Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk Iş Adamları Ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk Iş Adamları Ile Bir Araya Geldi

Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk iş adamları ile bir araya geldiAli Kan Bakü, 18 Temmuz (DHA) ? Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Azerbaycan'daki Resmi temaslar kapsamında, Azerbaycan ve Türk iş adamları ile bir araya geldi.

18.07.2017 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk iş adamları ile bir araya geldi

Ali Kan Bakü, 18 Temmuz (DHA) ? Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Azerbaycan'daki Resmi temaslar kapsamında, Azerbaycan ve Türk iş adamları ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği'nde düzenlenen toplantıda, Azerbaycan-Türkiye arasındaki Gümrük meseleleri ele alınırken, Bakan Tüfenkçi iş adamlarının sorun ve taleplerini dinledi.

Düzenlenen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi? nin yanı sıra Azerbaycan Gümrük Komitesi Başkanı Aydın Mirzezade ve birçok iş adamları dernek yöneticileri katıldı.

Bakan Tüfenkçi, Dost ve komşu Azerbaycan'ın güzide başkenti Bakü'de bir araya gelmekten, istişare imkanı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri en iyi şekilde ortaya koyan sözler Azerbaycan'ın büyük önderi rahmetli Haydar Aliyev tarafından ifade edildiğini belirten Tüfenkçi Bizler bir Millet,iki Devletiz Halklarımız arasındaki duygular derindir. Bu duygular ortak tarihin ve ortak kültürün yüzyıllardır itinayla şekillendirdiği sağlam temeller üzerine inşa edilmiştir. Karşılıklı dostluk ve muhabbet hislerimiz, ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz birlik ve beraberlik, müşterek geleceğimizin teminatıdır?? dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında siyasi, ekonomik, ticari, askeri, sosyal ve kültürel hemen hemen her sahada yakın ve köklü ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Tüfenkçi, Konuşmasına şöyle devam etti

??Türkiye ve Azerbaycan'ın dayanışması sadece ikili ilişkilerle sınırlı kalmamaktadır. Bu dostluğun ve işbirliğinin etkileri bölge çapında hissedilmektedir. Bugün Azerbaycan ve Gürcistan'ın gümrüklerden sorumlu çok değerli üç ülke arasında gündemde yer alan konuları görüştüğümüz çok verimli bir toplantı yaptık.Bu üçlü toplantıyı gerçekleştirmedeki temel amacımız üç ülkenin kullandığı Kafkasya transit koridorunu geliştirmeye yönelik yapılabilecek ortak faaliyetleri istişare ettik.Bu koridordaki gümrük işlemlerini kolaylaştırmanın yollarını araştırdık. Azerbaycan ile ilişkilerimizin ekonomik boyutuna baktığımızda geliştirmeye açık bir tablo ile karşılaşmaktayız. Özellikle son yıllarda ticaret hacmimizde bir düşüş söz konusu. 2013-2014 yıllarında3 milyar doları aşan bir ticaret hacmimiz vardı. Ticaret hacmimiz, 2015 yılında 2,1 milyar dolara; 2016 yılında ise 1,5 milyar dolara gerilemiş durumda. Aynı şekilde 2013 yılında 3 milyar dolar seviyesine dayanan ihracatımız o yıldan beri düşüş grafiği izliyor 2016 yılında 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İşadamlarımızın potansiyellerini düşündüğümüzde bu seviyenin üzerine çıkmamamız için herhangi bir neden olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bakan Tüfenkçi resmi temasları kapsamında yarın, Türkiye-Azerbaycan-Gürcüstan üçlü toplantısına katılıcak.

GORUNTU DOKUMU Bakan Tüfenkçi'nin konuşması

Toplantıya katılan iş adamlarından detay görüntüler

(Tür: Dış)

Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk Iş Adamları Ile Bir Araya Geldi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Tüfenkçi, Azerbaycan ve Türk Iş Adamları Ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement