BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: 5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: 5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, '2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı.

21.01.2023 15:09  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, '2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak' dedi.

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen), 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden ve Nasıl Olmalı' temasıyla Ankara'da bir otelde çalıştay düzenledi. Çalıştaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile çok sayıda sendikalı ve öğretmen katıldı.

'ÜCRETSİZ YEMEKTE ÖNCELİĞİMİZ OKUL ÖNCESİ'

Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2022 yılında hedefledikleri tüm çalışmaları sağladıklarını belirten Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 'Milli Eğitim Bakanımız 2022 hedefinde 3 bin yeni anaokulu 40 bin yeni anasınıfı oluşturacağını söylemişti. Bu hedefi ikiye katladık ve 6 bin 4 anaokulu oluşturmuş olduk. 2021 yılında yüzde 65 olan okul öncesi 5 yaştaki okullaşma oranı bugün itibariyle yüzde 99'a çıkmıştır. 2023'te bu hedefimizi yüzde 100'lere çıkarmak istiyoruz. Orta öğretimdeki okullaşma oranı da yüzde 97'ye çıktı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tüm kademelerde okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıktı. 2021'in Aralık ayında 159 bin olan çırak-kalfa sayısı bugün 1 milyon 200 binin üzerine çıkmıştır. Türkiye'de 'aradığım elemanı bulamıyorum' retoriği kalmıştır. Öğrencilerimize 160 milyon yardımcı kaynağı okullar açıldığında çocuklarımıza ulaştırdık. Ücretsiz dağıttığımız ders kitabı 153 milyondu, bunu 160 milyon yardımcı kaynakla destekledik. Önümüzdeki yıl hedefimiz 200 milyon yardımcı kaynaktır. 2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak? dedi.

'ÖĞRETMENE ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ TEDBİRLER KANUNDA YER ALMALI'

Çalıştay gümdeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kanun sürecinin yeni başladığını ve öğretmenlerin beklentileri karşılanana kadar devam edeceğini belirterek, 'İçinde eksikler olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması, mesleğimiz ve meslektaşlarımız namına olumlu bir adımdır. Gün geçmiyor ki biz öğretmenlerimizin darp edildiği, fiziksel ya da sözlü hakarete maruz kaldığı haberlerini görmeyelim. Öğretmen her önüne gelenin şamar atabileceği bir meslek değildir. Öğretmene yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin yasal zeminde bu kanunda kendini bulması lazım. Öğretmenin itibarını korumadan, öğretmenin saygınlığını artırmadan bizim istediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Öğretmene şiddet meselesinin bu toplumun gündeminden çıkması lazım. Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimize bir brüt asgari ücret ile iki brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı uygulayalım diyoruz. Yönetici atama sistemi de Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yasal hale getirilmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak ayrıca, sınav ile kariyer belirlenmesine karşıyız' diye konuştu. (DHA)

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: 5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: 5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement