"Bakım Yaptırılmayan Araç Kliması, Yenisinden Pahalıya Geliyor" - Son Dakika
Yerel

"Bakım Yaptırılmayan Araç Kliması, Yenisinden Pahalıya Geliyor"

Burak Akay - Özellikle sıcak yaz günlerinde kullanıcıları tarafından yoğun olarak tercih edilen araç klimaları, periyodik bakımları yaptırılmadığında yenisine yakın fiyatlarda arıza maliyetlerine yol açabiliyor.

18.05.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burak Akay - Özellikle sıcak yaz günlerinde kullanıcıları tarafından yoğun olarak tercih edilen araç klimaları, periyodik bakımları yaptırılmadığında yenisine yakın fiyatlarda arıza maliyetlerine yol açabiliyor.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Oto Klima Servis Sorumlusu İsmail Karaköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç klimalarının, soğutma sisteminde kullanılan gazın, kompresör aracılığıyla emilip sıkıştırılarak sıvılaştırılması ve açığa çıkan gazın fan yardımıyla ortama aktarılmasını sağladığını söyledi.

Klima sistemlerinin rutin bakımlarının aksatmadan yaptırılması gerektiğine dikkati çeken Karaköse, şöyle devam etti:

"Klimaların yıllık ortalama standart bakım maliyeti 50-70 liradır. Bakımsız bir klima, yenisinin fiyatına yakın arıza maliyeti çıkarabileceği gibi bazı araçlarda yangına kadar giden hasarlara neden olabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için araçların servislerine ya da klima servislerine giderek bakım yaptırılmalıdır. Bakımı yaklaşık 30 dakika süren klima, birçok sürücü için bunaltan sıcak havalarda adeta can kurtaran bir sistemdir. Günümüzde kullanılan otomobillerin yüzde 85'inin üzerinde standart özellik olarak sunulan bu hizmetin, rahatlık ve konforunun yanı sıra bakımı da önemli. Bakımsız bir klima, kompresörünü patlatıp radyatörünü yakabilir. 70 lira ödeyip yıllık bakım yaptırmazsanız karşınıza bin 500 ile 2 bin lira arasında masraf çıkar."

-"Yeni araçların klimalarına da bakım yaptırılmalı"-

Karaköse, sürücülerin, klima bakımını yaptırmaya hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Sadece sıcak havalarda serinlemek için değil, araçların bu aksamını uzun yıllar kullanmak için bakım yaptırmak gerektiğini anlatan Karaköse, "1992 model klimalı bir araç, rutin bakımları sürekli yapıldığı için hiçbir arıza çıkarmazken, 2009 model olan ve bugüne kadar hiçbir şekilde bakımı yapılmamış araç şu anda 2 bin 500 liralık masraf çıkarmış durumda" ifadesini kullandı.

Yayıncı: Sedat Gök - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bakım Yaptırılmayan Araç Kliması, Yenisinden Pahalıya Geliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement