Bakan Veysel Eroğlu, Uşak'ta Projelerden Bahsetti - Son Dakika
Yerel

Bakan Veysel Eroğlu, Uşak'ta Projelerden Bahsetti

Bakan Veysel Eroğlu, Uşak\'ta Projelerden Bahsetti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ta basın açıklaması yaparak projelerinden bahsetti.

19.03.2014 20:01  Güncelleme: 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Uşak'ın Eşme'de İlçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katıldıktan sonra ki durağı Uşak oldu.

Uşak'a gelen Bakan Eroğlu ilk olarak Valilik makamını ziyaret ederek yeni göreve başlayan Vali Seddar Yavuz'a hayırlı olsun temennisinde bulundu. Valilik makamında basın açıklaması yapan Bakan Eroğlu projelerinden bahsederek şunları söyledi; "Geçen sene nisan ayında verdiğimiz 39 müjdenin pek çoğunu bitirdik. Bir kısmının da bugün temelini attık. Bizler müjde verince unutmuyoruz. 39 müjdenin, daha 11 ay geçmeden 16 tanesini gerçekleştirdik. Uşak'ın hizmetine sunduk. Geri kalan müjdeleri ise bu sene içinde bitireceğiz. Özellikle bunu vurgulamak istedim. Biz de Uşak'a çok büyük hizmetler yapıyoruz. Bugün de 21 tesisin temelini attık, açılışını yaptık. Hatta oradaki 2 tane barajımıza iki tane şehidimizin ismini verdik. Haliloğlu Mustafa Eğerci ve Muzafferoğlu Mustafa Eğerci. Tesadüfen amcaoğlu olduklarını öğrendik. Çünkü bu şehitlerimizin isimlerini bir an evvel yaşatmamız lazımdı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Uşak'a yeni müjdelerine gelecek olursak, Uşak Merkez İllez Göleti, Uşak Merkez Kocadere Göleti, Uşak Merkez Uzundere Göleti, Uşak Merkez Eskisaray Göleti ve Sulaması, Uşak Merkez Selvioğlu Göleti ve Sulaması. Tamamlanan hizmetlerimiz ise; Banaz Karaköse Göleti ve Sulaması, Eşme Yeşilkavak Göleti ve Sulaması, Banaz Yeşilyurt Yerüstü Sulaması, Sivaslı Erice Yerüstü Sulaması, Ulubey Avgan Pompaj Sulaması, Uşak Merkez Güre Beldesi Karabol Çayı Taşkın Koruma Tesisi, Banaz Büyükoturak Beldesi Taşkın Koruma Tesisi, Büyük Menderes Havzası Taşkın Koruma Tesisi, 2013 yılında 7.500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon yapılarak 1.454.000 adet fidanda dikilmiştir. Uşak'a 2013 yılında 1 adet bal ormanı tesis edilmiştir. Badem Eylem Planı çerçevesinde 2013 yılında hedefler aşılarak 800 dekar alanda badem fidanı dikilmiştir. 2013 yılında Orman Köylülerine 1.5 milyon TL ORKÖY kredisi verilmiştir. 2013 yılında Uşak Karahallı'ya 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulmuştur" dedi.

Programında yoğun ilgi gören ve kendisine Uşak halısı hediye edilen Bakan Eroğlu, her zaman olduğu gibi heybesi dolu geldiğini ve Uşak'ı önemsediklerini söyledi. Bakan Veysel Eroğlu Uşak İsmetpaşa Cadesin'de yürüyerek halkla kısa süre sohbet etti. Uşak merkez programı sona eren Bakan ve beraberindeki heyet Sivaslı ilçesine hareket etti. Eroğlu, Sivaslı seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirip buradan Afyonkarahisar'a hareket ederek Uşak'tan ayrıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Veysel Eroğlu, Uşak'ta Projelerden Bahsetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement