Bakan Soylu, Esenler'de Halka Hitap Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu, Esenler'de Halka Hitap Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'ımıza şükürler olsun, Amerika'dan parmak sallamalarına rağmen, 'Siz Afrin'e giremezsiniz' demelerine rağmen, 'Cerablus'ta işiniz yok' demelerine rağmen bir liderimizle ve onun arkasında, ciddi ve güçlü duran bir irade ve milletimizle birlikte biz, bize...

08.06.2018 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'ımıza şükürler olsun, Amerika'dan parmak sallamalarına rağmen, 'Siz Afrin'e giremezsiniz' demelerine rağmen, 'Cerablus'ta işiniz yok' demelerine rağmen bir liderimizle ve onun arkasında, ciddi ve güçlü duran bir irade ve milletimizle birlikte biz, bize tehlike oluşturan ve ülkemizi tehdit etmeye çalışan, ne Avrupa'ya baktık, ne Amerika'ya baktık, ne ona baktık, ne buna baktık, sildik süpürdük oraları." dedi.

AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Soylu, Uhud Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, her zaman yüksek oy aldıkları Esenler'den 24 Haziran'da "rekorların rekorunu" beklediklerini aktardı.

Geçmişte Türkiye'de büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Soylu, "Allah'ımıza şükürler olsun bugün ayaktayız. Siz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Aklımızı iki darbe arasına sıkıştırdılar. 'Acaba öteki darbe ne zaman olacak' diye hep zihinlerimizi endişeli hale getirdiler. Öyle bir Türkiye oluşturdular ki bize evet, 'Siz bu ülkeyi yönetmeye layık değilsiniz' dediler. Oylarımızı ortadan kaldırabilmek için 50 türlü oyunu, 50 türlü senaryoyu oluşturdular." diye konuştu.

Geçmişte yaşanan çeşitli sıkıntılardan ve bunların yol açtığı sonuçlardan bahseden Soylu, şöyle devam etti:

"Biz makus talihimizi yendik. Nasıl yendik? Allah'ımıza şükürler olsun, Amerika'dan parmak sallamalarına rağmen, 'Siz Afrin'e giremezsiniz' demelerine rağmen, 'Cerablus'ta işiniz yok' demelerine rağmen bir liderimizle ve onun arkasında, ciddi ve güçlü duran bir irade ve milletimizle birlikte biz, bize tehlike oluşturan ve ülkemizi tehdit etmeye çalışan ne Avrupa'ya baktık ne Amerika'ya baktık, ne ona baktık, ne buna baktık, sildik süpürdük oraları. Biz makus talihimizi yendik."

Soylu, Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı atılımlara işaret ederek, "Bakın, 2 gün önce Ağrı'da 5 terörist, dün Diyarbakır'da, Siirt'te 4 terörist, bu sabah Şırnak'ta 4 terörist... Bilmenizi istiyorum, biz makus talihimizi yendik ve bir taraftan ATAK helikopterlerimizle bir taraftan savunma sanayisinde yüzde 65 yerlilik ve millilik oranlarımızla, bir taraftan 161 milyar dolar ihracatımızla beraber hep bize parmak sallayanlara karşı ayakları titreyen bir Türkiye yok şu anda. Ayakları üzerinde sağlam duran, güçlü bir Türkiye var. Biz makus talihimizi hep beraber yendik." değerlendirmesinde bulundu.

"İşimizi yarım bırakmayalım"

Milletin iradesiyle Türkiye'de büyük işlerin başarıldığını vurgulayan Soylu, dünyanın parmak ısırarak izlediği bir ülke olduğunu söyledi. Yapacak çok işin olduğunu aktaran Soylu, katılımcılara şöyle seslendi:

"İşlerimizi yarım bırakalım mı? Terörle mücadele ediyoruz, yarım bırakalım mı? PKK ile mücadele ediyoruz, tasfiye ediyoruz, sıçan gibi dağlarda kaçırtıyoruz yarım bırakalım mı? Aynı zamanda şu hain, Batı'nın arkasında hala durmaya çalıştığı FETÖ terör örgütüyle mücadele ediyoruz, yarı bırakalım mı? Peki şu illet DHKP-C terör örgütü, son 1 yılda onlara örgüt tarihinin en büyük cezasını verdik, onlarla mücadeleyi yarım bırakalım mı? Peki, dinimizi istismar etmeye çalışan ve en sonunda kiminle ortak oldukları açık olarak ortaya çıkan DEAŞ terör örgütüyle mücadele etmeyi bırakalım mı? İşimizi yarım bırakmayalım."

Soylu'nun bu sözlerine katılımcılar "Hayır yanıtını verdi.

Uyuşturucu ile mücadele

Bugün yurdun dört tarafında çocukların karne aldığını hatırlatan Soylu, kendisinin de Gaziosmanpaşa'daki Bekir Sami Dedeoğlu Okulu'ndaki törene katıldığını hatırlattı.

Burada kendisine çocukların okula rahat gidip geldiği için kendisine teşekkür edildiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Okul güvenliği bizim için önemli, özel timler oluşturduk. Her okula bir görevli verdik ve irtibat kurdurduk hepsiyle beraber ama en önemlisi okulların etrafında çocuklarımızı uyuşturucuya; hani ben bir söz söyledim ya bana kızdılar biraz hatırladınız değil mi biz söz söyledim bana kızdılar.... Bakın ne yaptık biliyor musunuz yılbaşından bugüne kadar 9 bin 500 uyuşturucu satıcısını kodese tıkıverdik. 9 bin 500. Geçen sene 21 bin 000. Bakın geçen sene 21 bin 000 bu sene de 9 bin 500. Hiç merak etmeyin burada Sayın Cumhurbaşkanımızın, kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatıyla söylüyorum bir tek uyuşturucu satışı kalmayacak ve hepsini silip süpüreceğiz inşallah. Bir tek. Bütün güvenlik kuvvetlerimizle geçen yılın iki katı kadar şu anda eroin, extasy ve captagon, bonzai ne varsa yakalıyoruz. Hala var mahalleye gittiğimde şu tip mitingleri yaptığımda, esnaf ziyaretlerini, ev ziyaretleri yaptığımda arkadaşlarımızla konuşuyorum alimallah buldozer gibi gideriz, hiç kimsenin endişesi olmasın. Çocuklarımıza bir terör saldırısı olduğunu biliyoruz, kimden geldiğini de. Bu kimyasal uyuşturucuların Avrupa'da, Avusturya'da, Belçika'da Danimarka'da, Hollanda'da üretildiklerini, Türkiye'ye gönderildiklerini ve bunu Türkiye'ye çok büyük bir tezgah olduğunu biliyoruz. Gelecek nesillerimizi onlara bırakmayız. Hiç endişe etmeyin, hiç ama hiç merak etmeyin."

"Büyük projeler yapıyoruz"

Soylu, büyük projeler yürüttüklerini anlatarak, boğazın altına 3 katlı bir tünel ve 3. havalimanını yaptıklarını söyledi.

İstanbul boğazını her türlü tehlikelerden koruyacak, bir "tam bağımsızlık projesini" olan Kanal İstanbul'u hayata geçireceklerini dile getiren Soylu, "Ey Geziciler, size söylüyorum bu Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanını Türkiye'nin ve dünyanın en güzel yeşil alanı haline getriyor. Bir tanesinden ses duydunuz mu? Allah razı olsun diye bir ses duydunuz mu? Onların derdi, Türkiye büyümesin, Türkiye kalkınmasın, merkez olmasın, bağımsız olmasın. Bağımlı olsun istiyorlardı. Atatürk Havalimanına yapılacak Millet Bahçesi de onlara kapak olsun." ifadelerini kullandı.

Soylu, Doğu ve Güneydoğuda daha önce teröre destek veren belediyelerin şu anda hizmet verdiğini belirterek, "Güneydoğu ve doğunun şekli değişti. PKK nereye kaçacağını şaşırmış. Anneler çocuklarını rahat ve huzur içinde okula gönderiyor. Huzur var, hem de büyük bir huzur var. Bu huzuru yarım bırakalım mı ?" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesini eleştiren Soylu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede, 6-7 Ekim olaylarının müsebbibi, 'eğer çukur kazamıyorsanız, saldıramıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa, dua edin' diyen bir kişiye bir Cumhurbaşkanı adayı niçin gider. Hadi o gitti, ömrü Tayyip Erdoğan'ın kompleksinden çıkmak için çırpınan Temel Karamollaoğlu'nun orada 'Selahattin Demirtaş çıksın' demesi... Yazıklar olsun, fikir hürriyeti açısından da din hürriyeti açısından da yatıp kalkıp Tayyip Erdoğan'a teşekkür edeceğine birtakım inanlarla kuyusunu kazmaya çalışıyorlar."

Soylu, bu seçimde bütün dünyanın kendilerinden bir mesaj beklediğini belirterek, atılacak her oyun, sadece Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve milletvekilini seçmeyeceğini, dünyada Türkiye'den medet umanları da etkileyeceğini söyledi.

Bakan Soylu, Esenler\'de Halka Hitap Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu, Esenler'de Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement