Bakan Turhan: "Bölgemizde Barış ve İstikrarı Sağlamak İçin İran ile Birlikte Çalışmayı Sürdüreceğiz" - Son Dakika
Politika

Bakan Turhan: "Bölgemizde Barış ve İstikrarı Sağlamak İçin İran ile Birlikte Çalışmayı Sürdüreceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Suriye konusunda, "Bölgemizde barış ve istikrarı sağlamak için İran ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

11.02.2019 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Suriye konusunda, "Bölgemizde barış ve istikrarı sağlamak için İran ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Milli Gün resepsiyonu düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yaptığı konuşmada görevine geçen hafta başlayan İran'ın yeni Ankara Büyükelçisini tebrik ederek, "Köklerini tarihin derinliklerinden alan Türkiye ve İran arasındaki bağlar karşılıklı anlayış ve saygı üzerinde günden güne gelişmektedir, güçlenmektedir. Türkiye ve İran sadece coğrafi olarak değil siyasi, ticari ve kültürel ilişkiler bakımından birbirini tamamlayan iki ülkedir. Bu güzide ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her ülke tarafından samimi bir çaba ve irade sergilenmektedir. Karşılıklı üst düzey ziyaretler ve ikili işbirliği mekanizmaları bu çabanın en önemli göstergeleridir. Bugün Türkiye ve İran ticaretten turizme çok yoğun bir işbirliği alanına sahiptir. Başta ticaretin arttırılması olmak üzere belirlenen hedeflere ulaşmaya kararlı olduğumuzun altını çizmek isterim" şeklinde konuştu.

Turhan, Türkiye ile İran arasındaki ikili ilişkilerin bölgesel soruların çözümü açısından da önem taşıdığını kaydetti. İki ülkenin Suriye konusunda Astana toplantılarında gerekeni yaptığını ifade eden Turhan, "Bölgemizde barış ve istikrarı sağlamak için İran ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

"Dileğimiz bir güçlü ve güvenli bölge sağlanması"

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand ise, "Biz bölgenin güvenliğini tehdit edici en tehlikeli unsurlardan biri olan terörist ve tekfiri gruplarla mücadelede bölgedeki dostlarımızın yanında öncü rol üstlenmekten dolayı kıvanç duymaktayız. Biz bölge ülkelerinin kalıcı kalkınma ve güvenliğinin birbirine bağlı olduğu inancındayız. Dileğimiz bir güçlü ve güvenli bölge sağlanması için bölge ülkeleri arasında karşılıklı diyalog, güvenin ve işbirliğinin geliştirilmesidir. Zira güçlü bir bölge demek hepimizin daha güçlü ve daha güvenli olması demektir. Bu çerçevede İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki işbirliği bahsettiğimiz bu güçlü ve güvenli bölgenin şekillenmesinde büyük önemli bir role sahiptir" diye konuştu.

Düzenlenen resepsiyona eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Turhan: 'Bölgemizde Barış ve İstikrarı Sağlamak İçin İran ile Birlikte Çalışmayı Sürdüreceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement