Bakan Soylu: "Terör Örgütünü Bu Kış Aç Bırakacağız" - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: "Terör Örgütünü Bu Kış Aç Bırakacağız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki kaymakamlarımızı ve valilerimizi, jandarma komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi buradan uyarıyorum, terör örgütünü bu kış aç bırakacağız." dedi.

27.08.2018 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki kaymakamlarımızı ve valilerimizi, jandarma komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi buradan uyarıyorum, terör örgütünü bu kış aç bırakacağız." dedi.

Soylu, Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu'nda düzenlenen "104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı"na katıldı.

Terör örgütlerine ilişkin Soylu, "TKP/ML'yi ne zannediyorsunuz? Özgu¨rlu¨kc¸u¨, demokrasi sevdalısı genc¸lerin olus¸turdugˆu o¨gˆrenci kulu¨bu¨ falan mı zannediyorsunuz? PKK'yı, DHKP-C'yi, TİKKO'yu, TKİH'yi, gerc¸ekten devrimci u¨niversiteli genc¸ler gibi mi go¨ru¨yorsunuz? Eylemlerine destek verdigˆiniz, hatta bazen gidip fotograf c¸ektirdigˆiniz insanlar, sonradan gidip canlı bomba eylemlerinde ortaya c¸ıkıyorlar. Buradaki yanlıs¸ı go¨rmu¨yor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Tu¨rkiye'nin bulundugˆu cogˆrafyanın tamamına etki edecek, buralara barıs¸ı getirecek adımlar attığına işaret eden Soylu, hem kendi devlet sistemi itibarıyla hem de bo¨lgedeki is¸birlikleri ac¸ısından umut ve heyecan verici bir su¨recin yas¸andığını vurguladı.

Soylu, "Dikkat edin, yaptıgˆımız ko¨pru¨ler, yollar, hastaneler, rastgele veya yerel ihtiyac¸lar go¨zetilerek sec¸ilmis¸ yatırımlar degˆildir. Hepsi, bu¨yu¨k bir hedefler bu¨tu¨nu¨n parc¸alarıdır." diye konuştu.

"Galatasaray Lisesi önündekiler gibi devletini dünyaya şikayet etmedi"

Terör örgütlerinin, Doğu ve Güneydoğu'da çocuklar ve anneleri başta olmak üzere herkesin hayatını karartmak için her şeyi yaptığına dikkati çeken Soylu, "Yetinmediler, Galatasaray Lisesi'nin önüne taşımaya çalıştılar." dedi.

Soylu, bulunulan coğrafyanın zorluğunu belirterek, "Büyüdükçe, büyümeyi talep ettikçe, dünya üzerinde hakikati, vicdanlı sözü söyledikçe bu coğrafya daha zor bir coğrafya olacaktır. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Dünyadaki haksızlıklara, etrafımızdaki coğrafyayı kendi oyun alanına çevirmeye çalışanlara karşı sizler, büyük bir yolculuğa başlıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet'in, mücadeleyle kurulduğunu vurgulayan Soylu, "Hiç kimse Galatasaray Lisesi önündekiler gibi devletini dünyaya şikayet etmedi. Devletini terör örgütleriyle beraber hiçbir noktaya koymadı. Polisine bundan 20-25 yıl önce de 'saldırıyor' demedi, bugün de 'saldırıyor' demiyor ama onlar söylüyorlar. Kanunlar, kurallar, anlayışlar bütün bunların hepsine bu milletimiz üzerine gelinmesine rağmen birlik ve beraberlik içerisinde riayet etti. Bu devletin kodlarını bu millet yazmıştır." şeklinde konuştu.

"Emniyet kemeriyle ilgili çok önemli bir adım atacağız"

Kurban Bayramı boyunca denetimler yaptıklarını, halkla konuştuklarını, uyarılarda bulunduklarını anlatan Soylu, trafik konusundaki çalışmaları daha da geliştireceklerini söyledi.

Emniyet kemeriyle ilgili çok önemli bir adım atılacağını bildiren Soylu, "Kırmızı düdük kampanyamızdan vazgeçemeyiz. Bu işi çocuklarımızla çözeceğiz. Bu bayramda anladık." dedi.

"Terör örgütünü bu kış aç bırakacağız"

Soylu, terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletimize seslenmek istiyorum, yayla dönemi bitiyor. Ne olursunuz yaylalarda erzak bırakmayın. Dönerken derler ya 'pılınızı pırtınızı toplayın' diye. Ne var ne yok toplayın köydeki, şehirdeki evinize getirin. Mücadele topyekun bir mücadeledir. Gözyaşımızı nasıl bir millet olarak döküyorsak mücadelemizi de bir millet olarak yapmak zorundayız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki kaymakamlarımızı ve valilerimizi, jandarma komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi buradan uyarıyorum, terör örgütünü bu kış aç bırakacağız. Şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden lojistik destek temin etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Unundan şekerine ne kadar bunları satan yer varsa hepsine gitmek, hepsine tek tek tembih etmek bizim temel görevlerimizdir."

Terör örgütlerine yönelik birçok tedbir alacaklarını dile getiren Soylu, "Bu kış, terör örgütleri için çok farklı olacak. Hepsi için, sadece PKK değil, diğer terör örgütleri için de çok farklı olacak." dedi.

Bakan Soylu, kaymakam adaylarından halkla iç içe olmalarını da istedi.

Bakan Soylu: "Terör Örgütünü Bu Kış Aç Bırakacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: 'Terör Örgütünü Bu Kış Aç Bırakacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Toplantıda, göreve seçilen 31 mahalle muhtarı tebrik edildi ve kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişareye önem verildiği vurgulandı. Toplantıya, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü, sahil güvenlik komutanı ve diğer kurum amirleri ile muhtarlar katıldı.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.


Advertisement