Bakan Soylu: "Uyuşturucu Satıcıları Rotalarını Okullara Çevirmiş Durumdalar" - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: "Uyuşturucu Satıcıları Rotalarını Okullara Çevirmiş Durumdalar"

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - "Daha üç gün önce Van'da emniyet düzenlediği bir operasyonla bir evde 71 kilo eroin ele geçirildi.

09.01.2018 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - "Daha üç gün önce Van'da emniyet düzenlediği bir operasyonla bir evde 71 kilo eroin ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birisi ilköğretim okulunda hizmetli. Tehlikenin çocuklarımıza ne kadar yaklaşabildiğini görmek açısından bana göre önemli bir örnektir. Öyle kirli, öyle tehlikeli bir ticaret ki dağda başlıyor ama son durağı okul önleri, belki de okul bahçesi. Bizim evlatlarımızı son kullanıcı olarak seçmişler"

Bakan Soylu, öte taraftan Avrupa'da da ciddi bir sentetik uyuşturucu üretiminin bulunduğunu dile getirerek, "Bu üretim de Türkiye ve Türkiye üzerinden Doğu'ya gitmek istiyor. Sonuç itibariyle Türkiye güvensizlik ve tehdidi ihraç etmiyor bilakis bunun hedefinde yer alıyor ve bununla mücadele etmeye çalışıyor. Bu tehlikenin bize ne kadar yaklaştığına ilişkin çok güncel bir örnek daha vermek isterim. Daha üç gün önce Van'da emniyet düzenlediği bir operasyonla bir evde 71 kilo eroin ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birisi ilköğretim okulunda hizmetli. Tehlikenin çocuklarımıza ne kadar yaklaşabildiğini görmek açısından bana göre önemli bir örnektir. Öyle kirli, öyle tehlikeli bir ticaret ki dağda başlıyor ama son durağı okul önleri, belki de okul bahçesi. Bizim evlatlarımızı son kullanıcı olarak seçmişler. Eskiden bunların pazarları eğlence mekanlarının çevresiydi. Şimdi rotalarını tamamen okullara çevirmiş durumdalar. Hal böyle olunca kullanım yaşı da doğal olarak aşağıya çekilmiş oluyor. Bunun tesadüf olduğunu ne olur düşünmeyin. Bakınız hepimiz defter, kitap karıştıran insanlarız. Yakın tarihimizi biliyoruz. Eğer böyle bir hücum söz konusu ise bunun bir arka planı, güçlü bir aklı ve güçlü bir yönlendiricisi vardır. Onun için yapmamız gereken buna ciddi bir şekilde tedbir almaktır. Bizim üzerimizdeki esas sorumluluk dün olduğundan katbekat daha fazladır. Türkiye uyuşturucu meselesinde böyle bir fotoğraf içerisinde yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: "Uyuşturucu Satıcıları Rotalarını Okullara Çevirmiş Durumdalar"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: 'Uyuşturucu Satıcıları Rotalarını Okullara Çevirmiş Durumdalar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement