Bakan Varank, Elbistan'ın 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını bildirdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Varank, Elbistan'ın 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını bildirdi

Bakan Varank, Elbistan\'ın 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını bildirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elbistan'ın da Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındığını ve 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını belirtti.

11.03.2023 15:27  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elbistan'ın da Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındığını ve 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Varank, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında 6 Şubat'taki ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da incelemelerde bulundu.

Varank, ilk olarak ilçedeki AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek sanayiciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir yandan vatandaşların geçici barınma imkanlarını oluştururken diğer taraftan da şehirlerin ekonomik anlamda ayağa kalkabilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Varank, depremin yaşandığı illerin ülke sanayisi açısından özel bir bölgeye tekabül ettiğine dikkati çekti. Varank, bu şehirlerde üretimi tekrar ayağa kaldırmanın ülke için önemli olduğunu vurgulayarak, bakanlık ve hükümet olarak planlamalarını yaptıklarını ve bunları bölüm bölüm hayata geçirdiklerini ifade etti.

Deprem bölgesinde büyük bir hamle başlattıklarının altını çizen Varank, şunları kaydetti:

"Bir yandan konut inşaatlarına başlıyoruz. Yakın zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız özellikle sanayi siteleriyle ilgili ilk inşaatlara başlamış olacak. Depremin büyük hasar oluşturduğu ilçelerin tamamını Cazibe Merkezleri Programı'na aldık. Elbistan da dahil yıkıma uğramış ilçelerimiz 6. bölge teşviklerinin tamamından yararlanabilecek."

Yatırım teşvikleri kapsamında uygulanan Cazibe Merkezleri Programı, yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlamayı hedefliyor. Özel sektör yatırımlarını desteklemeye yönelik program, imalat sanayi başta olmak üzere birçok alanda önemli yatırım fırsatlarına imkan sağlıyor.

Varank daha sonra Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı tarafından Elbistan'da kalıcı konutlar yapılıncaya kadar 1000 kişiye barınma imkanı sağlayan konteyner kente geçti. Konteyner evlerde kalan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Varank, buradaki oyun parkında çocuklara hediye dağıttı.

Bakan Varank'a ziyaretinde Elbistan'a koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da eşlik etti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay ve akademisyenlerden oluşan beraberindeki heyet de Bakan Varank'ın ziyaretinde hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Varank, Elbistan'ın 6. bölge teşviklerinden yararlandırılacağını bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement