Bakan Yıldırım, 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' İmza Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım, 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' İmza Törenine Katıldı

Bakan Yıldırım, \'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi \' İmza Törenine Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' projesinin amacının Türkiye'de Çin'in finansmanını sağlayacağı yapıyı gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

13.08.2012 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' projesinin amacının Türkiye'de Çin'in finansmanını sağlayacağı yapıyı gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Dünyanın en hızlı büyüyen 2 ülkesi Çin ve Türkiye büyük bir ortaklığa gidiyor. İmzalanan sözleşmede, 324 araçlık metro setlerinin sadece mal tedariki yok. Bununla birlikte bu araçların Türkiye'de yapılmasının yolunu da açmış oluyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Çin CSR firması arasında 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' imza töreni bugün yapıldı. Bakanlık binasında yapılan toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Gua Chuanwei, CSR Genel Müdürü Zheng Changhong ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımıyla gerçekleşti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, imzalanacak sözleşmede, 324 araçlık metro setlerinin sadece mal tedariki olmadığını belirterek, "Bu araçlarla birlikte bunların Türkiye'de yapılmasının yolunu da açmış oluyoruz. Dünyanın en hızlı büyüyen 2 ülkesi Çin ve Türkiye büyük bir ortaklığa gidiyor. Bu ortaklıktan ilki bu araçların Türkiye'de üretilmesi noktasında, ikincisi ise Çin'den Ankara metro setlerinin alınmasıdır" dedi.

Projenin amacının Türkiye'de Çin'in finansmanını sağlayacağı ve birlikte yapılmasını sağlayacağı yapıyı gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "3 milyar dolar tutarında, bu projelerde kullanılmak üzere Çin Devleti kredisinden Türkiye hazinesine verilmiştir. Ama bu proje bu tutarı 10-15 katı maliyetindedir. Bu proje sadece Anadolu'ya değil Uzak Doğu'ya kadar ulaşmakta ve tarihi ipek yolunun da hayata geçirilmesi için yapılmaktadır" diye konuştu.

Çin'le kaynakların birleştirilmesinin güçleri birleştireceğini söyleyen Bakan Yıldırım, Ankara metrosunda altyapı işlerinin 3'te 2'sini tamamladıklarını ifade ederek, her şeyin yolunda gittiğini ve herhangi bir sorun olmadığını kaydetti.

"AK PARTİ YEREL SEÇİMLERİN ÖNE ALINABİLECEĞİNİ GİBİ SÖYLEMLERİ İFADE EDİYOR"

'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi' imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, erken yerel seçimlerinin yapılmasına ilişkin olarak, "Yerel seçimlerin öne alınmasının yolu anayasa değişikliğidir. Biliyorsunuz yerel seçimlerin beş yılda bir yapılacağı anayasada vaaz edilmiş. O yüzden bir anayasa değişikliği gerekir. Bu konuda AK Parti yerel seçimlerin öne alınabileceğini gibi söylemleri ifade ediyor" dedi. Erken seçimin gerçekleşmesi için de diğer partilerin mutlaka olumlu yaklaşmaları gerektiğini de ifade eden Yıldırım, "Bu çağrıya MHP'den olumlu yanıt geldi. Ama bu konuda henüz süreç başlamadı. Zannediyorum bu konu değerlendirilecektir. Alınıp alınmayacağı anayasa değişikliğinin yapılmasına bağlı. Şu anda seçimler öne alınmıştır diye bir şey söylemek söz konusu değildir" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım, 'Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi ' İmza Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement