Bakan Yardımcısından Kırgız Öğrencilere Uyarı: Fetö Okullarına Karşı Dikkatli Olun - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısından Kırgız Öğrencilere Uyarı: Fetö Okullarına Karşı Dikkatli Olun

Bakan Yardımcısından Kırgız Öğrencilere Uyarı: Fetö Okullarına Karşı Dikkatli Olun

BURSA'da Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Kırgızistan'da çok güçlü. Uzun yıllardır bu ülkede okulları var.

11.08.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Kırgızistan'da çok güçlü. Uzun yıllardır bu ülkede okulları var. Dikkatli olmanızı arzu ediyoruz" dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde yürütülen 'Kırgızistan'da Din Eğitiminin Geliştirilmesi Yaz Eğitim Etkinliği' final programı düzenlendi. Programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TİKA Temsilcisi Mustafa Haşim Polat ile yaz okulunda eğitim veren Uludağ ve Ankara üniversitelerinden akademisyenler katıldı.

Okulun tanıtım filmiyle başlayan törende konuşan Başkan Dündar, Batı Trakya'dan gelerek Balıkesir'de İmam Hatip Lisesi'ni okuduğunu hatırlatarak, Batı Trakyalı olarak Türkçe konuştuğunda başkaları tarafından yadırgandığı süreci anlattı. Başkan Dündar, "Bu gibi olaylar, belki hala yaşanıyor ama şimdi Balkanları tanıyoruz. Aynı durum Orta Asya'daki kardeşlerimiz için de geçerli. Burada Kırgızistanlı arkadaşları tanıdık, biraz konuşunca bakıyoruz ki Türkçe ile kelimelerde yüzde 40 benzerlik var" dedi.

FETÖ KIRGIZİSTAN'DA ÇOK GÜÇLÜ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de ortak bir medeniyetin evlatları olarak Türkiye ve Kırgızistan birbirini ne kadar iyi tanırsa yapılan işbirliklerinden de o kadar etkili sonuçlar alınacağını söyledi. Erdem, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Fetullahçı Terör Örgütü Kırgızistan'da çok güçlü. Uzun yıllardır bu ülkede okulları var. Dikkatli olmanızı arzu ediyoruz. Bir an önce o okulların ülkemizin kurduğu devlet okullarına devredilmesini arzu ediyoruz. Ülkemiz bu noktada temaslarını yürütüyor. Eş, dost, kardeşlerinize bu teröristlerin okullarına gitmemelerini söyleyin. Çünkü bu okullara gidenlere büyük ihtimalle vize vermiyoruz. Hatta ailelerini bile Türkiye'de istemiyoruz. Bu bakımdan dikkatli olmak gerekiyor."

Konuşmaların ardından proje kapsamında Kırgızistan'dan Türkiye'ye gelen akademisyenlere plaket, ilahiyat fakültesi ve imam hatip lisesi öğrencilerine de katılım belgesi verildi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısından Kırgız Öğrencilere Uyarı: Fetö Okullarına Karşı Dikkatli Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement