Bakan Varank'tan sınır güvenliği sözleri: Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar - Son Dakika
Güncel

Bakan Varank'tan sınır güvenliği sözleri: Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,sınır ötesi operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Varank, "Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek" ifadelerini kullandı.

08.03.2020 17:01  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Etimesgut 7'nci Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, 18 yıldır, 7 bölgede, 81 ilin tamamında siyaset yapabilen, milletin gönlüne girebilen yegane parti olduklarını söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor dönemlerde muhalefet partilerinden milli bir duruş göremediklerini söyleyen Bakan Varank, "Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum; Bodrum'un güvenliği İdlib'den başlar. Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar. O yüzden 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere aldanmayın" diye konuştu.

"YAZIKLAR OLSUN"

Bakan Varank, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Mehmetçiği terör destekçisi olarak suçladığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Rusya ve Esed Suriye'de terör örgütlerine karşı mücadele ettiği için bizi de vuruyorlar' dedi. Sen Lazkiye'nin mi belediye başkanısın? Çanakkale'nin mi? Şu hadsizliğe, şu alçaklığa bakar mısınız? Bizim orada canımız yanmış, evlatlarımız şehit düşmüş, gazilerimiz olmuş ama bu utanmaz çıkacak diyecek ki, 'Türk askeri teröristlerle birlikteydi'. Genel başkanı çıkacak diyecek ki, 'Bizim orada ne işimiz var' Sonra da ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı olan AK Parti, Tayyip Erdoğan olacak öyle mi? Yazıklar olsun."

"'BU MÜCADELE VERİLMEZSE BÜYÜK BEDELLER ÖDENİR"

Cumhuriyet tarihinin en büyük mücadelelerinden birinin, 'Suriye'de ne işimiz var?' denilerek küçültmeye çalışıldığını belirten Bakan Varank, "Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum; Bodrum'un güvenliği İdlib'den başlar. Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar. O yüzden 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere aldanmayın. Biz sahada Türkiye'nin caydırıcılığını güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE TEKNOLOJİDE ÜSTÜN KABİLİYETLERE SAHİP"

Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında, Türkiye'nin caydırıcılığını ve SİHA'ların sahada neler yapabildiğini tüm dünyanın izlediği kaydeden Bakan Varank, şunları kaydetti: "Ancak şunu belirtmek istiyorum. Türkiye'nin kabiliyetleri bunun çok daha üstündedir. İnsansız hava araçlarından akıllı mühimmatlara, elektronik harp teknolojilerine kadar birçok alanda Türkiye üstün kabiliyetlere sahip. Bunları daha da geliştirmeye devam ediyor. Tabi bu ürünlerin geliştirilmesinden daha da önemli olan, bunların eş güdüm içerisinde silahlı kuvvetlerimizin harekatlarında etkin şekilde kullanılabilmesidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği pratiklik ve koordinasyon kabiliyetlerinin etkisiyle Bahar Kalkanı Harekatında alanda sonuç odaklı top yekün bir gayret gösterdik. Bundan sonra da bu eş güdümü çok daha güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz."

Bakan Varank\'tan sınır güvenliği sözleri: Çankaya\'nın güvenliği Afrin\'den başlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Varank'tan sınır güvenliği sözleri: Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'da define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın aracı ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.


Advertisement