Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili açıklama: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili açıklama: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Derecelendirmeye göre operasyonlar yapılır, böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz" dedi.

01.12.2020 23:10  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı basın yayın organlarında, terör örgütü DEAŞ tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği yönünde haberler yer almıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu iddiaları yalanlarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Uğur Dündar, İmamoğlu'na suikast ihbarıyla ilgili Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

"İSTİHBARATLAR TİTİZ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİR"

Zaman zaman siyasi kişiliklere veya devlette kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgilerin kendilerine ulaştığını dile getiren Soylu, "Bu ya açık istihbarat kaynaklarından elde edilir ya da terör örgütlerinin veya bu eylemleri yapacak grupların teknik takipleri sırasında elde edilir veya operasyonlardan sonra yapılan sorgulamalarda buna benzer duyumlar alınır ve bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir. Ve gerekirse o kişiyi koruyan koruma polislerine bildirilir, Koruma Şube Müdürlükleri ve istihbarat birimlerimiz tarafından. Ve onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır. Gerekirse bu ekipler takviye edilir" ifadelerini kullandı.

"TEHLİKE BERTARAF EDİLİR AMA AÇIKLANMAZ"

Bakan Soylu, konuşmasının devamında, "Tabii bu arada derecelendirilmeye göre operasyonlar yapılır ve böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz" dedi.

Bakan Soylu\'dan İmamoğlu\'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili açıklama: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz

Son Dakika Politika Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili açıklama: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başkan Güngör,
    11:27 Başkan Güngör, "Bakanlarımız Denizli'mize müjdelerle geldiler'

    Denizli'de AK Parti AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 12 Mart Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 13 Mart Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve 18 Mart Pazartesi günüde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ziyaretlerinden dolayı bir haftada üç...

  • Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak
    11:23 Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Kayapa'ya bağlantı yolunun yapılacağını ve ormanlık alanın korunacağını söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu
    11:22 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte şehit ve gazi aileleri ile iftar sofrasında buluştu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programı'na katıldı. İftar programında şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, konuşmasında Çanakkale ruhuna vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Ulaştırma Memur-Sen, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi
    11:18 Ulaştırma Memur-Sen, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi

    Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, kamu çalışanlarının 'koruyucu giyim' yardımının kaldırılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi. Çalışkan, kamu çalışanlarına toplu sözleşmenin bir kazanımı olarak 10 yıldır 'koruyucu giyim' yardımı yapıldığını belirterek, bu hakkın son dönemde kaldırılmasına ya da askıya alınmasına yönelik bazı girişimlerin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

  • Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu
    11:17 Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu

    Hatay'ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan'ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu
    11:17 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.

  • Kuşadası'nda Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verildi
    11:16 Kuşadası'nda Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verildi

    Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği düzenledi. Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, yemekte yaptığı konuşmada, şehitlerin miras bıraktığı vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle onların hatıralarına saygı duyduklarını belirtti.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.


Advertisement