Bakanlar Kurulu Kararları - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu Kararları

Aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerine yapılan devlet katkısı ödemelerinin süresi 2017-2018 öğretim yılı sonuna kadar uzatıldı.

20.10.2017 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerine yapılan devlet katkısı ödemelerinin süresi 2017-2018 öğretim yılı sonuna kadar uzatıldı.

Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere ödenebilecek en az ücretin, 20'den az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisinin, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte birinin İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ilgili hükmü için ayrılan tutardan devlet katkısı olarak ödenmesine ilişkin sürenin uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, aday çırak ve çırakların stajları için ödenecek devlet katkısı 2017-2018 öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.

Erzurum'da kentsel dönüşüm alanı

Öte yandan Erzurum'un Yakutiye ilçesi İstasyon ve Şıh mahalleri sınırları içinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı sınırları içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. Kararın hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek.

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesine ait 10 bin 487 metrekarelik alanın Dokuz Eylül Sağlık İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesine dönüştürülmesi de kararlaştırıldı. Hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının yürüteceği söz konusu Bakanlar Kurulu kararı, yürürlüğe girdi.

Diğer yandan Gaziantep Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Sam köyündeki Gaziantep OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin planları da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement