Bakan Varank: Togg, çevreye en az zarar veren vizyon ortaya koyuyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Varank: Togg, çevreye en az zarar veren vizyon ortaya koyuyor

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İklim kriziyle mücadelenin yolu, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlikte geliyor.

09.01.2023 09:18  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İklim kriziyle mücadelenin yolu, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlikte geliyor. Togg da ortaya koyduğu vizyonla yenilenebilir enerjiye dayalı, sürdürülebilir, çevreye en az zarar veren bir vizyon ortaya koyuyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2023'te 'Togg Dijital Mobilite Bahçesi'ni ziyaret etti. Togg CEO'su Gürcan Karakaş ile birlikte standı inceleyen Bakan Varank, 'Beyond X' adıyla tanıtılan ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi. Bakan Varank'a, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan eşlik etti.

Bakan Varank, CES'in 1960'lı yıllardan beri yapılan dünyanın en önemli elektronik fuarlarından olduğunu belirterek, "Firmalar, her yıl buraya gelerek yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıtıyor. Togg da 2 senedir bu fuarda. Geçen sene ilk kez katıldığında insanlar garipsemişti. Bir otomobil markasının elektronik fuarında boy göstermesi, yeni kabul edilebilir bir anlayıştı. Togg, 'Bir otomobilden daha fazlası' diyerek yola çıktı. Aslında değişen, dönüşen otomotiv endüstrisinde teknolojiler, beklentiler ve otomobillerin kullanıcıya sunduğu imkanlar değişiyor. Togg, bir teknoloji firması olduğunu göstermek için geçen sene bu fuara katıldı. Bu sene geldiğimiz noktada çok daha fazla otomotiv markasının burada olduğunu görüyoruz. Bu manada Togg'un bir vizyon ortaya koyduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

'GLOBAL MARKA HALİNE GELMEYE ÇALIŞIYOR'

Togg'un bir başarı hikayesi olmak istediğini kaydeden Varank, "Sadece Türkiye açısından değil, global bir marka haline gelmeye çalışıyor. Bunun gibi etkinlikler de bu vizyon açısından önemli. Fuarın en güzel stantlarından bir tanesi burada. Kullanıcı deneyimi için insanlar dakikalarca sırada bekliyor. Bu da doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Bu fuara daha çok katılımla boy göstermek istiyoruz. 'Dünyanın vitrini' diyebileceğimiz bu etkinlikte daha fazla Türk firmasıyla yer almak istiyoruz. Bunun için de bakanlık olarak farklı desteklerimiz var. Bunları önümüzdeki yıllarda arttıracağız. 'Bir otomobilden fazlası' diye yola çıktığımız Togg'un fuarda bu seneki konsepti, dönüşen otomotiv endüstrisinin geleceği noktayı gösteriyor. Togg'un yeni çıkacak uygulaması sayesinde vatandaşların otomobile dair merak ettikleri bütün sorunların cevaplarını bulabilecekler. Togg'un kullanıcılara yönelik uygulamasının hayata geçmesiyle aslında otomobille birlikte kullanıcıların ayrılmaz bir parçası olacak. Vatandaşlarımız araca nasıl erişecekler, nasıl satın alabileceklerini, ulaşabilecekler" dedi.

'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ'

Togg'un iklim krizine karşı ortaya koyduğu vizyona değinen Varank, "Hemen arkamızdaki köşe, şu anda dünyanın yaşadığı en büyük sorun olan iklim krizine karşı Türkiye'nin otomobilinin ortaya koyduğu, gösterdiği vizyon açısından önemi. Sürdürülebilirlik artık çok önemli. İklim kriziyle mücadelenin yolu, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlikte geliyor. Togg da ortaya koyduğu vizyonla yenilenebilir enerjiye dayalı, sürdürülebilir, çevreye en az zarar veren bir vizyon ortaya koyuyor. Onun bir örneğini sergiliyorlar. Sol tarafımıza bakarsak artık otomobiller kendi bilgisayarlarıyla farklı kullanıcı deneyimleri yaşatabilen araçlar haline geliyorlar. Burada da bireysel bir uygulama ile vatandaşlarımız bu otomobili nasıl bir elektronik cihaz olarak kullanabilirler. Bunun örneklerinin sergilendiğini bir köşe var. Bir otomobilden daha fazlası olduğunu gösterebilmek, bir stant ile mümkün olabiliyor. Farklı bir konsept ortaya koyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, ABD temasları çerçevesinde CES'in CEO'su Gary Shapiro ve Plug & Play'in kurucusu Saeed Amidi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Varank, CES 2023'te Togg ve bakanlığına bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle fuarda yer alan Türk startup firmalarının stantlarını da ziyaret etti. Varank ayrıca Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcileri, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleri ve Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) üyeleriyle çeşitli programlarda bir araya geldi. (DHA)

Bakan Varank: Togg, çevreye en az zarar veren vizyon ortaya koyuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Varank: Togg, çevreye en az zarar veren vizyon ortaya koyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement