Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık tahliye edildi

Bakırköy Adliyesi\'nde avukatın burnunu kıran sanık tahliye edildi

BAKIRKÖY Adalet Sarayı'nda görülen cinsel istismar davasının ardından avukatı darbedip burnunu kıran sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.

21.04.2022 13:07  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKIRKÖY Adalet Sarayı'nda görülen cinsel istismar davasının ardından avukatı darbedip burnunu kıran sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Muhammed Emin A., "Babamın ceza aldığını öğrenince şok yaşadım. O an şokla avukata yumruk attım. Ancak kasıtlı vurmadım" dedi. Tutuklu sanık Muhammed Emin A. ilk duruşmadan tahliye edildi.

Olay, 8 Mart'ta Bakırköy 7.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde meydana geldi. Kendi kızına istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık M.A. duruşmada 15 yıl hapis cezası aldı. Duruşma çıkışı sanık M.A.'nın oğulları Muhammed Emin A. ve Koray Emir A. adliye koridorunda mağdur avukatı Mehmet Hakkı Çezik'e yumruk ve tekmeyle saldırarak burnunu kırdı. Polis ve güvenlik memurları saldırganları gözaltına alarak nezarete götürdü. Saldırı sonrası yüzü kanlar içinde kalan Çezik ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrasında gözaltına alınan Muhammed Emin A. ve Koray Emir A. tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sanık Muhammet Eren A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sanık K.E.A adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Muhammed Emin A. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken tutuksuz sanık Koray Emir A. salona geldi. Duruşmada müşteki Mehmet Hakkı Çezik ve avukatı hazır bulundu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Barosu avukatları ve Adana Barosu adına avukat Mehmet Emin Döş gelerek davaya katılma talebinde bulundu.

"ÜZERİNE YÜRÜDÜ VE YUMRUK ATTI"Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Koray Emir A., olay günü avukat Mehmet Hakkı Çezik'e vurmadığını söyleyerek, "Salondan çıktıktan sonra babamın ceza aldığını öğrenince abim bir anlık öfke ile müştekinin üzerine yürüdü ve yumruk attı. Ben sadece ayırmaya çalıştım. Suçsuzum, beraatımı talep ederim" dedi.

"AVUKATA YUMRUK ATTIM"Tutuklu sanık Muhammed Emin A. ise " Olay günü duruşma bittikten sonra müşteki avukat duruşmadan gülerek çıktı. Bende anneme davanın sonucunu sordum. Babamın ceza aldığını öğrenince şok yaşadım. O an şokla müşteki avukata yumruk attım. Ancak kasıtlı vurmadım. Hakaret ve tehdit etmedim. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SENİNLE BİRAZDAN GÖRÜŞECEĞİZ"Mehmet Hakkı Çezik, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ablasının avukat olarak atandığını ve duruşma günü ablasının mazeret sunması nedeniyle kendisinin duruşmaya gittiğini ifade ederek, "Dosyayı ben takip ediyordum. Mağdur çocuk ve ailesi önceleri şikayetçiydi. Ancak daha sonra sanığın çocukları, mağdur çocuğu sıkıştırmışlar. Şikayetini geri alması yönünde baskı yapmışlar. Çocuğun annesi bu durumu bana iletti. Duruşmadan önceki gün şu an SEGBİS sistemindeki sanık beni aradı. Bana 'sen duruşmaya gelecek misin, baskı var diyormuşsun şeklinde tehditkar konuştu. Sanık bana 'çakal' deyip telefonu kapattı. Ertesi gün duruşmaya gittim. Her iki sanık da ben otururken yanıma geldi. Ben sanığın çocukları olduğunu anladım. Benim direkt yüzüme bakarak 'seninle birazdan görüşeceğiz' dediler. Daha sonra duruşmaya girdik. Duruşmada tehdit edildiğimi heyete ilettim. Duruşmadan çıktıktan sonra çocuk istismarı derneğine duruşmanın gelişimi ve sonucu hakkında bilgi verirken, suratıma 2 kez yumruk atıldı. Ben yere düştüm elim yüzüm kan içindeydi. Yere düştüğümde tekme ve yumruklar devam ediyordu. Davacı ve şikayetçiyim" dedi.Mehmet Hakkı Çezik olay gününü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Cumhuriyet savcısı dosyanın geldiği aşama ve delillerin büyük oranda toplanmış olması nedeniyle tutuklu sanık Muhammed Eren A.'nın tahliye edilmesini talep etti.Ara kararını açıklayan mahkeme, olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Mahkeme tutuklulukta geçirilen süre ve delillerin toplanmış olmasını göz önüne alarak Muhammed Eren A.'nın adli kontrol şartı ile tahliyesine hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİANAME Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Hakkı Çizek'in cinsel istismar mağdurunun vekilliğini yaptığı, yargılama sonucunda mahkemenin sanığa 15 yıl hapis cezası verdiği, duruşma sonrasında sanıklar Muhammed Emin A. ile Koray Emir A.'nın müştekiye saldırarak, darbettikleri anlatıldı.Duruşmadan bir gün önce de, sanıklardan birinin müştekiyi arayarak hakaret ettiği de anlatılan iddianamede, sanıkların duruşma öncesinde de müştekinin yanına giderek "seninle birazdan ilgileneceğiz" diyerek tehdit ettiği de kaydedildi.

İddianamede, sanıklar Muhammed Emin A. ile Koray Emir A. hakkında "basit tehdit", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından toplam 3 yıl 3'er aydan 9 yıl 3'er aya kadar hapis cezasına çarpıtılması isteniyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi
    13:07 Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi

    Ardahan'da bahar mevsiminde yağan kar, havaların soğuk seyretmesi nedeniyle erimedi. Kentte ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan mart ayı boyunca yoğun kar etkili oldu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyrettiği şehir, beyaz örtüyle kaplı bulunuyor. Mart ayının son günlerinde de soğuk seyreden hava nedeniyle il merkezindeki kar erimedi. Karla kaplı Ardahan Üniversitesi kampüsünde ise 'kara kış'ı aratmayan manzaralar oluştu.

  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak
    13:07 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak

    31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de memleketi Manisa'da ilk kez Genel Başkan olarak oy kullanacak. Ankara'da 8, İstanbul'da Erdoğan dışında 2 siyasi parti lideri sandığa gidecek.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti
    13:07 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'nin Mayıs ayında açılacağını belirterek, yeni terminalin Selçuk'a turizm pastasından aldığı payı büyüteceğini söyledi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı
    13:03 Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı

    Fatih'te iki arkadaş arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında saldırgan, arkadaşını defalarca bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, olayın güvenlik kamerasına yansıyan anları dehşet vericiydi.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
    13:03 Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı

    Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı
    13:03 Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı

    Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen ve yaşlı gibi görünmek için kıyafetlerini değiştiren 40 yaşındaki dilenci, zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dilenci, 2 saat içinde bin 595 TL topladı.

  • KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı
    13:03 KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlatmak için Kuaförlük Kursu düzenledi. Kursiyerler öğrencilerin saçlarını kesip, saç bakımı yaparken hijyen kitleri de hediye edildi.

  • Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç
    13:01 Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç

    Ali Günvar, 'Eyzan', 'Nisyan/Rapsodi', 'Anthropomorphus', 'Soneler' ve 'Çarpık Hüzünler Kantatı' adlı şiir kitaplarına imza atan bir şairdir. Günvar, Türk edebiyatına ve şiire duyduğu ilgiyi ve şiirle ilgili düşüncelerini anlatarak, bütün edebi türlerin geçerlilik ve estetik yapı kazanabilmesi için şiire muhtaç olduğunu belirtmiştir. Şiirin hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Günvar, şiirin sadece anlaşılmak için değil zevk edilmek için olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, İstanbul'a olan sevgisini şiirlerinde yansıtmaya çalışan Günvar, mitolojiyi kültürel bir malzeme olarak kullanarak bireyi baskılayan yapılarla mücadelesini şiirlerinde somutlaştırmıştır.


Advertisement