Bakan Zeybekci ile MHP'li Vekil Arasında Sözlü Tartışma - Son Dakika
Politika

Bakan Zeybekci ile MHP'li Vekil Arasında Sözlü Tartışma

Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim nedeniyle AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol'a destek olmak ve yatırımları incelemek Aydın ziyareti sırasında yatırımları inceleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TBMM Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak arasında sözlü tartışma yaşadı.

25.05.2014 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim nedeniyle AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol'a destek olmak ve yatırımları incelemek için ilçeye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TBMM Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak arasında sözlü tartışma yaşadı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ilçe girişinde Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ile eski Bakanlardan Atilla Koç ve partililer tarafından karşılandı. Buharkent esnafını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet eti.

İlçe Seçim Kuruluna yapılan itiraza anlam veremediğini söyleyen Bakan Zeybekci; “1 Haziran akşamı ilan edeceğimiz Belediye Başkanımız Mehmet Erol'u görmeye geldik. Buharkent'e daha önce de geldim. Gelmek benim hakkım, itiraz etmek de onların hakkı. Bu konuda fazla görüşmeye gerek yok. Benim buraya Bakan olarak gelmem, Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir ilçesine gelmem, Buharkent'e gelmem güneşin yasaklanması gibi bir şey” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ İLE MHP’Lİ VEKİL ARASINDA SÖZLÜ TARTIŞMA

Daha sonra Buharkent Meslek Yüksek Okulu inşaatında ADÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu ile birlikte inceleme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında tartışma çıktı. MHP’li Ali Uzunırmak, “Burayı yaptıranlardan emeği geçen kimse yok. Seçim öncesi gelinip burada geziliyor. Burası için emeği geçenleri çağırın” dedi.

AK Parti’lilerin tepkisi üzerine Bakan Zeybekci ile Uzunırmak arasında sözlü tartışma yaşandı.Bakan Zeybekci, “Yapanlardan Allah razı olsun. Devlete ait hiçbir şey yok. Her şey millete ait” diyerek tartışmayı noktalamaya çalıştı.

Tartışmayı sürdüren MHP'li Uzunırmak, kendisine tepki gösteren AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki'ye "Sen kimsin, burada Bakanın varken benimle muhatap olamazsın. Bakanın yanında konuşma hakkınız yok" diye tepki gösterince; Bakan Zeybekci, Yürüyün arkadaşlar yürüyün. Adam şov yapacak" diyerek binadan ayrıldı.

‘ÜNİVERSİTE BUHARKENT'İN ORTAK HEYECANI’

Meslek yüksek okulunun kısa sürede eğitim öğretime açılması için gerekli çalışmalar yapılacağını belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci; “Buharkent'in 15 yıldan beri süren rüyasının incelemek üzere sayın valimizle, rektörümüzle ve ilgili arkadaşlarımızla ve milletvekillerimizle beraber bu binayı inceliyoruz. Buharkent'in hayali bu binanın üniversite olmasıydı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bir birimi olmasıyla ilgili hayal var. Yolda gelirken biraz önce yaşlı bir abimiz yaklaşık çeyrek asırdır böyle bir hayalin içinde olduğunu ve bu derneğin kurucusu olduğunu bu hayalin gerçekleşmesiyle ilgili eğer gerçekleşirse gözlerim açık gitmeyecek. Zaten böyle biraz da hasta gibiydi. Böyle bir talebi vardı. Yani burası Buharkent'in ortak heyecanı. Dolayısıyla biz de bu yönde YÖK başkanımızla ve üniversitemizle buranın görüşmelerini yaptık. Şu anda yerinde de gördük. Emeği geçen başta dernek yönetimi olmak üzere Buharkent'te her kim ki buraya katkı verdiyse Allah onlardan razı olsun diyoruz. Burası tabii ki milletin malıdır. Buharkent'in ortak hayalidir. İnşallah yakın bir sürede dernek tarafından Adanan Menderes Üniversitemize ve rektörlüğümüze devredilerek inşallah o hayallerindeki fonksiyonunu kazanacaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci konuşmasının ardından bina önünde bekleyen Uzunırmak ile vedalaşmadan alandan ayrıldı. Sav-Koop’ta mahalle muhtarları ve ilçe protokolüyle bir araya gelen Zeybekci, hükümetin projelerini anlatırken, 4,5 aylık bakanlığı dönemini ve ülke ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Zeybekci, ilçe merkezinde yapılan mitingin ardından ilçeden ayrıldı.

ÜMİT ÖZMEN

Bakan Zeybekci ile MHP\'li Vekil Arasında Sözlü Tartışma
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Zeybekci ile MHP'li Vekil Arasında Sözlü Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement