Bakım Parası Kesilen Hasta Öldü - Son Dakika
Güncel

Bakım Parası Kesilen Hasta Öldü

Ordu'nun Ortaca köyünde bakım parası alırken, bakıma muhtaç olmadığı gerekçesiyle bakıcı parası kesilen bir hasta hayatını kaybetti.

08.06.2013 10:29  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesinin Ortaca köyünde bakım parası alırken, bakıma muhtaç olmadığı gerekçesiyle bakıcı parası kesilen bir hasta hayatını kaybetti.

Hastanın gittikçe ağırlaşması üzerine Fatsa Devlet Hastanesi'nin verdiği yüzde 91 iş göremez raporuna istinaden bakıcı parası bağlanan Fadime Faraş'ın parası, iddiaya göre yaklaşık bir yıl önce kesildi. Bakıcı parasının, hastanın bakıma ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle şikayet üzerine kesildiğini öne süren oğlu Celal Faraş, hakem hastaneden tekrar rapor istedi. Faraş, "Ancak hakem hastane de hastanın kronik böbrek yetmezliği ve hipertansiyon hastası olduğunu onayladı ve yüzde 90 üzeri bir rapor verdi. Bunun üzerine tekrar Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne giderek yanlışın düzeltilmesini istedim. Fakat bu sefer de raporun altında 'ağır özürlü' ibaresinin 'evet' yerine 'hayır' yazılmasından dolayı bakıcı parasını alamadık. Şimdi annem öldü. Benim başıma gelen bir başkasını başına gelmesin. Bunu ve verdiğim mücadeleyi haksızlıkları Başbakanım da duysun" şeklinde konuştu.

Bu arada Karadeniz Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Faruk Teber de, hastayı yıllardır takip ettiklerini ve yapılanların haksızlık olduğunu savundu. Teber, yaptığı açıklamada, "Nice hastalar var ki, işte çalıştığı halde hem bakım parası hem de hasta maaşı alıyorlar. Biz bunları defalarca dile getirdik ancak bürokrasiyi aşamadık. Ağır özürlü olmadığı halde, ağır özürlü maaşı ve bakım parası alanlar olduğu gibi, ağır özürlü olup ta rapor alamayan ve ne maaş ne de bakım parası alamayan fakir hastalarımız da var" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, Ordu'da 6 bin 230 kişinin bakım parası aldığının altını çizerek, rapor oranının ne kadar olup olmadığı değil, 'ağır özürlü' seçeneğinin evet/hayır olmasının bağlayıcı olduğunu söyledi. Söz konusu hastanın başlangıçtaki raporunun sürekli ve ağır özürlü olması ve sonradan bir başka hastaneden değiştirilmiş olması ile ilgili sorulara da, "İncelenmesi gereken bir konu" cevabını veren İpekdal, "Bakım Hizmetlerinin Belirlenmesine dair yönetmelik gereği, raporlarda ağır engelli seçeneğinin 'hayır' olması durumunda bakıcı maaşı kesilir ve müracaatları bile kabul edilmez" diye konuştu.

Fadime Faraş'ın Fatsa Devlet Hastanesi'nden almış olduğu 08.01.2009 tarihli raporda "süreklidir" ve "ağır özürlüdür" ibaresi olmasına rağmen, bağlanan bakıcı maaşı kesilmiş ve ailenin itiraz etmesi üzerine bir başka hastaneden yine aynı oranda rapor düzenlenmiş ve ağır özürlü seçeneğine de "hayır" ibaresi eklendiği için maaş ödemesi yapılamadığı ortaya çıkmıştı.

Fadime Faraş'ın cenaze Ortaca köyünde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakım Parası Kesilen Hasta Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement