Bakan Yılmaz: AK Parti 330'un Üzerinde Oy Alırsa, Özgürlükçü Anayasayı Halkın Önüne Koyacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: AK Parti 330'un Üzerinde Oy Alırsa, Özgürlükçü Anayasayı Halkın Önüne Koyacak

Bakan Yılmaz: AK Parti 330\'un Üzerinde Oy Alırsa, Özgürlükçü Anayasayı Halkın Önüne Koyacak

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır için hazırladıkları seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda, "AK Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önüne yeni, çoğulcu ve özgürlükçü anayasayı koyacak" dedi.

24.05.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır için hazırladıkları seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda, "AK Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önüne yeni, çoğulcu ve özgürlükçü anayasayı koyacak" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında AK Parti Diyarbakır Seçim Bildirgesi'ni açıkladı. Toplantıya AK Parti milletvekilleri Oya Eronat ve Süleyman Hamzaoğulları ile Diyarbakır milletvekili adayları katıldı. Toplantıda seçim bildirgesi ile ilgili konuşan Yılmaz, özgürlükler, ekonomik refah ve kalkınma açısından çözüm sürecini çok önemsediklerini söyledi. Hükümet ve Diyarbakır milletvekilleri olarak çok kararlı bir şekilde çözüm sürecine destek olacaklarını belirten Yılmaz, "Beyannamede tarihi bir resim kullandık. Diyarbakır meydanında sayın Cumhurbaşkanımız o gün Başbakan olarak geldi. Bir yanında Sayın Barzani, bir yanında Sayın Şivan Perwer Diyarbakır meydanında tarihi mesajlar verildi. Bu resmi beyannamede bu bölümün başına koyduk. Tek başına bu resim Türkiye'nin demokraside aldığı mesafeyi gösteriyor. Geçmişte hayal bile edilemeyek bir hadise Diyarbakır'da gerçekleşti" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ SONUÇLANDIRACAK OLAN AK PARTİ'DİR"

Geçmişte Olağanüstü Hal uygulamasına Ak Parti'nin son verdiğini belirten Bakan Yılmaz, "Red, inkar ve asimilasyon politikasına Ak Parti son verdi. Milli birlik ve beraberlik projesi başlattık. Daha sonra buna çözüm süreci ismiyle devam ettik. Çözüm sürecini başlatan Ak partidir. Hiç kimse rol çalmaya kalkmasın. Çözüm sürecine ismini veren, bugünlere getiren ve sonuçlandıracak olan da Ak Parti olacaktır. DGM'leri kaldırdık. İşkenceye sıfır tolerans politikasını hayata geçirdik. Diyarbakır Cezaevini, 90'lı yılları hatırlayanlar bunun anlamını çok iyi takdir ederler. Faili meçhul cinayetleri biz bitirdik ve geçmiştekilerin hesabını da biz sorduk. Sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.

YENİ ANAYASA SÜRECİ

Önümüzdeki süreçte çözüm sürecinde en önemli gündem maddelerinin yeni Anayasa olacağını ifade eden Yılmaz, "Bugüne kadar Türkiye'nin bu anlamda sicili pek iyi değil. Artık bizim yeni bir Anayasa yapmamız lazım. İnsan onurunu merkeze alan bir yeni anayasayı inşallah başaracağız. Bunun için güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. AK Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önüne yeni, çoğulcu ve özgürlükçü anayasayı koyacak. Bu tarihi fırsattır, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu tarihi fırsatı kaçırmaması, heba etmemesi gerekir. Çözüm Süreci ile anayasa çalışmaları ilişkilidir. Daha özgürlükçü, demokratik bir anayasa hem ekonomideki reformlarımızın hem de Çözüm Süreci'nin anahtarıdır" şeklinde konuştu.

"ŞİDDETİN BAŞLADIĞI YERDE DEMOKRATİK SİYASET BİTER"

Çözüm sürecinin artık kanuni dayanakları olan bir süreç olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecindeki temel meseleyi ikiye ayırabiliriz. Biri silahlardan tamamen arındırma meselesidir. Silahlar durduğu sürece, birilerinin eli tetikte olduğu sürece tam anlamıyla bir demokrasiden, özgürlük ortamından, barıştan bahsedemeyiz. Kim bu silahlara karşı değilse demokrasiden, barıştan bahsedemez. Şiddetin başladığı yerde demokratik siyaset biter. Silahın, şiddetin gündemden çıktığı, fikir ve politikaların yarıştığı bir demokratik ortam Çözüm Süreci'nin özüdür. Çözüm süreci için iki temel unsur var Birincisi çok güçlü bir irade. Güçlü bir siyasi parti ve temsil olmadan bu zor meseleleri çözmek mümkün değil. Siyasi istikrar ve güçlü bir yönetim ekonomik gelişmelerin de çözüm sürecinin de özünü oluşturur. AK Parti bugüne kadar gerçekleştirdiği reformları siyasi gücüyle başardı. Çözüm Süreci ve ekonomide alınan mesafe siyasi güçle yakından ilişkilidir. Bunun farkında olanlar Çözüm Süreci'ni engellemek için AK Parti'ye saldırıyorlar. Bu oyunu görmemiz lazım. AK Parti'nin gücünü kırıp, Çözüm Süreci'ni engellemeye çalışıyorlar. Anayasal dönüşümü engellemeye çalışıyorlar. Amaçları statükoyu korumaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: AK Parti 330'un Üzerinde Oy Alırsa, Özgürlükçü Anayasayı Halkın Önüne Koyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement