Bakan Soylu: Tüm imkanlarımızı, 500 teröristi sıfırlamak için kullanacağız - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: Tüm imkanlarımızı, 500 teröristi sıfırlamak için kullanacağız

Bakan Soylu: Tüm imkanlarımızı, 500 teröristi sıfırlamak için kullanacağız

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı.

27.11.2019 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlıklarımızı, imkan ve kabiliyetlerimizi, bütün kapasitemizi, bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen 'Terör, İstihbarat, Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bakan Soylu'nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile birlikte 81 ilin jandarma komutanı da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, terörle mücadele konusunda zor ve önemli süreçten geçildiğini belirterek, "Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Mevcut huzur ortamının kalıcı hale getirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Dün olduğu gibi bugünde Jandarma Genel Komutanlığı üstlendiği bütün görevlileri azim ve kararlılığıyla yerine getirecek. Her ne pahasına olursa olsun, mevcut yasaların verdiği sorumluluk ve yetkiyle 'ara, bul ve yok et' şeklindeki mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

'KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE DERSİ ALACAK DEĞİLİZ'Bakan Soylu ise Türkiye'nin, jandarmalığın da polisliğin de insan olmanın da büyük devlet olmanın da millet olmanın da kitabını yazdığını belirterek, şunları söyledi: "Artık sözünü sakınan bir devlet yok. Sinen, pusan, süreçlerin yönlendirmesine göre pozisyon almaya çalışan bir devlet yok. Üç tane gazete manşetiyle susturulan, 'Aman muhalefet yemeyelim' korkusuyla adım atamayan bir Türkiye'de yok. PKK'ya müzahir parti, sözcülüğünü falan değil doğrudan kuryeliğini milletvekillerinin yaptığı partinin genel başkanı çıkmış, bizim için ileri geri konuşmuş. Çok da umurumdaydı. 13 yaşında kızları dağa kaçırıp tecavüz eden sonra da terörist yapan PKK'lı sapıkları Cemil Bayık'ı, Murat Karayılan'ı savunan, oradan talimat alan partiden kadına şiddetle mücadele dersi alacak değiliz. Söyleyecek sözleri varsa gitsinler 13-14 yaşındaki çocuklara tecavüz eden Kandil'deki o aşağılık adamlara söylesinler." 'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALİMAT VERDİĞİ SPOR KULÜBÜ'Terörle mücadeleye değinen Bakan Soylu, terör örgütünün bir spor kulübünü desteklediğini belirterek, "Kandil'in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, nereden ne derseniz edin, Kandil'in açık talimatı. 'Amedspor'a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun' diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, 'Amedspor'a destek verin' diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?" dedi. '500'ÜN ÇOK AZ ÜZERİNDE TERÖRİST KALDI'Son zamanlarda yapılan operasyonlara değinerek, yurt içindeki terörist sayısının azaldığını belirten Bakan Soylu, "Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde bir terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlıklarımızı, imkan ve kabiliyetlerimizi, bütün kapasitemizi, bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız. Onlara 780 bin kilometrekarelik coğrafya içerisinde bir tek barınma alanı bırakmamalıyız. Gelecek nesillerimize 2020 yılının sonundan itibaren 'PKK' diye bir söz bırakmayalım" diye konuştu. PKK'nın eskiden dağlara yılda 5 bin 500'ün üzerinde terörist götürdüğünün kaydeden Bakan Soylu, "2019 yılı için dağa götürebildikleri terörist sayısı 111. 3 yılda 600'e yakın terörist, ailelerinin ikna etmeleriyle birlikte geldiler adalete teslim oldular. Ortaya koyduğumuz bu yöntem bilimsel bir yöntem. Üzerinde iyice düşünülmüş, titiz çalışılmış ve PKK'yı psikolojik olarak kalbura çevirmiştir. Geçen yıl sayı 165'ti, bu yıl dağlardan 233 terörist adalete teslim oldu" dedi.Görüntü Dökümü: -Bakan Soylu'nun konuşması

Haberr-Kamera: Gökhan CEYLAN-Celal ATALAY/ANKARA, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: Tüm imkanlarımızı, 500 teröristi sıfırlamak için kullanacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement