Bakanlar Özhaseki ve Ağbal, Bayburt'ta - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Özhaseki ve Ağbal, Bayburt'ta

MALİYE Bakanı Naci Ağbal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bayburt'ta ziyaret ve incelemelerde bulundu.

18.08.2017 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALİYE Bakanı Naci Ağbal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bayburt'ta ziyaret ve incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, kent yapılaşmalarını eleştirerek, "İnsan eliyle yapılanlar, etrafımıza baktığımızda yürek kaldırıyor, doğru bir yapılaşma değil, doğru planlama değil" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, devam eden yatırımları ve belediyenin çalışmalarını incelemek üzere öğle saatlerinde Bayburt'a geldi. Belediye ziyaretinin ardından sokakları gezeni iki bakan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mete Memiş'ten bilgi aldı. Bakan Özhaseki ve Bakan Ağbal daha sonra bir çay ocağında vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti.

Bir dizi incelemelerin ardından Bakan Özhaseki ve Bakan Ağbal Bayburt Valiliği'ni ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

'BAŞKANIMIZIN İŞİ ZOR'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki coğrafi itibariyle Bayburt'un küçük bir şehir gibi gözükmesine rağmen coğrafi güzellikleri ve tabi güzellikleri açısından hiçbir ilin kolay kolay sahip olamayacağı bir nimete sahip olduğunu söyledi.

Bayburt'un içerisinden güzel bir nehir aktığını hatırlatan Özhaseki "Etrafında yamaçlar var ve bu güzelliği ile bizim aslında insan olarak daha da hoş hale getirmemiz lazım.  Zamanında Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığım sırasında Erciyes'te yaptığım projelerde, gezdirdiğim insanlardan bir kısmı Batı'dan geldiklerinde şöyle söylemişlerdi;  'Burada Cenabı Allah dağdan ne vermişse mükemmel vermiş, ama insan eliyle ne yapılmışsa hepsi de çirkin olmuş' demişlerdi.  İnsan eliyle yapılanlar, etrafımıza baktığımızda yürek kaldırıyor, doğru bir yapılaşma değil, doğru planlama değil. Belediye başkanımızın işi zor,  epeyce uğraşması lazım ama doğru yerlerden başlamış. İyi işler yapmış, bize gösterdiği bölgelerde kentsel dönüşümler için bizde bakanlık olarak elimizden geldiğince destekleyip yapacağız. Ortaya çok güzel projeler çıkacak" dedi.

PROJELER MASAYA YATIRILDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Baybur'ta yaptıkları ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını kaydederek "Bayburt'taki kentsel dönüşüm, Bayburt'un silüetinin değişimi için görüşmeler yaptık. Kendisinin bu konudaki tecrübelerini takdir ediyoruz. Bugün ki toplantılar sırasında bizlere verdiği ufukla, vizyonla gerçekten Bayburt'u geliştirecek, dönüştürecek 'Yeşil Bayburt, kültür şehri Bayburt' diyebileceğimiz, turizm şehri Bayburt olacak şekilde projeleri tek tek konuşma imkanı bulduk" diye konuştu.

Bakanlar daha sonra karayoluyla Erzurum'a gitti. - Bayburt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlar Özhaseki ve Ağbal, Bayburt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement