Bakanlar Eroğlu ve Arslan - 231 Milyon Liralık 9 Yatırımın Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Eroğlu ve Arslan - 231 Milyon Liralık 9 Yatırımın Temeli Atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetti.

04.04.2017 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Biz gençlerimize güveniyoruz, başkaları güvenmezse güvenmesin. Gençlerimiz, bizim geleceğimizin teminatıdır." dedi.

Kars'taki temaslarının ardından beraberindekilerle 9 tesisin temel atma töreni için Kağızman ilçesine geçen Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilçe girişinde vatandaşlar tarafından davul zurnayla karşılandı.

Eroğlu ile Arslan, daha sonra Kağızman Gençlik Merkezi önünde, 231 milyon lira tutarlı, Kağızman Barajı, Kars Barajı Sulaması, Arpaçay Koçköy Barajı, Aras Nehri ve Yan Dereler 1. Grup Taşkın ve Rusubat Kontrolü, Kars Merkez Bayrampaşa ve Bülbül Deresi taşkın koruma tesisleri, Kars Merkez Köyleri ve Akyaka ilçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi, Kars Merkez Ağadeve Köyü Taşkın Koruma İnşaatı, Kars Merkez Dikme Köyü Yanıkçayır Deresi Taşkın Koruma Tesisi ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen orman yollarıyla ağaçlandırma çalışmaları için düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın tebrik mesajı okundu.

Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında, Kars'a yapılan yatırımlar nedeniyle gurur duyduğunu söyledi.

"Tabi ki siz ne isterseniz, biz 'evet' diyoruz. Şimdi 'evet' deme sırası sizde." diyen Eroğlu, "Bildiğiniz gibi geçmiş seçim dönemlerinde bütün partiler 'bu darbe anayasası gelişmenin önünü tıkıyor, krize neden oluyor' diye seçim beyannamelerine yazdılar ama sözü, MHP ve AK Parti tuttu. Onlar 'söz verdik sözümüzü tutalım, millete götürelim, söz de karar da milletindir' dediler. Mesele memleket meselesi, gerisi teferruattır. Bu parti meselesi değil, memleket meselesidir. Bu parti seçimi değil, ülkenin istikbalinin, geleceğinin seçimidir." ifadesini kullandı.

Geçmişte hükümetlerin sık değiştiğini belirten Eroğlu, bu nedenle yatırımların yapılamadığını dile getirdi.

Kağızman türküsünü cep telefonundan vatandaşlara dinletti

Eroğlu, "Birlik beraberliğimizin pekişmesi, refahımız, 2023 hedeflerimizin gerçekleşmesi için kararımız 'Evet' olacak. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Biz gençlerimize güveniyoruz, başkaları güvenmezse güvenmesin. Gençlerimiz, bizim geleceğimizin teminatıdır. Gençler, siz İstanbul'u fetheden Fatih'in yaşındasınız." dedi.

Konuşması sırasında, "bakın müziği cep telefonuma yükledim." diyerek, cep telefonundan açtığı Kağızman türküsünü vatandaşlara dinleten Eroğlu, katılımcılarla birlikte kısa bir süre türküye eşlik etti.

"Bize çelme takmaya çalışıyorlar"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Arslan da milletin verdiği destek ve yaptığı dualarla hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti.

Bu hizmetlerin bu kadar güçlü yapılmasının sebebinin, milletin 15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve arkadaşlarının arkasında dimdik durması olduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Siz bu kadar güçlü bizi destekledikçe, içimizdeki hainler kuduruyorlar. Bizi istemeyenler ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğacaklar ama Allah'ın izniyle milletin kardeşliği, birliği ve beraberliği dün olduğu gibi bugün de onlara izin vermiyor. Tıpkı 15 Temmuz'da izin vermediğiniz gibi. Kağızman'ın, Digor'un, Sarıkamış'ın, Selim'in, Susuz'un, Arpaçay'ın ve Kars'ın büyümesinden rahatsız olanlar ve bu büyümenin 81 ilde olduğunu görenler, bizim büyümemizden rahatsız olanlar, bizim yolumuzu kesmeye çalışıyor. Bize engel olmaya çalışıyorlar, bize çelme takmaya çalışıyorlar."

" Türkiye'nin bütün vatandaşları her yerde onlara ders verecek"

Arslan, FETÖ'cü hainlerin Peygamber ocağında Mehmetçiğin kutsal formasının içine girdiğini, bu hainlerin 80 milyonun 15 Temmuz'da bir ve beraber olarak meydana çıkabileceğini hesaba katmadığını dile getirdi.

Bakan Arslan, "Hainler, gençlerin, tankın, topun, merminin, füzenin önünde durup göğsünü siper edeceğini hesaba katmadı. Bu coğrafyada Nene Hatun yüz sene önce çıktı, bir daha çıkmadı zannediyorlardı. Annelerimizin, bacılarımızın her birinin birer Nene Hatun olduğunu hesaba katmadılar. Siz 15 Temmuz'da öyle bir şamar vurdunuz ki, yedi düvel duydu ama zannediyorlar ki 15 Temmuz geride kaldı ve millet bunu unuttu. 100 yıl önce nasıl düşmanları bu topraklardan attıysak, 100 sene sonra da 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da bir hain çıkarsa, bizi birbirimize düşürmeye çalışan biri çıkarsa hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin bütün vatandaşları her yerde onlara ders verecek." diye konuştu.

Arslan, fitneyle fesatla milletle baş edemeyeceklerini görenlerin başka yollara başvurduğunu belirtti. Dış güçlerin 16 Nisan'da milletin daha da kenetleneceğini şimdiden gördüğünü söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

"Bunu görenler, dış güçler, aramızdaki hainlerin yetmediğini, terör örgütlerinin maşalarının yetmediğini gördüler ve bizzat kendileri yola çıktılar. Kendileri bize engel olmaya çalıştılar. Avrupa'da bizim soydaşlarımızla buluşmamızı engelleyerek 16 Nisan'da 'Hayır' çıkacağını sanıyorlar. Geçmişteki gibi onların menfaatini düşünen yöneticiler, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri yok sanıyorlar. Bundan sonra 15 yıldır olduğu gibi milletinin menfaatini, memleketinin, coğrafyasının menfaatini, dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaatini düşünen bir yönetim var ve cumhurbaşkanının, başbakanın arkasında dimdik duran 80 milyon var."

Konuşmaların ardından, Arslan ve Eroğlu, tören alanından Kağızman Barajı'nın yapılacağı Ortaköy'e canlı bağlanarak, baraj inşaatını başlattı. Temel atma töreni, alanda bulunan vatandaşlara canlı izletildi.

Tören, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca açılan Süt Sığırcılığı Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve vatandaşlara fidan dağıtılmasıyla sona erdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanını dolduran coşkulu kalabalığı selamlayan Arslan ve Eroğlu, daha sonra ilçede yapılan öğretmen evinin de temelini attı.

Bakanlar Eroğlu ve Arslan - 231 Milyon Liralık 9 Yatırımın Temeli Atıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Eroğlu ve Arslan - 231 Milyon Liralık 9 Yatırımın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.


Advertisement