Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Kahramanmaraş'ta - Son Dakika
Politika

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Kahramanmaraş'ta

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Kahramanmaraş\'ta

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

13.07.2014 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kahramanmaraş'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sonunda iftar programında basın mensuplarına açıklama yapan Kafkas, "Artık milletin yanmayan sobasına kömür, okulunda defter, ulaşılamayan yoluna köprü olan devlet haline getirdik şükürler olsun" dedi.

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki yetkim ve öksüzlere verilen iftar yemeğine katıldı.

Açık havada düzenlenen iftar programına, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın yanı sıra, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve kentteki yetim ve öksüz çocukların yer aldığı bin 200 davetli katıldı.

İftar sonrası konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, büyükşehir belediyeleriyle evde bakım hizmeti protokolünü imzalayacaklarını söyledi.

EVDE BİZE İHTİYAÇ DUYAN HERKESİN YARASINA MERHEM OLACAĞIZ

Sözleşmenin içeriği hakkında bilgi veren Kafkas, "Büyükşehir belediyelerimizle yeni bir şey başlatıyoruz. Evde bakım hizmetlerimizde, biz evde sağlığını sürdüreceğiz, evde bakım konusunda da büyükşehir belediyelerimiz onların yaralarını sarılması, ihtiyaçlarının giderilmesinde ciddi bir işbirliği hazırlığı içerisindeyiz. İnşallah belediyelerimizle protokolümüzü yapacağız ve evde bize ihtiyaç hisseden herkesin yarasına merhem olacağız" dedi.

TARİHİMİZDE İLK DEFA HALKIN SEÇECEĞİ BİR CUMHURBAŞKANI OLACAK

Kafkas konuşmasının devamında ise "Milletinin başına devlet olan devleti, artık milletinin yaralarına merhem olan devlet haline getirdik şükürler olsun. Artık milletin yanmayan sobasına kömür, okulunda defter, ulaşılamayan yoluna köprü olan devlet haline getirdik şükürler olsun. Onun için değerli kardeşlerim Türkiye, üçüncü bin yılın başında yeni bir hazırlığın ve gayretin içerisinde, yeni bir hazırlığın da arifesinde. İlk defa bu ülkede birilerinin ısmarladığı birisi Cumhurbaşkanı olmayacak, birilerinin arzu ettiği Cumhurbaşkanı olmayacak. Tarihimizde ilk defa halkın, seçeceği bir Cumhurbaşkanı olacak. İlk defa bizim elimize Cumhurbaşkanı'nı seçme fırsatı geçecek. İnşallah hep beraber göreceğiz ki bizimle ağlayan, bizimle gülen, bizim üzüldüğümüzde üzülen, bizim sevincimize sevinen, bizim derdimizi dert eden birini biz oylarımızla seçeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kafkas, 10 yıl önceki sağlık çalışmalarıyla günümüz hizmetlerini kıyas bile yapılamayacağını dikkat çekerek, "Biz kimsesizlerin kimsesiyiz diye yola çıktıysak. Eğer bu ülkede boynu bükük, yetim, aç varsa biz bu görevi adam gibi yapmış olamayız. Bunlar bizim emanetimiz. Biz, onların emrinde, hizmetinde, yaralarını sarmak için ortaya çıkan, görev alan insanlarız. Hatırlayın 10 yıl önce sağlıkta yararlanma koşullarında inanılmaz sıkıntı vardı. Hastaneye gidenler hastane kuyruklarında bekliyordu sabahlara kadar. Allah'a binlerce şükürler olsun ki bugün biz her yurttaşımıza adam gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Eşit, adil ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti veriyoruz. Bütün dünyada da bize, bu işi bu kadar az para ve insanla nasıl başarıyorsunuz diye bizleri örnek alıyorlar. Dün bize gelip tedavi olamayanların bugün biz ayağına gidiyoruz evinde tedavi ediyoruz" dedi.

İftar programı, yapılan duanın ve çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Kahramanmaraş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement