Bakan Yıldız Şehitlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız Şehitlikleri Ziyaret Etti

Bakan Yıldız Şehitlikleri Ziyaret Etti

Çanakkale'ye ailesiyle birlikte önceki akşam gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sessiz sedasız Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret edip kentten ayrıldı.

05.09.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'ye ailesiyle birlikte önceki akşam gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sessiz sedasız Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret edip kentten ayrıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen salı günü saat 20.00'de Çanakkale'ye geldi. Bakan Yıldız'ın kente gelişi basından gizlendi. Buna rağmen Polis Evi'nde konaklayan Bakan Yıldız'ın gelişini öğrenen basın mensupları, görüntü almak ve programını takip etmek istedi. Ancak Bakan Yıldız, resmi olarak değil, özel program kapsamında geldiği gerekçesiyle basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını ve kendisini takip etmesini istemedi.

Dün sabah hiçbir resmi ziyarette bulunmadan feribotla Eceabat'a bağlı Kilitbahir Köyü'ne geçen Bakan Taner Yıldız, gün boyu ailesiyle birlikte şehitlikleri gezdi. Bakan, akşam tekrar Çanakkale'ye dönerek Troia Antik Kenti ve Assos'u ziyaret etti. Bakan Yıldız'ın Çanakkale programına ilişkin haber ve fotoğraflar ise bugün Valilik tarafından basına servis edildi.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bakan Yıldız'ın Çanakkale ziyaretine Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndan başladığı ve kendisine Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Orman ve Su İşleri 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdür Vekili Ozan Hacıalioğlu'nun eşlik ettiği bildirildi.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Kocadere Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57'nci Alay Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı ve Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden Bakan Taner Yıldız ile beraberindekilere Orman ve Su İşleri 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan rehberlik yaptı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, ziyaretinden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Çanakkale Valiliği'ni ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bakan Taner Yıldız'a Vali Ahmet Çınar tarafından Valilik makamında Çanakkale hakkında brifing verildi.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Yıldız, Truva Ören Yeri'ne gitti. Uzun yıllar Troia Kazıları'nda görev alan Doç. Dr. Rüstem Aslan tarafından kendisine Truva Ören Yeri hakkında bilgiler aktarıldı. Buradan Assos'a geçen Bakan Yıldız dün akşam saat 22.00'de Çanakkale'den ayrıldı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız Şehitlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement