Bakırköy Adliyesi'nde avukatı darbettikleri öne sürülen 2 sanık hakim karşısına çıktı - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Adliyesi'nde avukatı darbettikleri öne sürülen 2 sanık hakim karşısına çıktı

Bakırköy Adliyesi\'nde avukatı darbettikleri öne sürülen 2 sanık hakim karşısına çıktı

Bakırköy Adliyesi'nde babalarına cinsel istismar suçundan hapis cezası verilmesi üzerine duruşma sonrası müşteki avukatını darbettikleri, tehdit ve hakarette bulundukları ileri sürülen iki sanığın yargılanmasına başlandı.

21.04.2022 13:32  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Adliyesi'nde babalarına cinsel istismar suçundan hapis cezası verilmesi üzerine duruşma sonrası müşteki avukatını darbettikleri, tehdit ve hakarette bulundukları ileri sürülen iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan K.E.A, tutuklu sanık M.E.A. ile müşteki olan avukat Mehmet Hakkı Çezik katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın da hazır bulunduğu duruşmada Adana ve İstanbul baro başkanlıkları adına avukatlar da yerlerini aldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık K.E.A, kavga edenleri ayırmaya çalıştığını öne sürerek, suçsuz olduğunu söyleyip beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanık M.E.A. da olay günü müşteki avukatının duruşmadan gülerek çıktığını, annesine davanın sonucunu sorduğunu dile getirerek, "Babamın ceza aldığını öğrenince şok yaşadım. O anki şokla müşteki avukata yumruk attım ancak kasıtla vurmadım. Hakaret ve tehdit etmedim. Müştekinin ağzında maske vardı. Maske olduğu için dişlerini görmedim, sadece göz kenarlarından bana sırıttığını hissettim. O yüzden müştekiye yumruk attım." iddiasında bulundu.

Söz verilen müşteki Mehmet Hakkı Çezik de söz konusu istismar dosyasında avukat ablasının mazeretli olması nedeniyle onun yerine duruşmaya girdiğini anlattı.

Çezik, duruşmadan önce bankta otururken yanına gelen iki sanığın kendisini tehdit ettiklerini belirterek, bunu da duruşmada mahkeme heyetine ilettiğini söyledi.

Duruşmanın ardından saldıran sanıkların kendisini darbettiğini anlatan Çezik, şikayetçi olduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, daya katılma talebinde bulunan Barolar Birliği ile Adana ve İstanbul barolarının bu istemini, suçtan zarar gören müştekinin avukatıyla temsil edildiği gerekçesiyle reddetti.

Tutuklu sanık M.E.A'nın tahliyesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihi 8 Mart 2022'de avukat olan müşteki Mehmet Hakkı Çezik'in cinsel istismar mağdurunun vekilliğini icra ettiği, yargılama neticesinde mahkemenin sanığa 15 yıl hapis cezası verdiği anlatılıyor.

Duruşma sonrası hapse çarptırılan kişinin çocukları K.E.A. ve M.E.A'nın saldırdıkları müştekiyi darbettikleri, duruşmadan bir gün önce telefonla arayarak Çezik'i tehdit ettikleri anlatılan iddianamede, sanıkların duruşma günü müştekinin yanına giderek tehdit eylemini sürdürdükleri belirtiliyor.

İddianamede, iki kardeşin de "basit tehdit", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından 3 yıl 3'er aydan 9 yıl 3'er aya kadar hapis cezasına çarpıtılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakırköy Adliyesi'nde avukatı darbettikleri öne sürülen 2 sanık hakim karşısına çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
    09:44 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuna hazır hale getirmek için toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedefleri ele alındı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement