık ve iyilik için dua ettik. Bir Ramazan ayı boyunca ellerimizi semaya açtık, hep birlikte dua ettik. 'Allah'ım terör örgütlerine ve musibetlere fırsat verme' diye dua ettik. Elbette ki yapacak çok daha işimiz var. Öncelikle birliğimizi, beraberliğimizi ve umudumuzu hep birlikte kucaklamalıyız. Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafyayla yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı kırmaya birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar. İran'ı, Suriyesi'ni, Mısır'ını, Yemen'ini nihayetinde Katar'ını kimsenin nefes almasını istemiyorlar. Biz onun için güçlü olmak zorundayız. Kimsenin bizim coğrafyamızda bize karşı ve bu saydığım unsurların tamamına karşı bir hikaye çizmesini istemiyoruz. Onun için güçlü ve kuvvetli olmak zorundayız. Çok isteğimiz var. Bu musibetlerden ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Bu belalardan bu ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Biz bütün terör örgütlerini bizden sonrakiler görmesin diye güçlü ve zengin bir Türkiye mirası bırakmak istiyoruz. İstediğimiz odur, başka bir şey değildir. İstenilen size, şehitlerimize, gazilerimize layık olmaktır." - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: Bu Coğrafyayı Birbirine Kırdırtmaya Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement