Bakan Turhan: Demir Yolu Sinyalizasyon Sistemlerimizi Geliştiriyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Turhan: Demir Yolu Sinyalizasyon Sistemlerimizi Geliştiriyoruz

Bakan Turhan: Demir Yolu Sinyalizasyon Sistemlerimizi Geliştiriyoruz

GAZİANTEP'te çeşitli incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Demir yolu hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için, otomasyon adına daha ekonomik bir işletme yapılabilmesi için sinyalizasyon sistemlerimizi geliştiriyoruz" dedi.

29.12.2018 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'te çeşitli incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Demir yolu hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için, otomasyon adına daha ekonomik bir işletme yapılabilmesi için sinyalizasyon sistemlerimizi geliştiriyoruz" dedi.

Çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bakan Turhan burada Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Turhan, demir yolu konusunun Türkiye için geçmişten gelen önemli bir konu olduğunu ifade ederek, "AK Parti hükümetlerinin iktidara gelmesiyle, demir yolu konusu devlet politikası haline getirilmiştir. Mevcut demir yolu hatlarımızın rehabilitasyonu, iyileştirilmesi, güvenli ve konforlu bir hizmet sağlanması adına demir yolu hatlarımızın tamamen iyileştirdik. Şimdi bu hatlarımızın daha güvenli hale getirilmesi için, otomasyon adına daha ekonomik bir işletme yapılabilmesi için sinyalizasyon sistemlerimizi geliştiriyoruz. Türkiye genelinde yüzde 45'ini tamamladık. Bu bölgede de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii yüksek hızlı trenle ülkemizi tanıştıran iktidarımız bunu belirli illerle bırakmayacak" diye konuştu.

'GAZİANTEP HAVAALANIMIZIN ILS CİHAZI MEVCUT VE ÇALIŞMAKTA'

Gaziantep Havalimanı'nın mevcut durumu ile ilgili de değerlendirme yapan Bakan Turhan şunları söyledi:

"Gaziantep Havalimanı'nda terminalleri büyütüyoruz. Diyarbakır'dan sonra Gaziantep Havalimanımızda körüklü tüneller ile yolcularımız direkt olarak terminalden uçağı binme fırsatı yakalayacaklar. 6 adet yeni ilave körüklü sistemi içerisinde barındıran terminallerimizin de çalışmalarına başladık ve bunu sürdürüyoruz Son dönemlerde Gaziantep havaalanının ILS cihazı ile ilgili olarak yazılı ve görsel medyada bazı gerçeği tam olarak yansıtmayan haberler bilgiler bize ulaştı. Gaziantep havaalanımızın kategori 2 seviyesinde ILS cihazı mevcuttur. Bu konuyu burada özellikle sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak istiyorum. Yine Gaziantep havaalanında terminallerin büyütülmesi ile ilgili olarak iş durmuş, iş iptal edilmiş gibi bir söylem zaman zaman olabiliyor. Gaziantep kamuoyunda bu tür konular konuşuluyor ama bu çalışmalarımız başlamıştır ve devam etmektedir."

Kentte yapımı devam eden 'Gaziray Projesi' çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziray'ın 2020 yılında tamamlanacağını söyledi. Bakan Turhan, "Gaziray çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem demir yolu hattının rehabilitasyonu hem de hızlı demir yolu projesinin bir parçası olacak olan ve ayrıca şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti olarak faaliyet verecek olan bu projede önemli mesafeler katedilmiş durumda. Toplam 25 kilometre uzunluğundaki bu projenin Başpınar Kavşağı ile Mustafa Yavuz Kavşağı arasındaki çalışmalar yoğun şekilde yürütülüyor. Bu hatta 16 adet istasyon bulunuyor. Bu proje Gaziantep'in yerleşim yerleri ile çalışma alanlarını birleştirecek. Günde 360 bin vatandaşımıza ulaşım hizmeti verecek olan bu projede genel olarak yüzde 70 mertebesinde ilerleme sağlanmış durumda" diye konuştu.

Bakan Turhan 'Gaziray Projesi'nin ardından genişletme çalışmaları devam eden Gaziantep- Nizip Karayolu'nda incelemelerde bulundu.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Turhan: Demir Yolu Sinyalizasyon Sistemlerimizi Geliştiriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement