Bakan Yazıcı'dan Haşim Kılıç'a Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı'dan Haşim Kılıç'a Eleştiri

Bakan Yazıcı\'dan Haşim Kılıç\'a Eleştiri

"keşke Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde geleneksel konuşma misafirlik hukukuna, konukların kişilik haklarına saldırı teşkil edecek boyutta sözcükler içermeyen bir donanımda olsaydı" "(Oyuncaklara sağlığa zararlı raporu) Sadece oransal olarak verileri paylaştık, firmalardan söz etmedik.

26.04.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"keşke Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde geleneksel konuşma misafirlik hukukuna, konukların kişilik haklarına saldırı teşkil edecek boyutta sözcükler içermeyen bir donanımda olsaydı"

"(Oyuncaklara sağlığa zararlı raporu) Sadece oransal olarak verileri paylaştık, firmalardan söz etmedik. Firmaların hakları konusunda hassasiyet gösterdik. İşlemler tamamlanınca hangi firmaların bu alanda kusurlu olduklarına ilişkin firmaların isimlerini paylaşacağız"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

Eyüp Feshane'de düzenlenen Rize Tanıtım Günlerine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını eleştirdi.

HAKİMLER DAHA HASSAS OLMALI

Aynı zamanda Ak Parti Rize Milletvekili olan Bakan Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu'nun standını ziyaret edip, Erdoğan'ın 3 boyutlu posteriyle fotoğraf çektirdi. Yazıcı burada habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını hatırlatan habercilere açıklamalarda bulunan Yazıcı," Hukuk devleti, bireysel haklar, insan haklarına vurgu yapan kısımlar bilinmeyen şeyler değil. Hepimizin hedefi insanımızın hak ve özgürlük alanındaki engelleri kaldırmak. Herkes birbirinin hukukuna riayet etmek zorundadır" diye konuştu.

AYM'YE PROTOKOL ELEŞTİRİSİ

Bu konuda herkesten daha fazla hassas olması gerekenlerin yargı mensupları olduğunu söyleyen Yazıcı, " Bu konudaki özensizlik yapılan konuşmayı gölgelemiştir" dedikten sonra AYM'ye bir de protokol eleştirisinde bulundu. Bakan Yazıcı, "Bir kurumun başkanı, devletin bir merasimine davet ederken devletin protokolünü gözetmek zorundadır. Ahmet'i çağırıyorsunuz, Mehmet'i çağırmıyorum. Sizin keyfinize göre düzenlenecek bir tören değildir. 'Şunu seviyorum', 'şundan hoşlanmıyorum' diyerek bir davet listesi yapamazsınız. Özensizlik oradan başlamış. Dünkü konuşmaya maalesef yansıyan özensizlik, bu önemli konuşmayı gölgelemiştir" diye konuştu.

SAĞLIĞA ZARARLI OYUNCAKLAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın piyasadaki oyuncakların yüzde 18'inin sağlığa zararlı olduğu yönündeki raporunu da değerlendiren Yazıcı, " Bu alanda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Her yıl eğitim öğretim başlamadan öğrencilerin kullanacağı materyallerle ilgili piyasaya gözetim ve denetimi çalışmaları sürüyor. Bu yıl ilk defa 23 Nisan dolayısıyla çocukların kullandığı oyuncaklarla ilgili piyasa araştırması yapıldı, kamuoyuyla paylaşıldı. Yüzde 18 oranı yüksek. Sonuçların değerlendirilmesi kapsamında ilgili firmalara bunlar bildiriliyor. Yaptırımlar uygulanıyor. İnsan sağlığına aykırı ürünlerin geri alınması şeklinde işlem yapmalarını mevzuat öngörüyor. Bunlara uyanlar ve uymayanlara ilişkin ayrıca yaptırımlar uyguluyoruz. Sonuçları kamuoyuyla paylaşıyoruz "dedi.

FİRMALARIN İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

Bakan Yazıcı ilk etapta tespitlerin paylaşıldığını firma isimlerinin belirtilmediğini hatırlatarak, " Sadece oransal olarak verileri paylaştık, firmalardan söz etmedik. Firmaların hakları konusunda hassasiyet gösterdik. İşlemler tamamlanınca hangi firmaların bu alanda kusurlu olduklarına ilişkin firmaların isimlerini paylaşacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı'dan Haşim Kılıç'a Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement