Bakan Yıldırım: Teröre ve Bölücülüğe Prim Yok - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım: Teröre ve Bölücülüğe Prim Yok

Bakan Yıldırım: Teröre ve Bölücülüğe Prim Yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkenin birliği, dirliği için canla başla gayret etiklerini belirterek, "Bundan rahatsız olanlar var."

14.06.2012 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkenin birliği, dirliği için canla başla gayret etiklerini belirterek, "Bundan rahatsız olanlar var. Halkımızın yüzü güldükçe terör de panikliyor. Tek çaresi yapılan havaalanlarına, yol şantiyelerine saldırmak. Niye? Medeniyet gelmesin. Kalkınma olmasın. Sömürü, istismar devam etsin. Yemezler. Artık millet uyandı. Teröre ve bölücülüğe prim yok" dedi.

Bugün bakanlığa ait özel uçakla Merzifon Havaalanı'na inen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve protokol üyeleri karşıladı. Anaokulu öğrencileri de Bakan Yıldırım'a çiçek verdi. Daha sonra Bakan Yıldırım ve yanındakiler, kent merkezine gidip Valiliğe geçtiler. Burada kendisine ikram edilen kirazı basın mensuplarına ikram eden Bakan Binali Yıldırım, Vali Öz'ün, kentte bakanlık tarafından yapılan yatırımlar ve hizmetlerden söz etmesi üzerine, "Valimizi dinlediniz. Ben de aynen kendisine katılıyorum" esprisini yaptı.

Bakan Yıldırım, ardından Ziyaret Beldesi Köprülü Yol Kavşağı'nın açılışına katıldı. Yaklaşık 11.2 milyon TL'ye malolan kavşak açılış töreninde Ziyaret İlköğretim Okulu mehteran takımının gösterisini izleyen Bakan Binali Yıldırım, yanına gelen küçük bir kız çocuğunun "Bakanım hoş geldiniz. Ben Ziyaret TOKİ konutlarında oturuyorum. TOKİ yolumuzu da asfalt yapar mısınız?" sözü üzerine, yolu asfalt yaptıracaklarının müjdesini verdi.

"YOLLARI BÖLDÜK, HAYATLARI BİRLEŞTİRDİK"

Daha sonra açılışta konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nasıl Ferhat Şirin'ine ulaşmak için dağları deldiyse, biz de milletimizi doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturmak için bölünmüş yollarla yurdun her tarafını donattık. Yolları böldük. Hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik" dedi.

"9 YILDA 15 BİN 500 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL"

Türkiye'de son 9 yılda yapılan bölünmüş yol miktarının 15 bin 500 kilometreye ulaştığını belirten Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Devraldığımızda 6 bin 100 kilometreyi de buna ilave ettiğinizde şuanda 21 bin 600 kilometre yurdun her tarafında bölünmüş yolumuz var. Allah'a şükür, şehirlerimiz artık birbiriyle bölünmüş yol ile bağlanıyor. Bu yolu bilirim. Ben de bu dağların, Kelkit Vadisi'nin çocuğuyum. Erzincan'dan İstanbul'a giderken bu yollarda çektiğimiz çileyi iyi bilirim. Şimdi bu ölüm yolu bir seyahat yolu oldu. Bir zevk yolu oldu. Burada artık seyahat eziyet olmaktan çıktı keyfe dönüştü. 3 yıl içinde Edirne'den Kars'a kadar bu yolun tamamı, İpek yolu bölünmüş yol yaptık. Aşık Veysel, 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' demişti. Merhum eğer yaşasaydı herhalde bu güzel türküsünü, bu dizelerini, artık farklı şekilde söylerdi. Nasıl söylerdi; 'Uzun duble bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' derdi."

"Biz göreve başladığımızda Türkiye'de 6 tane vilayetimiz bölünmüş yolla birbirine bağlanabiliyordu. Şu anda kaç il bağlanıyor biliyor musunuz?" diye soran Bakan Yıldırım, ardından kendisini dinleyenlere yönelerek, "Hadi sen söyle" diyerek bir kişinin yanına gitti. Bakan Yıldırım, "500" yanıtını alınca gülerek, "Ya o kadar da değil. Kaç tane vilayetimiz var. 500 olur mu ya?" dedi. Daha sonra başka birinin "70" demesi üzerine "Yaklaştın. Yok mu artıran?" diye sorması üzerine, "73" ve "75" cevapları geldi. Bunun üzerine Bakan Binali Yıldırım, "74 vilayetimiz birbirine bölünmüş yol ile bağlanıyor. 6 nere 74 nere. İşte hizmet bu" diye konuştu.

Amasya çevre yolundan da söz eden Bakan Yıldırım, bir gazetecinin, "Çevre yolu yapılıyor mu?" sorusu üzerine de "Kaç saattir çevre yolunu anlatıyoruz. Nereyi anlatıyoruz. Tabi çekim yaptığın için meşgulsün" dedi.

Amasya Tamimi'nin 93. yıl dönümünden de bahseden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin bağımsızlığı Amasya'da kararlaştırıldı. Amasya Tamimi ile Türkiye hiçbir zaman sömürge olmayacak dendi. Amasya'da yanan o ateş Anadolu'yu kısa sürede sardı ve İstiklal mücadelesini Atatürk ile Türk milleti ecdadımız kazandı. Bu yurdu bize teslim ettiler. Bu yurdu bize teslim edenlerin tek bir vasiyeti vardı. Şehit kanı ile sulanmış bu toprakları asla bölücülere ayrımcılara çiğnetmeyeceksiniz. Şu ay yıldızlı bayrağı onun gölgesinde sonsuza kadar istiklalimizi sürdüreceksiniz. İşte bizim görevimiz budur. Yolu da yaparız, havaalanı da yaparız, tren yolu da yaparız akıl yollarını da yaparız. Ama bunların ötesinde ondan önemlisi gönüllere yol yapmaktır. Milletin gönlüne yol yapmaktır. Bu iktidar milletin gönlüne yol yapan iktidar olmuştur."

Ülkenin birliği, dirliği için canla başla gayret etiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, "Bundan rahatsız olanlar var. Varsın olsun, hiç önemli değil. Bu millet büyük millet. Ne badireler atlattık biz. Bu da geçer. Yol yaptıkça, havaalanı yaptıkça, demir yolu yaptıkça halkımızın yüzünü güldürdükçe, önünü açtıkça engelleri kaldırdıkça terör de panikliyor perişanlıyor. Tek çaresi yapılan havaalanlarına, yol şantiyelerine saldırmak. Niye? Medeniyet gelmesin. Kalkınma olmasın. Sömürü, istismar devam etsin. Yemezler. Artık millet uyandı. Teröre ve bölücülüğe prim yok" diye konuştu.

Açılışın ardından Bakan Binali Yıldırım'a Ziyaret Beldesi Belediye Başkanı Kamil Dayıoğlu, kirazlardan yapılmış Türk bayrağı hediye etti. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra proğramına devam etmek üzere beldeden ayrıldı.

MS,ST(İS/SS) - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım: Teröre ve Bölücülüğe Prim Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement