Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (3) "Ermenek'teki olayla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız.

01.12.2014 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, " Ermenek'teki olayla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını, mümkün olabilirse yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında, olamazsa takip eden günlerde özel bir şekilde açıklamış olacak" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Arınç, "Beraberinde on bakanla birlikte Türkiye ile ekonomi, ticaret, siyasi ilişkilerin görüşülebileceği bir ortamda ve konjonktür olarak da önemli bir zamanda bu ziyaret gerçekleşiyor" diye konuştu.

Papa Franciscus'un da Türkiye'de ziyaretlerde bulunduğunu anımsatan Arınç, söz konusu temasların dünya tarafından da yakından takip edildiğini söyledi. "Bu ziyaretin sonuçlarının ülkemiz için de çok hayırlı olacağına inanıyoruz" diyen Arınç, son dönemlerde Türkiye'ye üst düzey ziyaretlerin sık sık yapılmaya başlandığını belirtti.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'un da Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Arınç, "Bu hafta sonu cuma ve cumartesi günleri, Sayın Başbakanımız beraberinde 10'a yakın bakanla yüksek düzeyli stratejik ilişki kapsamında Yunanistan'ı ziyaret edecekler. Bu ziyaretlerde de önemli konuların ele alınacağını hepimiz çok iyi biliyoruz" ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu'nun 8-9 Aralık'ta ise Polonya'ya gideceğini bildiren Arınç, Polonya ile diplomatik ilişkilerin 600. yıl dönümünde bir yıl boyunca süren etkinliklerin yapıldığını hatırlattı.

Bakanlar Kurulunda geçen hafta meydana gelen gelişmelerin de gözden geçirildiğini dile getiren Arınç,  "Bunlardan birisi, benim de koordinasyon başkanlığını yaptığım ve Türkiye'de ilk defa tertiplenen Uyuşturucu ile Mücadele Şura'sını birlikte gerçekleştirmiştik. Bu Şura'ya 2 bin civarında davetli, 600'ü aşkın da katılımcı iştirak etti. Bu 600'ü aşkın katılımcı 15 ayrı grupla çalışmalarını yürüttü. Çok önemli tespitlerde bulundu" görüşünü paylaştı. Bu tespitlerin Şura'nın ikinci gününün sonunda kamuoyuna açıklandığını hatırlatan Arınç, "Her biri bu mücadelemizde bizlere ışık tutacak çok önemli verileri ortaya koydu" diye konuştu. Şura kapsamındaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Arınç, şunları söyledi:

"Şura'nın oybirliğiyle tespit ettiği konularda gerekli çalışmaları yapacağız. Kamuoyunda ilginç karşılandı narko timler konusu. Narko timlerin de ilk 8 vilayetimizdeki örnek çalışmasını Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde bir toplantıyla da kendisinin de dahil olacağı bir gösteriyle başlatmayı düşünüyor. Şu anda bütün illerimizde görev yapacak arkadaşlarımız eğitildi, adlarına mobil imkanlar temin edildi ve yapacakları görevler kendilerine en iyi şekilde eğitim olarak verildi. Ama bir pilot uygulamasını Sayın Başbakanımız kamuoyuna duyarlılığını göstermek bakımından bizzat kendisinin de katıldığı bir toplantıyla açıklamak istiyor."

-Bütçe çalışmaları-

Toplantıda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın Avrupa Birliği konusunda sunum yaptığını ifade eden Arınç, "Şimdi Ulusal Eylem Planımızın ikinci aşamasını, bugün açıklamak ve yürürlüğe koymak durumundayız. Bu da 2015-2019 yıllarını kapsayan Ulusal Eylem Planımızın ikinci aşamasıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın TBMM çalışmalarına ilişkin bilgi verdiğini ifade eden Arınç, bunların arasında 10 Aralık'ta başlayacak bütçe Genel Kurul çalışmalarının yer aldığını belirtti. Bu çalışmaların 12 gün sürmesinin düşünüldüğünü, çalışma programının da Meclis'te kabul edilmesinin ardından herkesin bilgisi dahilinde olacağını aktaran Arınç, şunları kaydetti:

"Birinci gün siyasi parti liderlerinin muhtemelen konuşacağı bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerdir. 11'inden itibaren de turlar halinde bakanlıklar ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülmüş olacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki Salı günü ayrıca bir grup toplantısı yapılmayacak, Çarşamba günü bütün genel başkanların muhtemelen konuşacağı bütçe konuşmasıyla bu ihtiyaç karşılanmış olacaktır."

- Ermenek'teki kömür ocağında kalan işçiler-

Toplantıda Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin olayda gelinen noktanın tekrar değerlendirildiğini ifade eden Arınç, en son iki kişinin cenazesine ulaşıldığını hatırlattı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete tekrar başsağlığı dileyen Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

"Ermenek'teki olayla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını, mümkün olabilirse yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında, olamazsa takip eden günlerde özel bir şekilde açıklamış olacak."

Almanya'nın Offenbach kentinde, Sırp gençlerin saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede vefat eden Tuğçe Albayrak'ın vefatından duyduğu üzüntüyü anlatan Arınç, "Büyük bir kahramanlık yapmıştır. Almanya kamuoyunun da gönlünde büyük bir yer edinmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle kızımızın bu fedakarlığını gerçekten iyi ve olumlu değerlendiren Alman makamlarına ve Alman kamuoyuna gösterdikleri yakın ilgi ve duyarlılık için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi-

Başbakan Davutoğlu'nun Türkiye'de gıda ve tarım ürünlerinin kısa ve uzun vadeli, arz talep, ithalat, ihracat, üretim, tüketim değişimleriyle bu değişimlerin fiyatlara olan etkilerinin izlenmesi, değerlendirilmesi, gerekli görülmesi halinde alınacak tedbirleri ve uygulanacak politikalara ilişkin önerilerde bulunması için Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi kurulmasını uygun gördüğünü bildiren Arınç, "Bugünkü genelgemizle bu komite Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığı müsteşarının başkanlığında, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ve Maliye Bakanlığı müsteşarları ve diğer ilgililerle kurulmuş bulunmaktadır. Üç ayda bir veya gerektiğinde toplanacak ve gündemindeki konuları görüşecektir" bilgisini verdi.

Gelecek sene G-20 Zirvesi'nin ev sahipliğini Türkiye'nin yapacağını belirten Arınç, "G-20 dönem başkanlığı bugün itibarıyla resmen başladı. Türkiye ilk kez G-20'de, 20 Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı Grubu'na  dönem başkanlığı yapacak" diye konuştu.

Bugün, Merzifon'da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16'nın düştüğünü, pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğunu belirten Arınç, "Sağ kurtulmuş olmasından büyük sevinç duyuyoruz. Uçağın düşmesiyle ilgili gerekli idari ve adli tahkikat da yapılıyor" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Advertisement