Bakanı Eroğlu: "Tabiat Turizmi Ile Kente Zengin Turisti Çekmek Istiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Bakanı Eroğlu: "Tabiat Turizmi Ile Kente Zengin Turisti Çekmek Istiyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Fetullahçı Terör Örgütü) Bunlar asker ve polisler içerisindeki küçük bir grup. Asker elbisesini giymiş, bütün akıllarını 1 dolara Pensilvanya'daki haine satmış olan alçaklar.

05.03.2017 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Fetullahçı Terör Örgütü) Bunlar asker ve polisler içerisindeki küçük bir grup. Asker elbisesini giymiş, bütün akıllarını 1 dolara Pensilvanya'daki haine satmış olan alçaklar. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, Başbakanımızın, Bakanlar Kurulu'nun kahramanlığı ile bu darbe girişimi püskürtüldü. Bunların Türkiye'yi parçalamak, bölmek, işgal ettirmek gibi hain bir vazifeleri var." dedi.

Antalya Valiliğini ziyaret eden Eroğlu'nu, Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel karşıladı.

Bakan Eroğlu, burada Antalya Büyükşehir Belediyesince teleferik yapılan Tünektepe'nin tahsis belgesini imzaladı. Veysel Eroğlu, Karaloğlu ve Türel ile basına kapalı görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hükümetin Antalya'ya büyük önem verdiğini, kentte bu yıl gerçekleştirilecek projeler ile 27 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, eski Türkiye'de 3 yılda çözülemeyen sorunların dakikalar içerisinde çözüldüğünü dile getirdi.

Antalya'nın dünyanın en muhteşem kentlerinden olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Antalya'da deniz turizminin yanı sıra tabiat turizmini de uygulamaya geçirmek istiyoruz. Master planını hazırladık. Uygulama eylem planı da hazır. Tabiat turizmi ile kente zengin turisti çekmek istiyoruz." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Eroğlu'nun Tünektepe ve Boğaçay projelerinde kendilerine büyük destek verdiğini kaydetti.

Türel, Antalya'nın vizyon projelerinden olan Tünektepe'nin kullanım süresinin 29 yıla çıkarılmasına ilişkin Veysel Eroğlu'nun çalışma başlatılması için talimat verdiğini vurguladı. Eroğlu, bu sırada "Antalya'dan yüzde 70 'Evet' çıkarsa büyük bir müjde daha var." diyerek espri yaptı. Menderes Türel de "Antalyalılara bunu iletirim." şeklinde yanıt verdi.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu, Kepez ilçesindeki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı törende Veysel Eroğlu, Finike Kapıçay Barajı Sulaması, Kumluca Adrasan Barajı Sulaması, Korkuteli Yelten Göleti Sulaması yenileme işi ile 4 taşkın koruma tesisi, orman yolları, ilk müdahale ekip binası ve yangın havuzunun temelini attı.

Güllükdağı Milli Parkı çevre düzenlemesi ve altyapı tesislerinin açılışını da yapan Eroğlu, orman köylülerin kalkındırılması amacıyla 30 aileye gelir getiri tür, 30 aileye de Orköy sertifikası verdi.

"Vatan haininin cezası neyse o verilecektir"

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) alçak darbe girişimine karşı Antalya'nın dimdik ayakta durduğunu söyledi.

FETÖ'nün tarihin en alçak, kanlı terör örgütlerinden birisi olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Meclisi, bakanlıkları, özel harekatı, Külliye'yi bombaladılar. Vatandaşlara kurşun sıktılar. Bunlar asker ve polisler içerisindeki küçük bir grup. Asker elbisesini giymiş, bütün akıllarını 1 dolara Pensilvanya'daki haine satmış olan alçaklar. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, Başbakanımızın, Bakanlar Kurulu'nun kahramanlığı ile bu darbe girişimi püskürtüldü. Bunların Türkiye'yi parçalamak, bölmek, işgal ettirmek gibi hain bir vazifeleri var. Allah onların bu ihanetine müsaade etmedi. Onlara gereken ceza veriliyor, verilecektir. Vatan haininin cezası neyse o verilecektir." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin göğsünü kurşuna, tanka siper ettiğini anımsatan Veysel Eroğlu, "Başta FETÖ olmak üzere PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerini Allah perişan etsin. Askerlerimiz onları inlerinde vuruyor. Rabbim bunlara destek veren, silah veren bütün devletleri de tarih sahnesinden siliver. Milletimizin bahtı açık, yıldızı parlak. Allah'ın izniyle milletimiz yeni yüzyıla mührünü vuracaktır." şeklinde konuştu.

"Rejimini sahibi, cumhuriyetin sahibi biziz"

Eroğlu, 16 Nisan'da sandıkların milletin önüne geleceğini ve bu tarihin Türk milleti için bir dönüm noktası olacağını söyledi.

"Evet"i hiç kimsenin nefsi için istemediklerini anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu yeni sistemde Cumhurbaşkanı yürütmenin başında, fakat ona sorumluluk geliyor. Hesap sorulabilecek. Bazıları 'rejim meselesi' diyor. Ne rejimi? Kilo vermek için yapılan gıda rejiminden bahsediliyorsa onu anlarım. Bu rejim meselesi değil. Rejimimiz Cumhuriyet. Demokrasimiz ortada. 18 maddeyi okuyun. Rejimi değiştirmek için ima bile yok. Rejimin sahibi, cumhuriyetin sahibi biziz. Adına 'Başkanlık Sistemi' demedik. 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' dedik. Onların söylediği palavra. Yalan yanlış şeylerle milleti kandırmasınlar."

Veysel Eroğlu, konuşması sırasında fenalaşan ve ambulans bekleyen bir kadının da yanına giderek bir süre ilgilendi, geçmiş olsun olsun dileğinde bulundu.

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'nın belki tarihindeki en şanslı dönemlerinden birisini yaşadığını kaydetti.

Eski Türkiye'de raylı sistem ve kruvaziyer gibi projelerin iznini almanın seneler süreceğine dikkati çeken Türel, "Takım kaptanımız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Türkiye'deki uzun süreçleri haftalara sığdırmamızı sağlıyor. Antalyalıların, büyük projelerin gerçek sahiplerinin dua ve destekleri bizi motive ediyor." dedi.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Bakanı Eroğlu: "Tabiat Turizmi Ile Kente Zengin Turisti Çekmek Istiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanı Eroğlu: 'Tabiat Turizmi Ile Kente Zengin Turisti Çekmek Istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement