Bakırçay'ın En Büyük Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bakırçay'ın En Büyük Hayvan Pazarı Açıldı

Bakırçay\'ın En Büyük Hayvan Pazarı Açıldı

Bakırçay'ın yükselen yıldızı Bergama, ilçedeki tarımsal kalkınma hamlelerine ivme kazandıracak yeni bir tesise daha kavuştu.

06.08.2018 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Avrupa Birliği standartlarındaki modern mezbahanın yanında 10 milyon liralık Kapalı Hayvan Pazarı açtı.

Tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyeli barındıran Bergama'da kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar peş peşe hayata geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı AB standartlarındaki modern mezbahanın hemen yanına Bergama Belediyesi tarafından, önemli bir ihtiyacı karşılayacak Bergama Kapalı Hayvan Pazarı açıldı. Yeni tesisin açılış töreni Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in ev sahipliğinde ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

"BÖLGE HAYVANCILIĞI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Törede açılış konuşması yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'nın coğrafi olarak İzmir'in en geniş ilçesi olduğunu ifade ederek; "114 köy, 5 belde, 18 merkez mahalleyle birlikte güçlü bir kırsal ayağa sahip Bergama'da tarımsal üretimin yanında hayvancılık da çok önemli. Yıllardan beri üreticiler kışın çamurun içerisinde yazın sıcağın altında burada alıcılarla buluşuyordu. Şimdi ise modern olarak inşa edilen tesiste üreticilerin bu sıkıntısı kalmayacak. Kapalı Hayvan Pazarı'nın, Avrupa Birliği standartlarında hizmete açılan Bergama Mezbahası'nın yanında yer alacak olması da bölge hayvancılığı için büyük önem taşıyor. Tesisimizin Kurban Bayramı öncesinde açılması da hoş bir tesadüf oldu" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kırsal kalkınmada ilçe belediyelere yol gösterdiğinin altını çizen Başkan Gönenç; "Sadece Bergama'nın değil ülkemizin en önemli potansiyellerinden ve ekonominin en önemli kaldıraçlarından biri olan tarım uzun yıllar sağlıklı politikalar üretilmediği için kısır kaldı. Bu bereketli topraklarda birçok ürünü ithal etmeye başladık. Böyle bir coğrafyada bir belediye başkanı çıkıp, tarımı asli işi olarak gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sayesinde İzmir tarımı ve hayvancılığı hak ettiği değere kavuştu" şeklinde konuştu.

"DÜNYA İZMİR'İ TAKDİR EDİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye belediyeciliğine 'Yerelde Kalkınma' hedefini benimseyen bir anlayışı getirdiklerini belirterek; "Yasayla belirlenen görevlerimizin dışında, vatandaşın lokmasını büyütmekten, gelir düzeyini yükseltmekten de kendini sorumlu tutan bir belediyecilik anlayışıyla 14.5 senedir yolumuza devam ediyoruz. Hemşerilerimizle bugün aramızda çok büyük bir güven, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik ilişkisi oluşturduk. Aynı hedefe artık başarıyla yürüyoruz. Çıktığımız bu yoldahızlı bir büyüme sağladık. İzmir'i geliştirdik. İzmir'in tarımda, hayvancılıkta, sütte, turizmde ve hizmet sektöründe yaptığını bütün dünya takdirle karşılıyor" dedi. Daha yapacak çok işlerinin olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu; "Kozak'ta hem çam fıstığı kaybını önlemek için hem de doğa turizmini canlandırmak amacıyla adımlar atıyoruz. Soğuk hava depoları yaparak, paketleme tesisleri kurarak üretilen ürünlerin hem saklanmasını hem de paketlenmesini gerçekleştirerek, kooperatiflerle birlikte pazarlık gücünün artacağının bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

"EL ELE VEREREK BÜYÜYECEĞİZ"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ise ülke tarımı ve hayvancılığının kalkınmasında modern tesislerin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Özdurmuş; "Yıllarca kırsalda kalkınmayı sağlayabilmek amacıyla üreticiye ciddi bir katkı sağlıyoruz. Devlet bir bütündür. Hükümeti, belediyesi, ilçe belediyesi el ele vererek üreticinin, insanların emrinde olmalı. Yerelde hem merkezi hükümet hem de belediyeler sunmuş olduğu desteklerle üreticilere katkı sağlıyor. Hayvan refahına uygun bir biçimde oluşturulan tesisin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bergama Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı'nın açılışı yapıldı. Ardından Başkan Gönenç önderliğinde tesis gezildi. Başkan Kocaoğlu ise Bergamalı vatandaşlarla sohbet ederek bolca hatıra fotoğrafı çekildi.

BERGAMA BELEDİYESİ KAPALI HAYVAN PAZARI

Bergama Belediyesi tarafından kente kazandırılan 8 bin 600 m2 büyüklüğündeki Kapalı Hayvan Pazarı' Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Bergama Mezbahası'nın yanında bulunuyor. Hayvan Pazarı'nın içerisinde idari bina, sosyal tesisler, yemekhane, otopark, padok ve yükleme rampaları yer alıyor. Alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alışveriş imkanı sunacak kapalı hayvan pazarı 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip. Üstü kapalı indirme-bindirme rampası b ulunan padoklar aydınlatma sistemi ile akşamları da kullanılabilecek Kapalı Hayvan Pazarı'nda 1400 metrekare küçükbaş, 1700 metrekare büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar bulunuyor. Ayrıca hayvan pazarının giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan dezenfektan havuzları sayesinde kontrollü geçiş sağlanacak. Ayrıca 150 metrekarelik yem deposu sayesinde pazarda bulunan hayvanlara yem ve su bekletme imkanı sunuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırçay'ın En Büyük Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement