Bakan Yılmaz: Araplar Gönülden Bayrağımızı Sallıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: Araplar Gönülden Bayrağımızı Sallıyor

Bakan Yılmaz: Araplar Gönülden Bayrağımızı Sallıyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldıkları 'Arap Baharı' turunda gönülden Türk bayrağı taşıyan Ortadoğu halkıyla karşılaştıklarını söyledi.

20.09.2011 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldıkları 'Arap Baharı' turunda gönülden Türk bayrağı taşıyan Ortadoğu halkıyla karşılaştıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, 'Gaziler Günü' dolayısıyla Polatlı'daki etkinlikte, "Filistin Büyükelçisi bana 'Eskiden İstanbul'dan Tunus'a kadar aynı toprağın insanıydık. Şimdi de öyle, fakat arada bir fark var. Şimdi Arap halkı gönülden Türk bayrağını sallıyor' dedi" diye konuştu.

Bakan Yılmaz ve AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Polatlı'da İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Gaziler Günü etkinliğine katıldı. Bakan Yılmaz ve Milletvekili Selamoğlu, Polatlı Konak'ta dün akşam verilen yemekte Gaziler ve şehit aileleri bir araya geldi. Günün anlamına ilişkin olarak İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Yakup Çelik kısa birer konuşma yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kürsüye geldi.

Bakan Yılmaz, vatan için, millet için, bayrak için canlarını ortaya koyan gazi ve şehitler sayesinde bugün özgür ve bağımsız vatan topraklarında yaşadıklarını söyledi. Tarih boyunca desteğini esirgemeden ordusuna büyük öz güven ve cesaret veren Türk milletine şükran duyduklarını dile getiren Yılmaz, 30 Ağustos 2009 tarihinde şehit olan Abdullah Erkmen'i ve tüm şehitleri rahmetle andığını vurguladı. Bakan Yılmaz, şair Mithat Cemal Kuntay'ın 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizesini okuduktan sonra şehit uzman çavuş Abdullah Erkmen'in babası Adem Erkmen'e devlet övünç madalyası taktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasının yer aldığı şükran beratını da takdim eden bakan Yılmaz, şehidin annesi Fadime Erkmen'e ise çiçek verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Polatlı'daki Gaziler Günü'nde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan ile birlikte yaptıkları Arap Baharı Turu'nun bir değerlendirmesini de yaptı. Bakan Yılmaz, "Bir söz vardır; yüce dağın üzerindeyken dağın büyüklüğünü ve heybetini anlayamazsınız, ancak dağdan uzaklaşınca o büyüklüğü görürsünüz. Biz de şehit ve gazilerimizin sayesinde ülkemizin büyüklüğünü gördük" dedikten sonra, şöyle devam etti:

"Trablusgarp Savaşı'nın 100'üncü yılında oradaydık. Gittiğimiz her yerde Türk bayrakları ile karşılandık. Ömer Muhtar'ın oğlu bizi karşıladı. Filistin Büyükelçisi beni ziyaretinde şunu söyledi. 'Yüz yıl önce biz aynı toprakların insanıydık, İstanbul'dan Tunus'a kadar, Şam'a kadar her yere giderdik, o zaman da Türk bayrağı vardı. Aradan 100 yıl geçti, bugün yine Kahire'desiniz, Tunus'tasınız, Bingazi'desiniz yine Türk bayrağı var, aradaki fark, şimdi herkes gönülden Türk bayrağı sallıyor' dedi. İşte bu büyüklük, şehitlerimizin ve gazilerimizin büyüklüğüdür" diye konuştu.

Bakan Yılmaz ve AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, ilçe protokolü ile birlikte kapıdan şehit aileleri ile gazileri teker teker uğurladı. Bu sırada, şehit Abdullah Erkmen'in annesi Fadime Erkmen, milletvekili Tülay Selamoğlu'na uzun uzun sarıldı. - Ankara/ Polatli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: Araplar Gönülden Bayrağımızı Sallıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement