Bakan Yılmaz Memleketi Gürün'de Çeşitli Açılışlara Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz Memleketi Gürün'de Çeşitli Açılışlara Katıldı

Bakan Yılmaz Memleketi Gürün\'de Çeşitli Açılışlara Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere memleketi Sivas'ın Gürün İlçesi'ne geldi.

10.08.2013 15:05  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Gürün Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere memleketi Sivas'ın Gürün İlçesi'ne geldi.

Partisinin bayramlaşma programı nedeniyle dün sabah saatlerinde memleketi Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Gürün Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı. Festival kapsamında çeşitli açılışlara katılan Bakan Yılmaz'a Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Mehmet Aktaş eşlik etti.

Bakan Yılmaz ilk olarak Gürün Belediyesi Atık Su arıtma Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Beraberindekilerle birlikte tesisleri gezerek yetkililerden bilgi alan Yılmaz, atık su arıtma tesislerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra İlçe Jandarma Komotanlığı Hizmet Binası ve Lojmanları'nın açılış törenine geçti. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Kolluk güçlerimiz rahat yerde, huzurlu yerde bulunacak ki sahip olduğu huzuru vatandaşa da aksettirsin. Jandarma teşkilatımız, polis teşkilatımız vatandaşın haklarının hukuklarının korunması için var. Hakkının, hukukun ihlal edildiğini düşünen kimsenin ilk başvuracağı yerer polislerimiz ve jandarmamızdır. İkisi de İçişleri Bakanlığımızın bünyesi içerisinde halkımıza daha iyi hizmet etmek için çalışıyor" dedi.

Birçok yerde karakolları kapattıklarını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gürün'de de mesela Konakpınar'ı kapattık. Çünkü orası tali yol üzerindeydi. Ancak Yazyurdu Karakolu anayol üzerinde olduğundan hizmete devam edecek. İstiyoruz ki güvenlik güçleri hiçbir zaman kullanılmasın. Kullanılması ne demektir; bir hakkın, hukukun ihlali olduğu yönünde bir şikayetin ortaya çıkması demektir. Gürünlü kavgadan uzak, devletin, milletin koymuş olduğu kanunlara saygılı, hakkıyla riayet edilen kimse. Kanuna hukuka riayet edilirse ne kavga olur ne de bir asayiş olayı ortaya çıkar. Ancak buna rağmen Van'dan gelen yolun Ankara-İstanbul'a giden bir transit yol üstündeyiz. Bu yoldan dolayı kaynaklanan asayiş olayında da anında müdahale edebilmek için bu jandarma karakollarına ihtiyaç var. Bu jandarma karakolunda emeği geçen ve jandarma personelinin daha rahat çalışması için gayrette bulunanlara da teşekkür ediyorum."

Bakan Yılmaz daha sonra Gürün'de Gökpınar Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin de katılırken, Bakan Yılmaz camiyi gezdi. Yılmaz, daha sonra Gökpınar Gölü'nü gezerek burada hatıra fotoğrafı çektirdi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz Memleketi Gürün'de Çeşitli Açılışlara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement